Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Elazığ'daki terör saldırısı ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı

        Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne dün 3 polisin şehit olduğu bombalı araçla yapılan saldırıyla ilgili olarak PKK'lı olduğu belirtilen 1 kişi gözaltına alındı.

        Patlamada ağır hasar gören Emniyet Müdürlüğü'nün de FETÖ/PDY terör örgütüne ait olduğu gerekçesiyle kapatılan Güzide Hanım İlkokulu'na taşınması için girişimler başlatıldı. Elazığ'da dün meydana gelen ve 3 polisin şehit olduğu, bomba yüklü minibüsle yapılan saldırının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında dün gece düzenlenen operasyonda patlama ile ilgisi olduğu değerlendirilen PKK'nın şehir yapılanması YPS (Sivil savunma birlikleri) üyesi bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Bombalı aracın nereden geldiğinin belirlenmesi için, toplanan mobese ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sürüyor.

        Meydana gelen patlamanın ardından Emniyet Müdürlüğü'ndeki enkaz kaldırma ve olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor. Hasarlı araçların sayımı, tespiti ve caddede bulunan sivil araçlarla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ederken, geniş bir alanda meydana gelen binalardaki hasarın tespiti için de başlatılan çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

        Dünkü patlamada yaralanan ve hastanelerde tedavileri süren 217 yaralıdan 3 polis memurunun durumlarının ağır olduğu belirtilirken, diğer yaralıların durumlarının daha iyi olduğu kaydedildi.

        Bombalı saldırı sonucu büyük oranda tahrip olan Emniyet Müdürlüğü binasının da FETÖ/PDY terör örgütüne ait olduğu iddiasıyla kapatılan Güzide Hanım İlkokulu'na taşınması için girişimlerin başlatıldığı ifade edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ