Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fatma Şahin: Bunlar bu şehrin çocukları değil

        Ali Yerlikaya ve Şahin, beraberlerindekilerle Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ne gelerek vatandaşlarla görüşüp taziyelerini iletti.

        Ailelere başsağlığı dileyen Yerlikaya, gazetecilere açıklamasında, vatandaşların acılarını hafifletmek için gayret ettiklerini söyledi.Yerlikaya, patlamayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

        "Acımız büyük, terörü lanetliyorum. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile psikolojik tedavi, rehabilitasyon, sosyal yardımlaşma ve gerekli tüm maddi yardımlar, bu mekanda terörden dolayı meydana gelen tüm hasarlarla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Belediyelerimizle beraber bu ailelerin acılarını hafifletmek, onlara bir daha bu acıyı yaşatmamak üzere önleyici tüm tedbirleri daha da artırmakla ilgili her şeyi yapıyoruz. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın, bu acıları reva görenleri de Allah kahretsin."Patlamayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin topladığı delilerin titizlikle incelendiğini vurgulayan Yerlikaya, "Şu anda 54 şehidimiz, 67 yaralımız var, bunların 15'inin durumu ağır" dedi.

        Vali Yerlikaya, olaydaki hassasiyetlerinden dolayı basın mensuplarına da teşekkür etti.

        "Bunlar bu şehrin çocukları değil"Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yapılmaya çalışılan provokasyonlara karşı vatandaşları uyararak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

        Saldırıdan etkilenen vatandaşların acılarını hafifletmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Yapılmaya çalışılan provokasyonun arkasına baktığımız zaman aslında birileri bizim zenginliğimiz olan kardeşliğimizden rahatsız oldu. Bu ayrımcılığı farklı şekilde götürerek provokasyon yaparak sanki bunun üzerinden başka bir şeye dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu Şahinbey'in torunları nasıl 15 Temmuz'da sağlam durduysa yine oyuna gelmeyip oyunun farkında olduklarını çok net bir şekilde söylüyorlar. Düğün gecesini cenaze evine dönüştüren bir anlayışa karşı kardeşliğimizi daim etmek için buradayız. Özellikle belirtiyorum birilerinin partisi farklı olabilir, bu siyasi partiler demokrasinin bir güzelliğidir. Ama bunun dışında Türk-Kürt kardeşliği üzerinde bir provokasyon yapılmaya çalışılıyor kimse bu tuzağa düşmesin."

        Ziyarete, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ve ilgililer de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ