Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da 4, Bingöl'de 1 asker şehit oldu

        TSK, Suriye'nin Cerablus şehrinde IŞİD'e karşı Fırat Kalkanı harekatı başlatırken terör ittifakı işbaşında. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı. Bingöl'de ise PKK operasyonunda 1 asker şehit oldu.

        Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun güvenliğini sağlayan timlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan askerlerden birisi daha, Diyarbakır Asker Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen şehit düştü.

        Saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 5'e yükseldi.

        Bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon ise sürüyor.

        Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun güvenliğini sağlayan timlere, Kıralan köyü Gömtepe mevkisinde PKK'lı teröristlerce silahlı saldırı düzenlenmiş, 2 asker çıkan çatışmada, 2 asker de kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit düşmüştü.(AA)

        Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ve Tapantepe arasında bulunan Gömtepe Askeri Üs Bölgesi'ne sabah saatlerinde bir grup PKK'lı uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonrası güvenlik güçleriyle, PKK'lılar arasında çatışmada çıktı.

        Yaklaşık yarım saat süren çatışmada Astsubay Ender Fatih Yılmaz ve uzman çavuşlar Uğur Kartal, Özkan Bilgiç, Mustafa Eser şehit oldu, 10 asker yaralandı.

        Çatışma bölgesine helikopter, ambulans ve takviye ekipler sevk edildi. Yaralılar helikopter ve ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatışmanın ardından teröristler ormanlık ve dağlık alana kaçtı.

        SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ, OPERASYON BAŞLATILDI

        Lice Kaymakamlığı tarafından Kıralan, Dernek, Çeper, Yamaçlı, Acımeşe, Ergin, Tuzla, Birlik, Şenlik, Sumaklı, Çalıbükü, Aspeyen, Akçapınar ve Puneyn köyleri ve bağlı mezralarda ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgeye askeri birlikler sevk edilerek kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Bölgede yer yer çatışmaların sürdüğü belirtildi.

        DİYARBAKIR ŞEHİDİ UĞUR KARTAL'IN ACI HABERİ MEMLEKETİ KAHRAMANMARAŞ'A ULAŞTI

        Diyarbakır'ınLice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal'ın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu.Bir grup PKK'lı teröristin, Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan askeri üs bölgesine roketatar ve otomatik silahlarla saldırısında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal'ın acı haberi, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve askeri yetkililer tarafından Doğan Mahallesi'nde yaşayan babası Kazım Kartal'a verildi. Acı haberle aile yasa boğulurken, şehidin annesi Fadime Kartal fenalık geçirdi. Bekar olduğu öğrenilen şehit Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal'ın mesleğe 3 ay önce başladığı öğrenildi. (DHA)

        BİNGÖL'DE PATLAYICILI TUZAK: 1 ŞEHİT

        Bingöl'ün Karlıova ilçesi Cehennem Ormanları'nda önceki gün iki korucunun şehit olduğu bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için süren operasyonda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Kerim Üye şehit oldu.

        "SÖYLEYİN BANA KASIM MI, KERİM Mİ?"

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin acı haberi, Afyonkarahisar'daki evine ateş düşürdü. Şehidin ailesinin evde olmaması üzerine ilk olarak cep telefonuyla ulaşılan baba Süleyman Üye'ye oğlunun yaralandığı haberi verildi. Eve geldikten sonra baba Üye'ye şehit haberi iletildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin morg bölümünde çalışan anne Fatma Üye'ye de ilk olarak oğlunun yaralandığı söylendi. Diğer oğlu Kasım Üye de Dalaman'da er olarak vatani görevini yapan anne Fatma Üye "Hangisi yaralanmış, bir şey olmuş mu, söyleyin bana Kasım mı Kerim mi?" diye sordu.

        "ASKER SEVMEK HER KADININ HARCI DEĞİLDİR"

        Şehit Kerim Üye'nin 1 yıl önce evlendiği eşi Seher Üye'nin de Bingöl'de olduğu belirtildi. Şehit Kerim Üye'nin sosyal medya hesabında üzerinde 'Şehitler ölmez' yazan bir fotoğraf paylaştığı, şehidin eşi Seher Üye'nin ise "Asker sevmek her kadının harcı değildir. Çünkü her kadın ölüme nefesi kadar yakın olan adamı sevmeye cesaret edemez" yazılı bir fotoğraf paylaştığı görüldü.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ