Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan damada tavsiye: İtaat et, rahat et

        BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya milletvekili Ahmet Sorgun'un oğlunun düğüne katılmak için akşam saatlerinde Konya'ya geldi. Başbakan Yıldırım, eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ebubekir ve Büşra Sorgun çiftinin nikah şahitliğini yaptı.

        Merkez Meram İlçesi'ndeki İkonia Garden Düğün ve Kongre Merkezi'nde yapılan düğünde Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yıldırım'ı burada eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile evsahibi Ahmet Sorgun karşıladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kıydığı nikahta Büşra ve Ebubekir Sorgun çiftinin nikah şahitliklerini Başbakan Binali Yıldırım ile Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı.

        ‘MUTLULUKLARI PAYLAŞIP ARTTIRACAKSINIZ'

        Nikah törerininden sonra Sorgun çiftini tebrik eden Başbakan Binali Yıldırım, "Allah yollarını açık etsin. Evlilik uzun ince bir yol. Ama telaşlanmayın, o yolları sizin için uzun duble yol haline getirdik. Bu yolda zaman zaman zorluklar olacak. Zorlukları paylaşıp azaltacaksınız. Mutlulukları paylaşıp, arttıracaksınız. Böylece geçinip gideceksiniz'' dedi.

        ‘İTAAT ET, RAHAT ET'

        Başbakan Yıldırım'ın damat Ebubekir Sorgun'a "Evliliğin sırrı nedir, biliyor musun?" diye soru yöneltip "İtaat et rahat et" diye cevap vermesi, salonda gülüşmelere neden oldu. Ardından Büşra Sorgun'a dönerek, "Büşra havaya girme. Ebubekir hiddetlenince, 'peki' diyeceksin. Sen de hiddetlenince, o da 'peki' diyecek. Böylece gül gibi geçinip gideceksiniz'' diye konuştu.

        3 ÇOCUK TAVSİYESİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını da ileten Başbakan Binali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız katıldığı merasimlerde gerekeni söylüyor. Katılamadığı zaman da bize havale ediyor. Malum mesele, memleket meselesi. Bir olur, garip olur. İki olur, rakip olur. Üç olur, denge kurulur. Gerisi Allah kerim. Size kalmış. Allah hayırlı nesiller, hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip eylesin'' dedi.

        Salondakilere evlilik cüzdanının kime verilmesi gerektiğini soran ve Büşra Sorgun'un ismini alan Başbakan Yıldırım, "Ebubekir sen doğuştan kaybetmişsin. Gür sesle ‘evet' dediysen de görüyorsun sonuç ortada. Ben bu cüzdanı şimdi sana vereceğim. Sen de bütün misafirlerin önünde kendisine, asıl sahibine Büşra'ya teslim edeceksin'' diye konuştu.

        Düğüne katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da genç çifti mutluluklar diledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ