Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem En talihlisi Yenimahalle

        GAZETE HABERTÜRK

        Son 3 yılda 18. kez ikramiyenin vurduğu Yenimahalle için “Ballı mahalle” yorumları yapılıyor. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, 1030. hafta çekilişinde 6 bilen bir kişi 4 milyon 526 bin 898 TL kazandı. Şanslı numaralar yine Yenimahalle’den oynanmıştı.

        HABERTÜRK’ün kısa süre önce yazı dizisiyle duyurduğu şanslı ilçelerden Yenimahalle, Sayısal Loto’da bir kupona isabet eden en büyük ikramiyeyle bir kez daha gündeme geldi. Son 3 yılda 18 defa büyük ikramiyenin çıktığı ilçenin toplam ikramiye kazancı, 15 milyon 268 bin TL’yi buldu.

        MECLİS’E TAŞINMIŞTI

        Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, hile olduğu yönünde ciddi iddialar bulunduğunu belirtmişti. Konu üzerine uzun süre kafa yorduğunu ve klasörlerce bilgi topladığını belirten Kart, “Bunlar arasında soru önergeleri, basın toplantıları, Meclis araştırması ve yapılan takiplerimize ilişkin çalışmalar var. Bana 30-40 yurttaştan bu konuda çok somut bilgi ve belgeler geldi. Bunlar belirli bayiliklere büyük ikramiyelerin çıkması, TRT’den naklen yayın yapılırken bunun kesilmesi ve bundan kaynaklanan müdahaleler” demişti. Milli Piyango Genel Müdürlüğü de çekilişlerin kamuoyuna açık olduğunu, 1939’dan bu yana şaibe yaşanmadığını ifade etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ