Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genelkurmay’a atanan yeni adli müşavir de gözaltında

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        FETÖ’cülerin 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası yapılan YAŞ’ta tuğgeneralliğe yükseltilen 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı Dinçer Ural, Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne getirilmişti. 28 Temmuz’da görevine başlayan Ural, dün FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı. Ural’ın gözaltına alınmasına neden olan iddialara Habertürk ulaştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın belirlemelerine göre Ural, 15 Temmuz’dan birkaç gün önce kabul edilen FETÖ ana iddianamesinde 21 numaralı sanık olarak görü- nen ve örgütün para kasası ve gayri meşru işler irtibat görevlisi olarak tanımlanan “Özbek” kod adlı Dilaver Azim ile 2011-2012-2013-2014 ve 2015 yılına kadar telefonla görüştü ve mesajlaştı.

        EŞİ, OĞLU, KIZ KARDEŞİ DE GÜNDEMDE

        Savcılık, Ural’ın eşi ve kız kardeşi ile ilgili de bazı verilere ulaştı. Ural’ın eşi, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in zor durumda kalan Bank Asya’nın kurtarılması için örgüt üyelerine verdiği para yatırma talimatından sonra, Bank Asya’ya 9 bin 500 TL yatırdı. Ural’ın oğlunun da FETÖ irtibatlı bir firmada çalıştığı, bu firmaya yapılan operasyonda, bir yöneticinin kasasında ele geçirilen listede oğlunun isminin de yer aldığı belirlendi. Soruları FETÖ’cüler tarafından çalınarak örgüt mensuplarına dağıtılan 2010 yılı KPSS’ye ilişkin soruş- turmanın şüphelileri arasında Ural’ın kız kardeşinin de bulunduğu kaydedildi.

        TUTUKLANDILAR

        Kozmik Oda, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas olduğu ortaya çıkan dava soruşturmalarındaki rolü ile gündeme gelen Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından görevden alınmıştı. Yerine Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı atanmıştı. Köse ve Kaldırımcı, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaldırımcı’nın ardından bu göreve getirilen Tuğgeneral Ural da görevde 1 ayını doldurmadan FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.

        4 TESPİT YAKTI

        - Örgütün para kasası ile irtibatı var.

        - Oğlu, fetö ile irtibatlı bir şirkette çalışıyor.

        - Eşi, Bank Asya’ya para yatırmış.

        - Kız kardeşi KPSS şüphelisi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ