Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Gaziantep için olağanüstü toplandı

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

        Parti Genel Merkezi'nde, 51 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin ise yaralandığı Gaziantep'teki terör saldırısının değerlendirildiği toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

        Alınan bilgiye göre, terör eylemlerinin asla kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan toplantıda, teröre karşı birlik ve beraberliğin sonuna kadar savunulması gerektiğinin altı çizildi.

        Toplantıda, Suriye'de yaşanan iç savaşın biran önce sona erdirilerek bölgenin güvenli hale getirilmesinin önemine işaret edildi.

        Bir taraftan terör örgütü PKK'nın diğer taraftan ise IŞİD'inhedefinde olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının, CHP'ye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu belirtilen toplantıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun gelecek günlerde bölgeye ziyaret gerçekleştirmesi değerlendirildi.

        Toplantıda ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun yarın Başbakan Binali Yıldırım ile yapacağı görüşmeye ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.

        BİNGÖL: NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILMALI

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmalı ve terör belası bu ülkeden defedilmeli." dedi.

        Bu saldırıyı anlatmakta "kelimelerin kifayetsiz kaldığını" dile getiren Bingöl, artık terörü tek başına lanetlemenin de bir anlamı olmadığını, topyekün mücadele gerektiğini belirtti.

        Her gün yeni bir saldırıyla karşı karşıya kalmanın can acıttığını vurgulayan Tekin Bingöl, terör nereden ve kimden gelirse gelsin lanetlediklerini ifadesini kullandı.

        Saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunan Bingöl, "Terör Türkiye gündeminden bir an önce çıkarılmalı. Ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapılmalı ve terör belası bu ülkeden defedilmeli." dedi.

        CHP HEYETİ BÖLGEDE

        Tekin Bingöl, olayın gerçekleşmesinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP heyetinin Gaziantep'e gittiğini söyledi.

        "Dün geceden itibaren 10 kişilik parti heyetimiz bölgede incelemelerde bulunuyor, gelişmeleri takip ediyor." diyen Bingöl, heyette bölge milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinin yer aldığını kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ