Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Üniversitelere FETÖ operasyonu

        FETÖ operasyonlarının üniversite ayağı devam ediyor.

        ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ESKİ GENEL SEKRETERİ TUTUKLANDI

        Adıyaman Üniversitesi eski genel sekreteri Hasan Çetintaş, FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olmak suçundan tutuklandı.

        Adıyaman Üniversitesi'nde 2011-2013 yılları arasında Genel Sekreter olarak görev yapan Hasan Çetintaş, geçtiğimiz günlerde polis tarafından Elazığ'da gözaltına alınmıştı. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Hasan Çetintaş, adli makamlara sevk edildi.

        Hasan Çetintaş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. (IHA)

        KONYA'DAKİA AKADEMİSYENLERE YÖNELİK FETÖ OPERASYONU

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan akademisyen sayısı 57'ye yükseldi.

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğünün akademisyenlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Eski Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel teslim olurken, gözaltı sayısının 57'ye yükseldiği öğrenildi.

        Konya merkezli 17 ilde gerçekleştirilen 19 Ağustos'taki operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 29 kişi yakalanmıştı. (AA)

        NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NDEN 10 İDARİ PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

        Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında Niğde Üniversitesinde görev yapan 10 personel meslekten ihraç edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Niğde Üniversitesi rektörlüğü tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üniversitede görevli 9 personel ve 2010 yılında yapılan KPSS sınavı ile üniversitede çalışmaya başlayan bir memur ihraç edildi. (IHA)

        ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖZALTINA ALINAN 17 KİŞİDEN 8'İ TUTUKLANDI

        Ardahan Üniversitesi'ndeki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 8'i tutuklandı.

        Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başsavcılık talimatıyla, FETÖ/PDY'ye üye olanların yakalanması amacıyla Ardahan Üniversitesine yönelik polislerce gerçekleştirilen operasyonda, 2'si başka şehirde olmak üzere 17 kişi yakalandı.

        Gözaltına alınan bu kişilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda da delil niteliğinde olduğu değerlendirilen bazı eşyalara el konuldu.

        Bu kişilerden 15'i polisteki işlemleri sonrası Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

        Savcılıkça ifadesi alınan şüphelilerden 11'i tutuklanma talebiyle 4'ü de adli kontrol şartı alınması istemiyle sulh ceza hakimliğince sevk edildi.

        Hakimlikçe yeniden sorgulanan 15 zanlıdan 8'i "Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçundan tutuklandı. Diğer 7 zanlı ise haklarında verilen adli kontrol kararı sebebiyle yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma yükümlülüğü tedbirleriyle serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında 2 şüphelinin arandığı, başka bir ilde yakalanan 2 zanlının ise Ardahan'a gönderileceği öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA FETÖ SORUŞTURMASI

        Konya'da FETÖ soruşturmasında Selçuk Üniversitesi'nden çoğu akademisyen 54 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 29 kişi gözaltına alınırken Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de aralarında bulunduğu 25 kişi aranıyor.

        Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ'ye örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturma devam ediyor. Delillendirme ve ifade alma işlemlerinin ardından FETÖ yapılanmasında aktif rol oynadığı öne sürülen kişiler tespit edildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla akademisyenlere yönelik operasyon için harekete geçildi.

        Konya merkezli 17 ilde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen Selçuk Üniversitesi'nden çoğu akademisyen 54 kişiden 29'u yakalandı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında yer alan Hakkı Gökbel'in izine rastlanamadığı iddia edildi. Eski rektör hakkında çıkan gözaltı kararını öğrenmesinin ardından firar ettiği öne sürüldü. Yetkililerin Gökbel'in gidebileceği muhtemel adresleri tespit ettiği ve yakalanması için operasyonlarına devam ettiği öğrenildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        AMASYA'DA 14 ÜNİVERSİTE PERSONELİ TUTUKLANDI

        Amasya Üniversitesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınan 26 personelden 14'ü tutuklandı.

        Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bir hafta önce Amasya Üniversitesi'nde görev yapan 26 idari ve akademik personel gözaltına alınmış ev ile iş yerlerinde arama yapılmıştı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen 1 kişi savcılıktaki ifadesi sonrası serbest kaldı. Mahkemeye sevk edilen 14 kişi tutuklanırken, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan kişiler arasında Rektör Yardımcısı ve Dekan M.G., eski Rektör Yardımcısı F.Ö. ile Dekan Yardımcısı A.B.'nin de bulunduğu öğrenildi. (İHA)

        KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE AÇIĞA ALINAN PERSONEL SAYISI 216'YA ULAŞTI

        ErciyesÜniversitesi'nde (ERÜ) paralel yapıyla mücadele kapsamında şu ana kadar açığa alınan personel sayısı 216'ya ulaştı.

        ERÜ'de paralel yapıyla mücadele kapsamında geçen 21 Temmuz tarihinden bugüne 216 personel açığa alındı. Açığa alınan personele yönelik soruşturmalar sonucunda 5'i idari, 12'si akademik olmak üzere toplam 17 personel göreve iade edildi. 44 idari personel Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla işten çıkarıldı. 71 akademik personelin adı ise kamu kurumundan çıkarılma teklifiyle YÖK'e gönderildi. Kalan 84 personelin işlemleri sürüyor. (DHA)

        ANTALYA'DA FETÖ OPERASYONU

        Antalya'da sürdürülen FETÖ operasyonun üniversite ayağında, haklarında işlem başlatılan 494 kişiden gözaltı kararı çıkartılanların sayısı 267 oldu. Yakalanarak gözaltına alınan ve adliyeye çıkartılan 96 kişi tutuklanırken 46 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 183 kişinin görevden uzaklaştırıldığı operasyonda halen 16 kişi gözaltında tutulurken firarda olan 27 kişi ise aranıyor. (İHA)

        DÜZCE ÜNİVERSİTESİ'NDE 9 KİŞİGÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Düzce Üniversitesi'nde 9 kişi gözaltına alındı.Görevli 5 kişi için ise yakalama çalışmaları başlatıldı. (AA)

        SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİNDE BİR PROFESÖR GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman K., üniversitedeki bir kadınlar tuvaletine Fethullah Gülen'in propaganda kasetleri ve görüntülerinin bulunduğu CD'leri attığı iddiasıyla gözaltına alındı.

        Olay bugün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kadınlar tuvaletine temizliği giren kadın görevli, tuvalette bırakılan bazı CD ve kasetleri buldu. Olayın bildirilmesi üzerine gelen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, bulunan CD ve kasetlerde yaptığı incelemede Fethullah Gülen'in propaganda konuşmalarının ve görüntülerinin olduğunu tespit etti.

        Yapılan tespitin ardından güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, CD ve kasetleri tuvalete eski Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi eski Dekanı olan ve halen Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Süleyman K.'nın bıraktığını belirledi. Yapılan tespitin ardından Süleyman K., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ