Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DGS sınav giriş yerleri! 2016 DGS ne zaman?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) sayılı günler kaldı. Peki DGS ne zaman? 2016 DGS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? Merak edilen soruların yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

        2016 DGS NE ZAMAN?

        Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına geçişlerini sağlamak için yapılan merkezi bir sınav olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 21 Ağustos Pazar günü saat 9.30'da gerçekleştirilecek.

        Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belirlenmedi. Sonuç açıklanma tarihi ÖSYM tarafından duyurulduğu an haberimizden inceleyebilirsiniz.

        DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ

        Öğrenciler, DGS sınav giriş yerlerine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden 11-21 Ağustos tarihleri arasında erişebilecek.

        2016-DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Adaylar sınav giriş yerlerini, T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

        DGS'YE KİMLER GİREBİLİR?

        Meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar DGS'ye girebilir. Sınavın yapıldığı yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adayların da başvuru hakkı var. KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilir. Gerek merkezi yerleştirme gerekse özel yetenek sınavıyla öğrenci alan meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları da eğer alanlarında lisans programı yapmak istiyorsa DGS'ye başvurmak zorunda.

        DGS PUANININ HESAPLANMASI

        Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

        DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar 2016-DGS Kılavuzunda yer alan Tablo-A’da belirtilmiştir. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ