Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Manisa eski Emniyet Müdürü Yunus Çetin tutuklandı

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Manisa merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında eski Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin'in de bulunduğu 34 emniyet mensubundan 26'sı tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen eski Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin'in de aralarında bulunduğu 34 emniyet personeli, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Mahkemece ifadelerine başvurulan şüphelilerden, eski Manisa Emniyet Müdürü Çetin ile komiser ve komiser yardımcısı rütbelerinde bulunan 25 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa'da FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, Manisa'nın yanı sıra Aydın, Elazığ ve Bitlis'te 3 Ağustos'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 37 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3'ünün emniyetteki işlemleri sürerken, 34'ü ise "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt içerisindeki eylem ve faaliyetlere katılmak", "emniyet içinde faaliyet göstermek", "izinsiz kurban ve bağış toplamak", "himmet toplamak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ