Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'a gitti

        HABERTURK.COM

        Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu sabah teröristlerin bombalı saldırısına uğraması nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, saldırıyı PKK'nın düzenlediğini açıklayarak, "15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ terör örgütü artık iddiasını yitirmiş, görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir" dedi.

        Başbakan Yıldırım'a Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya eşlik ediyor.

        Başbakan Yıldırım'ı, Elazığ Havalimanında Vali Murat Zorluoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile diğer ilgililer karşıladı.

        EMNİYET'E GELDİ

        Başbakan Yıldırım incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki bakanlar, Genelkurmay Başkanı ve CHP'lilerle birlikte Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

        Başbakan'ın incelemesi sırasında çevrede toplanana vatandaşlar "İdam, idam" diye sloganlar attı.

        Başbakan Yıldırım burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Bu sabah gördüğünüz gibi emniyet binasının tam karşısında, anayolun kenarında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit, 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu, 145 tanesi de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Bu yaralılarımızın 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içerisinde durumu ağır olanların sayısı 20, bunların içerisinde 2 polisimizin yarası biraz daha ağır. Toplam 14 yaralının durumu biraz daha ağır.

        Öğlen saatlerinde hain terör örgütü Bitlis'te el yapımı patlayıcıyla bir saldırı düzenledi. 4 askerimiz şehit, 5 yaralımız var. Yaralılar tedavi altına alındı.

        Terör örgütleri omuz omuza işbirliği içerisindeler. 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ terör örgütü artık iddiasını yitirmiş, görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir. Bu terör örgütlerinin başında aynı ad. Milletimize Elazığ'dan söylemek istiyorum; bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Hiçbir terör örgütü bu ülkeyi teslim alamayacak. Bunların çılgınlaşmasının arkasında operasyonlarımızın arkasındaki askerimizin, polisimizin, jandarmamızın artan takibi var. Yine benzer olayları bekleyebiliriz ancak bu bizi bir an bile yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz.

        Milletimizin hissiyatını anlıyoruz. Hepimizin canı yanıyor. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Bir gerçek de Türkiye'nin geleceği, bekaası, aydınlık yarınlarıdır. Bu konuda içten ve dıştan her kim, hangi şekilde gelirse gelsin, Allah'ın izniyle 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz'da gösterdiği asil duruş, yılmaz istiklal mücadelesi bundan sonra da bölücü terör örgütünü ülke topraklarında yok edene kadar devam edecek. Hiçbir gevşeme olmayacak. İşin sonu nereye varırsa varsın, ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz. Bu hain örgütler Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışıyorlar. Bunların akıl hocaları var. Bu bölücü terör örgütünü bölge insanımızla aramızdan çıkaracağız ve elele, omuz omuza Türkiye'nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz.

        15 Temmuz'da gördük ki, hiçbir güç bu asil milleti yenemez. Her farklı düşünceden insanımız akın akın meydanlara koştu. Bugün de buradayız. Her görüşten vatandaşlarımızla birlikteyiz. Konu vatan, memleket olunca gerisi teferruattır anlayışıyla devam edecek."

        SORU-CEVAP

        * Her şey belli, PKK ve uzantılarıdır. Bunu biliyoruz, gereken tahkikatlar başlamıştır.

        * Terör örgütü emir-komutayı kaybetmiş vaziyette. Nerede imkan bulurlarsa, orada intihar saldırıları yapıyorlar. Elazığ bu saldırı ile yıkılacak değil. Herkes alarm durumunda, herkes her türlü tehdide karşı her türlü hassasiyeti gösteriyor. Alarm durumunu bir üst düzeye çıkarmış bulunuyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ