Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 407 bin aday e-kayıt ile üniversiteli oldu

        GAZETE HABERTÜRK

        Üniversitelere kayıtta ilk kez 2014 yılında 32 devlet üniversitesi ile pilot olarak uygulanmaya başlanan, geçen yıl tüm devlet, bu yıl da isteyen vakıf üniversitelerinin de katılımıyla yaygınlaşan elektronik kayıt (e-kayıt) gençlerin ilgisini çekiyor.

        ‘VAKIF’LAR DA KATILDI

        YÖK’ün verilerine göre 2015-2016 öğretim yılında üniversiteye girişte 311 bin 29 öğrenci elektronik kaydı tercih ederken, yeni öğretim yılında uygulamadan yararlanan öğrenci sayısı 407 bin 946 oldu.

        2015-2016 eğitim öğretim yılında, tüm devlet üniversiteleri öğrencilere e-kayıtla üniversiteye kaydolma imkânı tanıdı. Bu kapsamda devlet üniversitelerine kayıt yaptırabilecek öğrencilerin yüzde 70.6’sı e-kayıt uygulamasını tercih etti.

        Öte yandan bu yıl 9 vakıf yükseköğretim kurumu da e-kayıt uygulamasını kullanmaya başladı. Başkent Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu, KTO Karatay Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Sanko Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi yaptırmak isteyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ