Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Hay'can' sever Muhammet Ali Yürekli, kalbine yenildi

        Avcılar Kent Konseyi'nde de sokak hayvanları için aktif olarak çalışan Yürekli'nin adının İstanbul'daki bir parka verilmesi için internette kampanya başlatıldı.

        İşçi bir baba ile ev kadını annenin iki çocuğundan biri olan, sınıfını her yıl takdir belgesi ile geçen, başarısı nedeniyle özel bir okulda burslu eğitim gören, liseye gitmeye hazırlanan Muhammet Ali Yürekli geçen hafta fenalaştı. Kalbinden rahatsızlanan Yürekli Kartal Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, yoğun bakıma alınan Yürekli kurtarılamadı.

        Derslerinden artan zamanlarında Avcılar'daki sokak hayvanları için uğraşan, Avcılar Belediyesi'nin Hayvan Barınağı'na sık giderek oradaki hayvanlarla ilgilenen ve belediye görevlilerinden aldığı yemleri ‘Hay'can' olarak nitelendiren Yürekli'nin ölümü yakınlarını ve hayvan severleri üzdü. Küçükçekmece'deki Halkalı Cemevi'nde yapılan törene katılan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, ayakta durmada zorlanan anne Selma Yürekli'yi teselli etmeye çalıştı.

        Avcılar Belediye Başkanı, Muhammet Ali Yürekli'nin sevgi dolu yüreği olduğunu, sokaktaki kedi, köpek ve insanları sevdiğini onlar için belediyeye sık gelerek Kent Konseyi'nde çalıştığını anlatırken, "O sokaktaki canlılar için hazırladığı projeleri bizimle paylaşan, geleceğine gen mühendisi olmayı kafasına koyan pırıl pırıl bir gençti. Gözlerinden ışık yayılıyordu. Avcılar olarak çok üzgünüz. Bir değerimizi genç evladımızı kaybettik. Işıklar içinde yatsın. Emaneti olan bütün sokak canlıları için gözü arkada kalmasın" dedi. Yürekli'nin cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Yürekli'nin arkadaşı Melissa Doğa, "O hayvanları ‘can' olarak görür, onları ‘hay'can' olarak niteliyordu. Barınak ve sokaktaki canları beslemek için buluşurduk. Birçok hayvanı tanıdıklarına sahiplendirdi. Hastanede konuşabildiği son günde ‘Hay'canlar ne olacak?' diye sormuş" dedi.

        Bu arada bir grup hayvan sever, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne yönelik olarak internette Muhammet Ali Yürekli'nin adının İstanbul'daki içinde sokak hayvanları için su kaplarının bulunduğu bir parka isminin verilmesi için internette imza kampanyası başlattı. Hayvan severlerin başlattığı bu kampanya kısa sürede ilgi topladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ