Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 19 yaşındaki Musa'nın katilleri yakalandı

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        Olay 4 Şubat 2015 tarihinde Bahçelievler Fethiye Caddesi'nde İmam Türkkan'a ait işyerinde meydana geldi. Olay günü işyerinde bulunan, İmam Türkkan'ın 19 yaşındaki oğlu Musa Türkkan, bıçaklı saldırıya uğradı. Türkkan hayatını kaybetti. Cinayet Bürosu ekipleri, olay bölgesinde güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde bir şüphelinin, işyerine geldiği ve kısa süre sonra çıktığı görüldü. Cinayetin gerçekleştiği saatleri gösteren güvenlik kamerasındaki şüpheli, bir başka görüntü ise olay bölgesinden hızla koşarken görüntülendi.

        40 BİN LİRA İÇİN

        Görüntüde yer alan kişinin Ahmet Ç. (20) olduğu belirlendi. Cinayetin 40 bin liralık borç yüzünden çıkan tartışmadan kaynaklandığı saptandı. İddiaya göre İmam Türkkan, Hac ve Umre organizasyonu yapıyordu. Aynı işi Şanlıurfa'da yapan akrabası Mehmet Ç. ile birlikte bir organizyon düzenledi. İmam Türkkan, Mehmet Ç.'ye 40 bin borçlandı. Parasını alamayan Mehmet Ç., Türkkan'dan parasını istedi. İki akraba, bu yüzden sık sık telefonda tartıştı. Bir süre sonar tartışmaya oğulları da katıldı. İddiaya göre olay günü Mehmet Ç.'nin oğlu Ahmet Ç., İmam Türkkan'ın işyerinde gitti. Ahmet Ç., işyerinde bulunan İmam Türkkan'ın 19 yaşındaki oğlu Musa Türkkan'ı bıçaklayarak kaçtı.

        KABUL ETMEDİLER

        İsimleri tespit edilen şüphelilerin önceki gün adreslerinde olduğu belirlendi ve İstanbul, Erzurum ve Şanlıurfa'da operasyon yapıldı. Baba Mehmet Ç., bıçağı kullandığı iddia edilen oğlu Ahmet Ç.'nin aralarında bulunduğu 8 kişi yakalandı. Mehmet Ç., olayla ilgili kendisinin herhangi bir talimat vermediğini söyledi. Ahmet Ç. ve olay bölgesinde olduğu belirlenen Mahmut Ç. de suçlamaları kabul etmedi. Görüntülerde tespit edilen Ahmet Ç. ile kendisine yardım ettiği belirlenen Mahmut Ç., çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ