Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2. Tercihler Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM Ek Tercih Ücreti Ne Zaman Yatırılacak?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10 Ağustos'ta açıklanan üniversite tercih sonuçlarına göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar için ek tercihler alınacak. Ek tercih başvurusunda bulunacak olan adaylar, 2. tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki 2. tercihler ne zaman yapılacak? Ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak? Ek tercih ile ilgili merak edilen soruların yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

        2. TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

        Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL’dir. Ücretler, belirlenen başvuru tarihleri arasında ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatırılacak.

        YGS-LYS boş kontenjanlar için tercihler ise 26-30 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Ek yerleştirmeye bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşen adaylar katılamayacak. Bu adaylar yerleştikleri kurumlara kayıt yaptırmamış bile olsalar ek yerleştirmeye katılma haklarına sahip değiller. Ek yerleştirme kayıtları da 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        KİMLER EK YERLEŞTİRMEYE BAŞVURAMAYACAK?

        Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirme için başvuramayacak.

        ÜNİVERSİTE KAYITLARI 18 AĞUSTOS'TA SONA ERECEK

        Üniversitelerde kayıtlar 12-16 Ağustos tarihleri arasında elektronik olarak yapılacağı kararlaştırılmıştı. 16 Ağustos'ta sona ereceği duyurulan e-kayıt işlemlerinin yoğunluk nedeniyle 18 Ağustos'a kadar uzatığı açıklandı.

        İsteyen öğrencilerin üniversiteye giderek şahsen yaptırabileceği kayıt işlemlerinin süresinde ise bir değişiklik olmadı. Bu kayıtlar, 19 Ağustos Cuma günü sona erecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ