Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber tutuklandı

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Darbegirişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber ile Personel Daire Başkanı Mehmet Saltan’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı.

        BİLKENT İMAMI

        Eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın itiraflarında kendisine Cemaat adına para getirdiğini söylediği Mehmet Saltan’ın sorgusunda, Gülen Cemaati’nin “Bilkent akademik imamı” olduğunu kabul ettiği öğrenildi. Saltan, ifadesinde şunları söyledi:

        PARA ZARF İLE GELDİ

        2008 Şubat ayında Ferhat Sarıkaya beni cepten aradı ve Bosna’ya gideceğini söyledi. Osman isimli kişi, bana Sarıkaya’ya verilmesi için üzerinde “Ferhat Bey” ibaresi bulunan büyük bir zarf verdi. “İçerisinde para var, bu zarfı Ferhat Bey’e ulaştır, Bosna’daki ihtiyaçlarını görsün” dedi. İçerisinde 15-20 bin TL civarında para olduğunu düşünüyorum. Zarfı verdim.

        YARDIM DEVAM ETTİ

        2009 Haziran ayında Ferhat Sarıkaya Bosna’dan Türkiye’ye dönüş yaptı. Çukurambar’da bir daireyi kiraladılar. Sarıkaya Türkiye’ye döndükten sonra Cemaat tarafından para verilmeye devam edilmiştir. Çünkü 2-3 ayda Azmi isimli kişi, görev yaptığım okula gelip bana savcıya ulaştırılmak üzere zarf teslim ediyordu. Ben Azmi isimli şahsa “Bu adama hâlâ niye yardım ediliyor?” diye sorduğumda bana “O adam bu ülkede bir darbeyi engelledi, millet ona çok şey borçlu” dedi.

        İLK O İTİRAFETMİŞTİ

        FETÖ soruşturmasını yürüten savcılardan Serdar Coşkun’a itiraflarda bulunan Ferhat Sarıkaya, “Mehmet Saltan, her ihtiyacımı karşılayacağını söyledi. Bana 2-3 ayda bir telefon getiriyordu. Eski telefonu kırıp atıyordum. Başkası adına kayıtlı hat da getiriyordu. Her ay bir hâkimin, savcının aldığı maaş kadar para getiriyordu” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ