Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cumhurbaşkanı Erdoğan: 12-14 yaşlarında bir canlı bomba patlatıldı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde Gaziantep'teki terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısını 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini söyledi.

        Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e yükseldiğini kaydeden Erdoğan, 17'si ağır 69 yaralının da tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

        Erdoğan, şöyle devam etti: "İlk kanaat bir DAİŞ eylemi olduğu yönünde. Gaziantep'te bir DAİŞ yapılanması söz konusuydu. Birçok operasyonlar yapılıyor. Ölenlerin ailelerine şahsım, milletim adına başsağlığı diliyorum"

        Vatandaşa da çağrıda bulunan Erdoğan, "Milletimiz nerede olursa olsun tanıdığı, bildiği burada bir yanlış hareketlenme var gibi bilgileri aldığı anda güvenlik güçlerimize bildirmelerinde büyük fayda var. En önemli istihbarat insan istihbaratıdır. Apartmanında, mahallesinde fark eden vatandaşlarım bunları emniyet teşkilatımıza bildirdiği anda buralardaki atılacak adımlar çok daha seri olacaktır. Bunu kimse ispiyonlama olarak düşünmesin" dedi.

        "İPE UN SERİYORLAR"

        (Fetullah Gülen'in iadesi ve ABD Başkan Yardımcısı Biden'in ziyareti) FETÖ ile ilgili şu ana kadar biz gerek 15 Temmuz öncesine ve sonrasına ait 85 koli dosya gönderdik. Şimdi bize bu dosyaları incelemeye başladıklarını söylüyorlar. Fakat ben bunları kendimiz için tatmin edici bulmuyorum. Ama iade noktasında ipe un seriliyor. Bunu çok açık net sayın Biden'e söyleyeceğiz. Biz bugüne kadar Amerika'nın bizden istediği, istedikleri suçlularla ilgili, 'Bize belge gönderin, bilgi gönderin, ondan sonra veririz' böyle bir şey asla söylememişizdir. İstedikleri teröristleri kendilerine vermişizdir. Şimdi burada da çok açık, net, Milli Güvenlik Kurulumuzun, hükümetimizin artık bir terör örgütü olduğuna karar vermiş olduğu böyle bir örgütün başını biz isteyeceğiz, bu kadar belgeyi, bilgiyi kendilerine sunacağız ve hala burada 'gerçekten bu mudur fail' gibi bir yaklaşım, tabii bizim stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir. Öyle zannediyorum çarşamba yapacağımız görüşmelerde inşallah bunları aşarız.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şeref desterini imzaladı.
        Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şeref desterini imzaladı.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ