Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Murat Durmaz Trabzon'da toprağa verildi

        Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Murat Durmaz'ın cenazesi, memleketi Trabzon'da defnedildi.

        Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi'nde düzenlenen törende, şehidin babası Davut, annesi Fatma ve askeri üniforma giyen kardeşleri Osman ve Merve Durmaz, naaşın başında bir süre bekledi.

        Anne Fatma Durmaz, 25 yaşında şehit olan oğlunun gömleğine sarılarak "Yüreğim yanıyor yavrum. Annen sana kurban olsun. Ben nasıl dayanırım oğlum?" diye gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin üniforma giyen kız kardeşi Merve de annesine sarılarak teselli etti.

        İl Müftüsü Keramettin Demir'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına taşındı. Tekbir getiren vatandaşlar, cenaze nakil aracının geçiş güzergahında kortej oluşturdu. Bekar olan şehit Durmaz'ın naaşı, Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

        Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Giresun Jandarma Komutanlığı Tuğgeneral Hakan Saraç, eski Devlet Bakanlarından Faruk Nafiz Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile vatandaşlar katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ