Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Meclis’te bombalanan yeni bina için ‘yıkım’ formülü gündeme geldi

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        15 Temmuz darbe girişimi gecesinde bombalanan Meclis’te, tarihi ana binada onarım çalışmaları devam ederken, bahçeye atılan bombadan etkilenen ziyaretçi kabul salonunun bulunduğu bina ile daha az hasar alan milletvekillerinin ofislerinin yer aldığı 154 milyon TL’ye mal olan yeni halkla ilişkiler binasında onarım çalışmaları durduruldu.

        Bina için yıkım kararı çıkabileceği belirtiliyor. Bir süre için eski vekil odalarının bulunduğu halka ilişkiler binasının kullanılması ihtimali gündemde.

        Yeni binaları onarmak yerine yıkma kararı verilmesi durumunda milletvekillerinin ofisleri için yeni bir proje gündeme gelecek.

        Geçen dönem, milletvekillerine oda yapılması yerine harcamaları için yıllık bütçe verilmesi ve milletvekillerinin Meclis dışında kendilerinin ofis kiralaması gibi öneriler de tartışılmıştı.

        Bülent Arınç’ın Meclis başkanlığı döneminde temeli atılan ve 24. dönemde kullanılmaya başlanan yeni halkla ilişkiler binasının inşaatı için 154 milyon TL harcanmış, mobilyalar 4 milyon TL’ye, bilgisayarlar ise 1 milyon 400 bin TL’ye mal olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ