Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Pehlül Oruk, gözyaşları arasında uğurlandı

        Şırnak ile Hakkari karayolunda 10 Ağustos'ta askeri aracın pusuya düşürülmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA'da şehit olan 24 yaşındaki Piyade Onbaşı Pehlül Oruk, gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Şırnak'taki 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluğunda personel ve malzeme nakletmek için görevlendirilen Pehlül Oruk, 10 Ağustoıs günü askeri aracın terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı GATA'da tüm çabalara karşın kurtarılamayarak şehit olmuştu.

        Erzurum'a cenazesi dün gece getirilmen Piyade onbaşı Pehlül Oruk'un cenazesi merkez Aziziye ilçesindeki Ömer Nasuhi Bilmen camisine götürüldü. İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün kıldırdığı cenaze namazına Aziziye ilçesinde bağlı Demirgeçit mahallesinde toğrağa verildi.

        Cenaze törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'ncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile askeri erkan, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        Bakan Soylu, cenaze namazı öncesi üç çocuğundan birini şehit veren baba Veysel Oruk'a sarılarak teselli etmeye çalıştı. Yakınları, bekar olan Pehlül Oruk için gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konularak tekbirler eşliğinde defnedilmek üzere Aziziye ilçesine bağlı Demirgeçit Mahallesine götürüldü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ