Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EKPSS tercih sonuçları! 2016 EKPSS taban puanları! EKPSS nedir?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2016 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli memur yerleştirme işlemleri tamamlandı. Sonuçlar, saat 12.15'te adayların erişimine açıldı. Peki EKPSS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? Tüm detaylar haberimizde...

        2016 EKPSS TERCİH SONUÇLARI

        ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre 2016 EKPSS/Kura ile Engelli Memur Yerleştirme tercih sonuçları açıklandı.

        2016-EKPSS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'ninhttps://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

        EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL BİLGİLER

        EKPSS NEDİR?

        Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ