Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Elazığ'da PKK'nın bombalı saldırısında 553 konut ve işyeri hasar gördü

        Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlarla hastanede tedavileri süren yaralıları ziyaret etti.

        Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile özel hastanede tedavileri süren 19 yaralıyı eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Vali Zorluoğlu, "Geçen Perşembe günü İl Emniyet Müdürlüğümüze yönelik gerçekleştirilen menfur bombalı saldırı neticesinde üç polis memuru kardeşimiz şehit olmuştu. Buradan onlara bir kez daha rahmet diliyorum. Yine bu hadisede 217 emniyet mensubu ve sivil vatandaşımız yaralanmıştı. Bu yaralılarımız İl Sağlık Müdürlüğümüzün başarılı bir koordinasyonu ile kısa bir sürede sağlık kurumlarımıza ulaştırılmıştı. En çok yaralı da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelmişti. Zaman içerisinde yaralılarımızın büyük bir bölümü tedavileri tamamlanarak hastanelerden taburcu oldular. Bugün itibariyle Araştırma Hastanemizde 18, Medikal Park Hastanemizde bir yaralımız bulunmaktadır, bu hastalarımızdan biri halen yoğun bakımda tedavi altındadır ve durumunda olumlu gelişmeler olduğunu öğrendim. Geri kalan hastalarımızın tedavileri birkaç gün içerisinde tamamlanacak gibi gözükmektedir. Baştan itibaren sağlık teşkilatımız çok başarılı bir sınav verdi. Hastaların olay yerinden hastanelere sevkine, hastanelerde acil müdahalelerin yapılmasına ve sonraki tedavi sürecine kadar çok başarılı bir süreç içerisinde yaralılarımız tedavi edildi ve olası bazı yeni kayıpların da önüne geçildi. Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere, hastane başhekimlerimize, bütün sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum, çok başarılı bir sınav verdiler. Bir daha benzeri olaylar yaşanmaması için tedbirlerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Tekraren şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

        Vali Zorluoğlu, daha sonra ev işyerleri hasar gören vatandaşları da ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 8 komisyon kurarak hasar tespit çalışmalarını tamamladığını belirten Zorluoğlu, toplam 553 konut ve işyerinde çalışmaların tamamlandığını söyledi. Zorluoğlu, "Bu arada henüz hasar tespiti yapılmamış vatandaşlarımız olabilir, bu vatandaşlarımızın bina ve işyeri tespitleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, araçları için de İl Özel İdaresine başvurmaları gerekmektedir. Müracaatları halinde komisyon üyeleri en kısa zamanda gelerek gerekli incelemeleri yapacaklardır. Hasar tespitleri yapılan vatandaşlarımız işyerlerinde ve evlerinde gerekli tadilatları gerçekleştirebilirler. Hasar tespitleri yapılan vatandaşlarımızın hasar bedelleri belirlendikten ve Ankara'dan onaylandıktan sonra kendilerine aktarılacaktır. Kamu binalarımızda ve okullarımızda da hasarlar meydana gelmiştir. Bu binalarımızın da tamiratları bir yandan devam etmektedir. Maddi hasarlar giderilir, Allah can kaybı vermesin. Allah bir daha bu şekilde acı günler vermesin. Bir daha böylesine acılar olmaması için gerekli olan tedbirleri artırarak almaya devam ediyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ