Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik IŞİD’in amacı saldırılarla ülkede ‘iç savaş’ çıkarmak

        Terör örgütü IŞİD’in son saldırısı Gaziantep’te Kürt bir ailenin düzenlediği kına gecesine oldu. 54 kişinin can verdiği saldırı Türkiye’yi yasa boğdu.

        Gaziantep’te 20 Mayıs’ta polisin düzenlediği operasyonda yakalanmamak için kendini patlatan örgütün Gaziantep Sorumlusu Yunus Durmaz’ın bilgisayarında bulunan yazışmalarsa IŞİD’in Alevilere yönelik eylem hazırlığında olduğunu ortaya çıkardı.

        Yazışmalarda Adana, Adıyaman ve Gaziantep’teki Alevi köylerinin isimleri ile Alevi derneklere ait bilgilerin yanı sıra emniyet binaları, askeri kurum ve tesislerin adresleri, kiliseler, bazı kentlerdeki MOBESE kameralarına ilişkin bilgilerle Kürecik’teki radar üssüne ait notlar da bulundu.

        TÜRK-KÜRT ÇATIŞMASI

        Örgütün üst düzey yöneticilerinin yazışmalarında Türkiye’de bir iç çatışma hedefledikleri ortaya çıktı. Örgütün Gaziantep sorumlusunun Türkiye sorumlusuna yazdığı yazıda Türkiye’de Türk ve Kürt halkının bir bütün olduğu ve bunun için de en sert şekilde saldırı yapıp sindirmek gerektiği belirtildi.

        Etnik çatışma amaçlayan örgütün Gaziantep sorumlusunun yazdıkları şöyle: “Şeyhim Kürtlerle Türkler bir bütün hale geldiler. Bizi halkın kabul etmesi çok zor bu nedenle halkı bize kışkırtacaklar. Bunları en sert şekilde vurup sindirmezsek halktan gelecek şerri def etmek zor olabilir. En sert şekilde kolluk kuvvetlerini vurup halkı sindirmek gerekir.”

        ALEVİ KÖYLERİ BELİRLENMİŞ

        Sivillere yönelik olarak Alevilere, Kürtlere ve turistlere yönelik eylem hazırlığı yaptığı belirlenen örgütün Gaziantep hücresi, eylemler için yaptıkları keşif çalışmasıyla ilgili bilgileri de örgütün Suriye’deki Türkiye sorumlusuna iletmiş.

        Bilgisayarda bulunan belgede, “PKK’ya ve sınır boylarındaki Alevilere amel yapmaya yetecek kadar istihbaratımız tamamlandı.

        Çok yakında Kobani’den Hatay’a kadar amellerimizi duyacaksınız inşallah” ifadeleri yer aldı. Ele geçirilen dokümanlarda Türkiye’nin birçok ilinde eylem planlandığı belirlendi.

        Şefik DİNÇ/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ