Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Bitlis'te PKK saldırısı: 6 güvenlik görevlisi şehit oldu

        Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışma ve meydana gelen patlamada şehit olan güvenlik görevlisi sayısı 6'ya ulaştı.

        Alınan bilgilere göre, Hizan ilçesindeki Nazar Köprüsü mevkiinde operasyona çıkan güvenlik güçleriyle PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusu şehit olurken, bölgeye takviye kuvvet sevk edildi. Bölgeye giden askeri aracın geçişi sırasında ise PKK'lı teröristlerce daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirilerek 3 asker şehit edilmiş, 7 asker ise yaralanmıştı. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 2'sinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 6'ya ulaştı. Bölgede operasyon devam ediyor.

        Öte yandan Tatvan Belediyesi tarafından da hoparlörlerden anons yaptırılarak, yaralı askerler için kan vermek isteyen vatandaşların acil olarak Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine gitmesi istendi. (İHA)

        BALIKESİR'DEKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

        Bitlis'inHizan İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden jandarma uzman onbaşı Mesut Demir'in Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

        Hizan'da askeri konvoya yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan uzam onbaşı 24 yaşındaki Mesut Demir'in Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Bekar olan oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililerden alan anne ve babası gözyaşlarına boğuldu. Şehit Demir'in baba evine, dev Türk bayrağı asılırken, yakınları ve köylüler de taziye için eve akın etti.

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Demir'in cenazesinin yarın Balıkesir'e getirilerek Dedeler Köyü'nde toprağa verileceğini bildirdi.

        GAZİANTEP'Lİ ŞEHİDİN BABA OCAĞINDA YAS

        BİTLİS'in Hizan İlçesi'nde, PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Adem Özen'in Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

        Şehit uzman çavuş Adem Özen'in acı haberi, merkez Dumlupınar Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştı. Askeri yetkililer, oğullarının şehit olduğu haberini babası Zeynel ve annesi Asiye Özen'e verdi. Aldıkları haberle yıkılan Özen çifti, sinir krizleri geçirdi. Asiye ve Zeynel Özen'e sağlık ekipleri müdahele ederken, yakınları ve komşuları da şehit evine geldi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

        Evli ve 1.5 yaşında Ecrin isminde kız babası olan şehit Adem Özen'in cenazesi, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.(DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ