Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS başvuruları ne zaman son? KPSS başvuruları için gerekli belgeler! ÖSYM Giriş

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) kamu kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan KPSS Önlisans/Ortaöğretim sınavı için başvurularda sona gelindi. Peki 2016 KPSS başvuruları ne zaman bitiyor? KPSS başvurusu için gerekli belgeler neler? İşte merak edilen soruların yanıtı...

        KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

        Devlette memur ya da sözleşmeli görevlerde çalışabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuru yapmak isteyen adaylar, KPSS başvurularının ne zaman biteceğini araştırıyor. ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden alınan başvurular da son tarih 24 Ağustos. Adaylar T.C Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek başvuruda bulunabilecekler.

        KPSS Önlisans düzeyi 22 Ağustos, ortaöğretim düzeyi ise 23 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

        2016-KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖNLİSANS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

        SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

        Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans başvuru ücreti 55,00 TL olup aşağıda belirtilen bankalara yatırılacaktır.

        Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ