Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İbrahim Çolak, darbe girişimini protesto için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyor

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla cuma günü Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından yürüyerek Ankara'ya doğru yola çıkan aktivist ve yazar İbrahim Çolak, Sakarya'ya ulaştı.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Camisi'nde yürüyüşünü bitirecek olan Çolak'ı Sakarya'da, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve partililer karşıladı.

        Tarihi Orhan Camisi önünde gazetecilere açıklama yapan 52 yaşındaki Çolak, komşuları ve yakınlarının 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olduğunu söyledi.

        Onlara vefa adına ve darbelere "hayır" demek için cuma sabahı Eyüp Sultan Camisi'nden salavatlar eşliğinde yola çıktığını anlatan Çolak, "Nasip olursa haftaya cuma Külliye'deki Millet Camisi'ne varmayı, cuma namazını orada kılmayı umut ediyorum." dedi.

        İbrahim Çolak, yanında taşıdığı iki Türk bayrağından birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, birini de bütün şehit ve gazileri temsilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in eşine takdim edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Yolculuk çok güzel, ayaklarım ağrıyor, su topluyor ama insanların tanka kafa attığı, kol ve ayak verdiği, şehit olduğu bir yerde yorgunluğumdan bahsedemem. Hepimiz kendi ölçeğimizde bir şey yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Gücüm bu kadarına yetiyor. Allah tabii nasip ederse bitecek, 10 gün daha var, hava sıcak, yaşım var. Ama yolda insanlarla kucaklaşıyorum. Ben tarafımı belli ettim. Vatan, Kuran, bayrak, bizim kutsalımız. Hep beraber namusumuza sahip çıktık. Yarın başka şekilde de tekerrür edebilir. Bu süreç devam edecek, bırakmayacağız, diri olmaya, yürümeye devam edeceğiz."

        "BU YÜRÜYÜŞ BİZİ UMUTLANDIRDI"

        AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Demir de Çolak'ın darbe ve işgal girişimine karşı başlattığı yürüyüşün kendilerini umutlandırdığını belirterek, Çolak'a teşekkür etti.

        Çolak'a naçizane karşılama yaptıklarını aktaran Demir, "Gençlerimize yaşadıklarıyla alakalı hem bilgi alışverişi hem de tecrübesini aktarması açısından paylaşım sağlayalım istedik. Hem de Cumhurbaşkanımıza bizlerden selam iletmesini arzu ettik. Bizlerin yürüyüşle alakalı ciddi tecrübeleri var ama bu uzun yolu 'kutlu yürüyüş' olarak anlamlandıran İbrahim ağabeyimize ayrı bir muhabbet besledik." diye konuştu.

        Demir, daha sonra Çolak'a "Türk bayrağı" baskılı tişört ile "Türkiye" yazılı atkı ve şapka hediye etti.

        Aktivist ve yazar İbrahim Çolak, yarın sabah Sakarya'dan Ankara'ya doğru hareket edecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ