Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis Başkanı İsmail Kahraman: O zalim adam hala tövbe istiğfar etmiyor

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fethullah Gülen'e, 'zalim' benzetmesi yaparak, "O zalim adam hala tövbe istiğfar etmiyor. Yazıklar olsun" dedi.

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman Adıyaman temasları kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü salonunda sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle görüşen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, onların görüş ve önerilerine dinledi.

        Adıyaman Valisi Abdullah Erin'in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'da katıldı.

        "DARBELERE FATİHA OKUDU"

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantıda, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili değerlendirmede bulunarak, "E-Muhtıra, 12 Eylül, Balyoz gibi kimisi teşebbüste, kimisi düşüncede ama 15 Temmuz Darbe Girişimi ülkenin 17. darbesiydi. Bu son darbe girişimiyle biz darbelere Fatiha okuduk. Bundan sonra biiznillah Türkiye'de darbe olmayacak.Ülkede merkezi idareye ve mahalli idareye 60'da geldiler, 71'de geldiler, 80'de geldiler ve her seferinde sınıfta kaldılar. Askerin olması gereken yer kışladır. Hiçbir millet devletsiz olmaz, hiçbir devlet ordusuz olmaz. Ama ordu kışlasında durmalıdır. Asker kıyafeti giymiş teröristlerle karşı karşıyaydık. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

        "ERZURUMLU BİR İMAM BUNU YAPAMAZ"

        İsmail Kahraman, Türkiye'nin samimi dostlarının yanı sıra bu darbe girişimine üzülen ülkelerin olduğunu vurgu yaparak, "Yani bir Erzurumlu imam kalacakta bu kadar büyük organizasyonu yapacak. Uluslararası bir organizasyon. Türkiye ne zaman gelişmeye, ilerlemeye başlarsa önüne hemen bir darbe geliyor. Mesele Türkiye'nin büyümesini önlemek" ifadelerini kullandı.

        La Fonten'in 'karga-tilki' masalını anlatan İsmail Kahraman, milletin artın uydurmalara kanmadığını belirterek, darbede bir numaralı hedefin Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizdi.

        GÜLEN'E PAKİSTANLI İMAM TAHİR BENZETMESİ

        İsmail Kahraman, Pakistanlı İmam Tahir ile Fethullah Gülen'in birebir benzerliğinden bahsederek, "Pakistan'da hem devlet bize dost, hem millet bize dost. Orada bir İmam Tahir varmış. İmam Tahir'in ilk, orta, lise, üniversite, gazete, dergi, radyosu, televizyonu var. İmam Tahirin sigortası, bankası var. Yurt dışında 60 ülkede Pakistan okulu var. Gülen'in ikiz kardeşi gibi. Pensilvanya'da yaşamıyor ama Kanada'da yaşıyor. Projeye bak, birebir" diye konuştu.

        "ZALİM ADAM HALA TÖVBE ETMİYOR"

        Fethullah Gülen'e 'zalim' diyen İsmail Kahraman, "Bu zalim adam bu kadar ihanet ortaya çıktıktan sonra 'tövbe istiğfar ediyorum, oyuna düştüm, kandırıldım' demiyor. Yazıklar olsun. Adı güzel bir ad o yüzden ' F.Gülen' diyorum. Şimdide kalkmış bir 'Hollywood filmi seyrediyorum' diyor. Hala zalim bir proje ve projeye alet olan baştan beri kurgulu. Beddiüzzaman, Risale-i Nur ile alakası yok. Beddiüzzaman Papaya arzı hürmet eder mi? Kim varsa onla birlikte olan hepten alakayı kessin" sözlerini aktardı.

        Kahraman konuşmasının sonunda, darbelerin ekonomik maliyetinin mühim olmadığını ancak toplumda psikolojik ve sosyal maliyetinin önemli olduğunu kaydetti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ