Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da şizofreni hastası annesini 243 defa bıçaklayıp ablasını aramış
        1

        Bursa’da ocak ayında, 67 yaşındaki annesi Mazez Bakıryapan’ı 243 bıçak darbesiyle öldürmekten yargılanan 39 yaşındaki Selçuk Bakıryapan’ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılandığı dava başladı.

        2

        Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, cinayet öncesi uzun süre şizofreni tedavisi gören ve akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen sanık Bakıryapan katılmadı.

        3

        ‘ÖNCE İNANMADIM’

        4

        Duruşmada, Selçuk Bakıryapan’ın ablası Saniye Durmaz’ın daha önce verdiği ifade okundu.

        5

        İfadesinde 20 yıldır şizofreni hastası olan kardeşinin, zaman zaman annesiyle tartıştığını ve morali bozulduğunda arayıp kendisini de eve çağırdığını söyleyen Durmaz, olay gecesini şöyle anlattı:

        6

        “Olay günü saat 04.00 sıralarında kardeşim telefonla aradı. Bana, ‘Annemi bıçakladım, öldürdüm. Kendimi de bıçakladım’ dedi."

        7

        "Ben de, neden yaptığını sordum. ‘İki gecedir uyuyamıyorum. Annem bana bağırdı. Ben kendimi öldürmek istedim. Ancak annem bağırınca ondan dolayı bıçakladım’ dedi."

        8

        Her zamanki gibi aradığını düşündüm. Beni eve çağırınca o saatte gidemeyeceğimi söyledim. Anneme böyle bir şey yapabileceğine ihtimal veremedim ve telefonu kapattım.

        9

        ‘KENDİMİ DE BIÇAKLADIM’

        10

        "Sabah 07.00 sıralarında kardeşim tekrar aradı. Bana, ‘Annemi tuzlayayım mı? Kokacak. Jandarma, polis ve ambulans çağır’ deyince ben de ‘Gerçekten yaptın mı?’ diye sordum. ‘Yaptım, kendimi de bıçakladım. Kan revan içerisindeyim’ yanıtını verdi."

        11

        "Bunun üzerine korktum. Hemen oğlumla beraber taksi çağırıp annemin evine gittim. Kapıyı çalmama rağmen açmadı. Aşağıdan bağırınca cama çıktı. Elinde bıçak vardı. Üstündeki kazak da kan içinde, karnı yarılmış biçimdeydi. Daha sonra polis ve itfaiye girdi. Şikâyetçiyim.”

        12

        Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve sanığın bir dahaki duruşmada hazır bulunmasına karar vererek duruşmayı erteledi. DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ