Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da FETÖ operasyonu: İşadamı ve öğretmenler adliyede

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar kapsamında Bursa'nın İnegöl ilçesinde gözaltına alınan, aralarında iş adamları ile öğretmenlerin bulunduğu 8 kişi, emniyet ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İnegöl´de yaklaşık 2 hafta önce gözaltına alınan iş adamları Murat Şirin, Hamza Yalçın Kötek, Bayram Yalçın, Süleyman Tetik, Recep Yıldız ile öğretmenler Özgür Tokdemir ve Yücel Doğan ile ev hanımı Ayşe Yıldız emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        2 SAVCI, 2 HAKİM TUTUKLANMIŞTI

        İnegöl´de geçtiğimiz ay yapılan operasyonlarda iki savcı ve iki hakim tutuklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de iki savcı gözaltına alınarak Bursa'ya sevk edilmişti.

        14 POLİS AÇIĞA ALINMIŞTI

        FETÖ/PDY operasyonları kapsamında İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli aralarında rütbelilerinde bulunduğu 8 polisin ardından geçtiğimiz hafta da iki Komiser, bir Başpolis ile Bölge Trafik İstasyon Amirinin görevden alınmıştı. İnegöl´de rütbelilerinde aralarında bulunduğu 14 polis açığa alınmış oldu.

        9 İŞADAMI TUTUKLANMIŞTI

        Yine işadamlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 12 iş adamından 9´u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

        (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ