Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyon haberleri 25.08.2016

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte 25 Ağustos Perşembe gününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        BALIKESİR EDREMİT'TE FETÖ'DEN BİR TUTUKLAMA DAHA

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen, kapatılan Bank Asya'nın Edremit Şube Müdür Yardımcı K.T. tutuklanırken, işadamı F.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Bank Asya'nın Edremit Şube Müdür Yardımcısı K.T. ile işadamı F.A.'nın evine geçen 21 Ağustos'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. K.T.'nin evinde yapılan aramada bankaya ait evraklar ve dijital veriler bulunduğu belirtildi. Öte yandan iki şüphelinin ev ve otomobillerinde yapılan arama FETÖ/PDY'ye ait yayın ve dokümanların ele geçirildiği de öğrenildi. K.T ve F.A., gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. K.T. tutuklanırken, F.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        BURSA'DA GÖZATINA ALINAN ALBAY ALİ TÜRK ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

        Darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un yerine atanan ve kısa bir süre sonra görevden alınan Albay Ali Türk, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa'da gözaltına alınarak Ankara'ya gönderildi.

        Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi, kendisini Bursa Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıtarak toplantı yapmak isteyen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Akkuş, gözaltına alındıktan sonra yerine Albay Ali Türk atandı. Şırnak'ın Beytüşebap İlçesi'nden Bursa'ya gelen ve kısa bir süre İl Jandarma Komutanlığı yapan Ali Türk, görevden uzaklaştırıldı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na ise İçişleri Bakanlığı'nın 02 Ağustos 2016 tarihli atama kararı ile Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu getirildi.

        Ankara'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Albay Ali Türk, 3 gün önce Bursa'da, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Albay Türk, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderildi (DHA)

        İZMİT'TE 'BYLOCK' KULLANAN 10 ASKER ADLİYEDE

        Kocaeli'de Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında örgütün kullandığı 'Bylock' isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasını kullanan subay ve astsubaylardan oluşan 10 kişi Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kullandığı 'Bylock' isimli programı telefonlarında tespit edilen içlerinde subay ve astsubayların bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan askerler Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        BURSA VALİLİĞİ 395 KİŞİNİN TUTUKLANDIĞI, 2 BİN 817 KAMU PERSONELİNİN DE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIĞINI AÇIKLADIK

        Bursa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 395 kişinin tutuklandığını, 2 bin 817 kamu personelinin de görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

        Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY örgütü tarafından başlatılan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine yönelik yapılan soruşturma kapsamında, 25 Ağustos itibarıyla 2 bin 187 kamu personeli görevinden uzaklaştırıldı. Açıklamada, soruşturma kapsamında 395 kişinin tutuklandığı, 192 kişinin adli kontrol altında bulunduğu ve 97 kişinin de arandığı kaydedilerek, gözaltına alınan 71 kişinin de serbest bırakıldığı ifade edildi. Açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik adli ve idari soruşturmaların sürdürüldüğü belirtildi. (DHA)

        ÇANAKKALE'DE BİN 112 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında bin 112 kişi hakkında işlem yapıldı.

        Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışan ve siyasi parti üyesi bin 112 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Bu kişilerden 458'i görevden uzaklaştırıldı. 220 kişi tutuklanırken, 181 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. 82 kişi serbest bırakıldı. 91 kişiye gözaltı kararı uygulanırken, firari 79 kişinin ise aranmasına devam ediliyor. (İHA)

        DAVUTOĞLU İLE BEREKET DUASI YAPTIRAN EMEKLİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında 2014 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyaret ettiği Selimiye Camii altındaki arastada bereket duasını yaptıran emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Bekir Canatan'ın da bulunduğu 4 şüpheli FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, askeri darbe girişimi ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında aralarında esnaf ve memurların da olduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Şahin Özer, Yusuf Özalp, Bekir Canatan, Şaban Kadir Çelik FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanırken, Mehmet Bülent Burç ve Uğur Çini serbest bırakıldı. (DHA)

        ÇANKIRI'DA ŞU ANA KADAR 70 KAMU ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ/PDY'nin temizlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 227 görevlinin uzaklaştırıldığı açıklandı.

        Çankırı Valiliği OHAL Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonlarla ilgili son rakamlar kamuoyu ile paylaşıldı. OHAL Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Çankırı'da 15 Temmuz sonrası görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısı 227'ye ulaşırken, gözaltındaki kamu personel sayısı 13 olarak açıklandı. Tutuklanan toplam kamu çalışanı sayısı ile 70 olurken, lisansı iptal edilen personel sayısı 68, sözleşmesi fesh edilen kamu çalışanı sayısının da 14 olduğu ifade edildi. Meslekten ihraç edilen kamu personelinin 23 kişi olduğu belirtilen açıklamada Çankırı'da bugüne kadar FETÖ/PDY soruşturmasından etkilenen kamu çalışanı sayısı 415 olarak açıklandı. (DHA)

        SİNOP'TA ŞU ANA KADAR 227 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'ta şu ana kadar 227 kişinin adli makamlarca tutuklandığını söyledi.

        Vali Cirit, FETÖ operasyonlarında son durum hakkında bilgi verdi. Cirit, "15 Temmuz akşamından bugüne kadar Sinop'ta yapılan faaliyetlerle ilgili bir değerlendirme yapacak olursak bugüne kadar işlem tesis edilen 635 kamu görevlisi ve sivil toplum örgütü sivil vatandaşımızın olduğu bir sonuçla karşı karşıyayız. Bunlardan 124 kişi sivillerden oluşmakta. Şuan sivillerden 10 kişi kamu görevlilerinden de 57 kişi firari durumda. Gözaltında 21 kişi var bugün itibariyle. Tutuklanan 227 kişi. Bunların 47'si sivil vatandaş. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 208 kişi. İşlemleri tamamıyla serbest olanda 44 kişi olarak bugün itibariyle iletebiliriz. Özellikle biliyorsunuz 100'ü aşkın Sinop Üniversitesi'nde bir işlem yapılan üniversite çalışanı vardı hem akademik personel hem de öğretim üyesi ve memurlar anlamında. Bugün itibariyle oradaki bir kısmı sonuçlandı. Orada açığa alınan içerisinden 15'i görevine iade edildi. FETÖ'ye bağlı olan 5 okul ve 5 yurt 10 adette dernek ilimizde kapatılmış durumdadır. Bunlarla ilgilide çalışmalarımızı tamamlama aşamasına geldik. Yurtların önemli bir kesimini Kredi Yurtlar Kurumu'yla ilintiledik ve Kredi Yurtlar Kurumumuz çalışmalarına başladı. Sadece Gerze ilçemizde ayrıca ilköğretime tesis edilmek üzere bir çalışma yürüttük kapatılan yurtlarla ilgili olarak. Bu çalışmayla yaklaşık 500 öğrencilik bir önceki yıla göre kapasite artışı söz konusu oldu. Üniversitemiz bu sene 2 bini aşkın yeni öğrenciyi kabul edecek. Kayıtlar sonuçlandığında bunları daha net rakamlar tespit edilir. Biz de bu bağlamda 500 yataklık bir artış sağladık. Eğer biraz daha zorlayabilirsek yani ranzalı sisteme geçersek bu 700-750 rakamına da ulaşabiliriz" dedi. (İHA)

        AKSARAY'DA ORGANİZE SANAYİ MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü İsmet Çağlar tutuklandı. (AA)

        SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ'NDE 92 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 92 akademik ve idari personel açığa alındı.

        Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında SDÜ'de görevli 92 akademik ve idari personel açığa alındı. Daha öncekilerle birlikte SDÜ'de toplam açığa alınan personel sayısı 410'a yükseldi.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, SDÜ öğrencisi Fahrettin A.'nın sosyal medyada terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polisin gözaltına aldığı Fahrettin A., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. (DHA)

        DÜZCE'DE 3'Ü KADIN 4 HAKİM TUTUKLANDI

        Düzce'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 3'ü kadın 4 hakim tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 4 hakim hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemleri tamamlanan hakimler tekrar ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen hakimler Canan Demirhan Tekin, Hacer Kılıçarslan, Aylin Şimşek ve Murat Şimşek tutuklandı. (DHA)

        GAZİANTEP'TE 1 KİŞİ TUTUKLANDI, 43 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te 15 Temmuz FETÖ operasyonları kapsamında 1 emniyet mensubu tutuklanırken, 1 hakim ve 42 emniyet personeli gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, ''15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan ve devam eden soruşturmalar neticesinde,1 Adliye personeli hakkında adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakılmış, 1 Emniyet mensubu tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ayrıca 1 Hakim, 42 Emniyet personeli hakkında (Polis, Başpolis, Komiser, Komiser Yardımcısı rütbelerinde) gözaltı işlemi uygulanmıştır'' denildi. (İHA)

        İZMİR MERKEZLİ OPERASYONDA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 15 zanlı yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, İzmir ile Balıkesir, Malatya, Antalya, Şırnak, Bitlis ve Ordu'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 34 zanlıdan 15'i gözaltına alındı.

        Zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NİN32 PERSONELİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

        Erciyes Üniversitesinde (ERÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 94 akademik ve idari personelden 32'si daha adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, ERÜ bünyesinde FETÖ içerisindeki faaliyetlerinden dolayı açığa, savcılık talimatı ve mahkeme kararıyla da gözaltına alınan akademik ve idari personelin 32'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında bir televizyon kanalındaki yetenek yarışmasında yarışan ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi, milli cimnastikçi ve antrenör Hakan Akdoğan da yer aldı.

        Öte yandan soruşturma kapsamında, açığa alınan ve haklarında gözaltı kararı verilen 100 akademik ve idari personelden gözaltına alınanların sayısı 94'e ulaştı.

        Zanlılardan daha önce mahkemeye sevk edilen 62 akademik ve idari personelden 9'u tutuklanmış, diğer zanlılar adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.(AA)

        GAZİANTEP'TE FETÖ OPERASYONU: 43 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelk operasyonda 1 hakim ve 42 polis gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonunda 1 Emniyet mensubunun tutuklandığı, 1 adliye personelinin adli kontrolle serbest bırakıldığı bildirildi. Savcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada 1 hakim ve 42 emniyet personeli hakkında gözaltı işleminin de yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan ve devam eden soruşturmalar neticesinde; Bu kapsamda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önce hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan 1 adliye personeli hakkında adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakılmış, 1 emniyet Mensubu tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Ayrıca 1 hakim 42 emniyet Personeli hakkında gözaltı işlemi uygulanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturmalar büyük bir titizlikle devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)

        DÜZCE'DE 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında göz altına alınan 10 kişi bugün adliyeye çıkartıldı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında bugün 10 kişi daha adliyeye çıkartıldı. Aralarında iş adamları, örgütün çeşitli kademelerinde görev alan kişiler, eski il imamı ve il ablasının da bulunduğu 10 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, grup arasındaki bir kişinin ağlaması dikkat çekti.

        Şüpheliler ile birlikte ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve bulgular da adli makamlara iletildi. (İHA)

        TÜRK TELEKOM ADIYAMAN İL MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Türk Telekom Adıyaman İl Müdürü Fevzi Gül, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Malatya, Kayseri, İzmir, İstanbul, Osmaniye, Hatay, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Denizli, Eskişehir, Ankara, Erzurum, Mersin, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde gözaltına alınan zanlılar içerisinde Adıyaman Türk Telekom İl Müdürü Fevzi Gül de bulunuyor. Fevzi Gül, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alınarak, Kahramanmaraş Emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

        2010 yılında Adıyaman'a Türk Telekom Müdürü olarak atanan Fevzi Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine katılmıştı. (İHA)

        İZMİR ÖDEMİŞ'TE BUGÜNE KADAR 127 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI, 40 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Ödemiş yapılanmasına yönelik operasyonları doğrultusunda geçtiğimiz akşam 'MECLİS-2' operasyonunu gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda 5 kişi daha gözaltına alındı. Bugüne kadar yapılan operasyonlarda ise 127 şahıs hakkında işlem yapıldı, 40 kişi tutuklandı.

        Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü Ödemiş yapılanmasına yönelik başarılı GÖLBAŞI operasyonları sonrası 18 Ağustos günü aynı örgütün kamu çalışanları kapsamında 'MECLİS-1' operasyonunu yapmıştı. Aralarında katip, psikolog ve infaz koruma memurlarının da olduğu 5 kişiyi yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslar mahkemeye sevk edilmiş, katip H.D. tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti. Diğer 4 şüpheli yurt dışı yasağı, adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Soruşturmayı derinleştiren Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü 'MECLİS-2' operasyonu kapsamında geçen çarşamba gecesi aynı örgüte mensup aralarında Ödemiş Adliyesi Yazı İşleri Müdürü A.Y. İnfaz Koruma Memuru İ.A., vaiz M.B., teknisyen E.D., şoför T.K.'nın da olduğu 6 şüpheli şahsa operasyon yaptı. Yapılan operasyonda 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınırken bir şahsın yakalama çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi.

        Şahısların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanlara, dijital materyallere el konuldu. Ayrıca yapılan aralamalarda bir adet silah ve silaha ait 223 adet mermi ele geçirildi. 15 Temmuz'dan bu yana 'GÖLBAŞI' ve 'MECLİS' isimleri verilen operasyonlarda 127 şahıs hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 40 şahısın tutuklandığı, 17 şahsın adli kontrol, yurt dışı yasağıyla serbest kaldığı öğrenildi. 8 şahsın ise serbest bırakıldığı, 37 şahsın halen sorgu-ifade ve gözaltı işlemleri de devam ediyor. 24 şahsın yakalama çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. Bunların yanı sıra aralarında okul, yurt, dernek ve benzeri 13 kurum hakkında da işlemler yapıldı. (İHA)

        KAYSERİ'DE FETÖ SORUŞTURMASI: 9 POLİS GÖZALTINDA

        Kayseri'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Erciyes Üniversitesi'ne düzenlenen operasyonda aralarında Yetenek Sizsiniz Yarışması'nın finalisti Hakan Akdoğan'ın da bulunduğu 32 kişi geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Kayseri İl Emmniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Erciyes Üniversitesi'ne operasyon düzenlenmiş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltında bulunan ve aralarında bir televizyon kanalında yayınlanan Yetenek Sizsiniz Yarışması'nın finalisti Hakan Akdoğan'ın da bulunduğu 32 kişi sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi adli tabipliğine getirildi.

        32 şüpheli, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        TOKAT'TA 9 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 9 polis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 polisin adreslerinde arama yapılıyor.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        SAMSUN'DA TUTUKLU SAYISI 340'A YÜKSELDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) kapsamında Samsun'da bin 547 kişi görevden uzaklaştırıldı, bunlardan 340'ı tutuklandı.

        Samsun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre FETÖ soruşturması kapsamında bin 547 kişi görevden uzaklaştırıldı, 923 kişi gözaltına alındı, 340 kişi tutuklandı, 451 kişiye adli kontrol verildi, 47 kişi memuriyetten çıkartıldı, 67 kişi serbest bırakıldı. 74 kişinin ise işlemi devam ediyor.

        Görevden uzaklaştırılan personel sayısı:

        Samsun Valiliği 15, Samsun İl Defterdarlığı 3, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 15, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü2, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 4, Türkiye İstatistik Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü 2, Samsun İl Müftülüğü 62, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü 1, Samsun Liman Başkanlığı 1, Cumhuriyet Başsavcılığı 55, Adliye Personelleri 14, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü 4, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü 60, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü 147, SGK İl Müdürlüğü 1, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 884, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü 6, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü 10, Tarım Kredi Koop. Samsun Bölge Birliği 3, Samsun İl Jandarma Komutanlığı 2, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı 8, Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürlüğü 1, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürlüğü 4, DHMİ Samsun Çarşamba Havalimanı Müdürlüğü 1, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 21, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü 10, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü 6, Samsun Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı 1, TEİAŞ 10. Bölge Müdürlüğü 11, TEİAŞ Gen. Md. Yük Tevzi Dai. Bşk. Orta Krd.Yük Tev. İşl. Müd. 1, Samsun İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 36, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 95, Kara Kuv. Kom. Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğit. Merk. Komutanlığı 8, Sahil Güvenlik Komutanlığı 2, Orman Genel Müdürlüğü 2, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü 1, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü 2, Belediyeler 34, Posta ve Telg.Teşk.A.Ş. PTT Başmüdürlüğü 2, Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 2, Ulaştırma, Den. Ve Haber. Bak. IX. Bölge Müdürlüğü 1, Türk Hava Yolları A.O. 1, Devlet Demiryolları (TCCD 4. Bölge Müdürlüğü) 2, Eleiktrik Ürt.A.Ş. Genel Müd. Hid.Sant.Dairesi Başk. 3, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü 1 olmak üzere toplam bin 547 kişi.

        Gözaltına alınan personel sayısı:

        Samsun Valiliği; 2 Vali Yrd. ve 1 Kaymakam, Samsun İl Müftülüğü; 6, Cumhuriyet Başsavcılığı; 61, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü; 42, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü; 146, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü; 312, Samsun İl Jandarma Komutanlığı; 7, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği; 21, Diğer Memur/Emekli; 72, Sivil; 253 kişi olmak üzere 923 kişi.

        Tutuklanan personel sayısı:

        Samsun Valiliği; 2 Vali Yrd. ve 1 Kaymakam, Samsun İl Müftülüğü; 1, Cumhuriyet Başsavcılığı; 47, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü; 8, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü; 84, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü; 72, Samsun İl Jandarma Komutanlığı; 4, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği; 1, Diğer Memur/Emekli; 18, Sivil; 102 olmak üzere 340 kişi.

        Adli kontrol:

        Samsun İl Müftülüğü; 4, Cumhuriyet Başsavcılığı; 13, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü; 31, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü; 26, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü; 191, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği; 18, Diğer Memur/Emekli; 39, Sivil; 129 olmak üzere 451 kişi.

        Memuriyetten çıkarılan:

        Samsun İl Emniyet Müdürlüğü; 25, Tarım Kredi Koop. Samsun Bölge Birliği; 3, Kara Kuv.Kom. Sahra Sıhhıye Okulu ve Eği.Merk.Komutanlığı; 3, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü; 2, Tapu ve Kadastro X.Bölge Müdürlüğü; 1, İller Bankası Samsun Bölge Müdürlüğü; 3, Orta Kar.Güm.ve Tic.Müdürlüğü; 3, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Des.Kur. Samsun İl Koordinatörlüğü; 1, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sek.; 2, Belediyeler; 2, Halkbank Samsun Bölge Müdürlüğü; 1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu; 3 olmak üzere toplam 47 kişi.

        İşlemi devam eden:

        Samsun İl Emniyet Müdürlüğü; 29, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü; 34, Samsun İl Jandarma Komutanlığı; 3, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği; 2, Sivil; 6 olmak üzere toplam 74 kişi. (İHA)

        DİYARBAKIR'DA BİN 308 KİŞİ İÇİN İDARİ, BİN 103 KİŞİ HAKKINDA İSE ADLİ İŞLEMUYGULANDI

        Diyarbakır Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde bin 308 kişi hakkında idari, bin 103 kişi hakkında ise adli işlem yapıldığını duyurdu.

        Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bu yapıya karşı başlatılan adli ve idari çalışmalar devam ediyor. Başlatılan bu idari çalışmalar kapsamından İlimizde toplam 1308 kişi hakkında idari işlem yapılmıştır. Emniyet Müdürlüğüne bağlı kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda 417, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlara yönelik yapılan çalışmalarda 375, Dicle Üniversitesine yönelik yapılan çalışmalarda toplam 150, İl Müftülüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 33, TRT Diyarbakır Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 24 kişi hakkında idari işlem yapılmıştır" denildi.

        Kentte, 2 vali yardımcısı, 4 ilçe kaymakamı, 2 kaymakam adayı ve İl Yazı İşleri Müdürlüğü'nde görevli 2 kişi hakkında idari işlem yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Askeri kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda toplam 51, Adliye ve İnfaz Kurumu'nda yapılan çalışmalarda 43 sivil hakim ile 26 sivil savcı, Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan çalışmalar sonucunda toplam 1 kişi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 30 kişi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 18 kişi hakkında idari işlem yapılmıştır."

        Hakkında işlem yapılan diğer kamu kurumlarında görevli personel sayısının da verildiği açıklamada, bin 103 kişi hakkında adli işlemler başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bunlardan 431 kişi tutuklanmış, 319 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 202 kişi ise serbest bırakılmıştır. Halen 151 kişinin gözaltı işlemi devam etmektedir" denildi. (İHA)

        KIRKLARELİ MERKEZLİ 7 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 17 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırklareli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırşehir ve Artvin'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, 26 şüpheliden 17'si gözaltına alındı.

        Merkez Kırklareli olmak üzere 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, esnaf, özel hastane sahipleri ile gazete imtiyaz sahibinin de bulunduğu M.Ç, E.C, N.Y, B.İ, D.İ, H.D, E.T.Y, E.S, A.S, Z.K, C.K, M.Y, N.T, G.G, E.C, S.M. ile Ş.T. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen bazı şüphelilerin emniyet araçlarından indirildiği sırada dua ettikleri gözlendi.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde "şifre" olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar ele geçirilmişti.

        Gözaltına alınan şüphelilerden H.D'nin örgüte üye kazandırmak için çalıştığı, "İl ablası" olarak adlandırılan Z.K'nın ise örgütsel toplantılar düzenlediği tespit edildi.

        Operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen 26 kişiden 9'unun yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        HRANT DİNK SUİKASTİNİN İKİ SANIĞI FETÖ/PDY KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, istihbaratçı Yarbay Metin Yıldız ve gazeteci Ercan Gün "Fetullahçı Terör Örgütü Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği" suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yıldız ve Gün, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

        Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, Yıldız ve Gün'ün "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

        Soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı 16'ya yükseldi.(AA)

        ADANA'DA MİLLİ EĞİTİM İMAMLARI TUTUKLANDI

        Adana il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yönelik sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kurum içerisinde örgütün görevendirdiği 'imam' olarak tanımlananlar belirlendi. Gözaltına alınan 16 kişiden, 13'ü tutuklandı.

        Adana Milli Eğitim Müdürlüğü içerisindeki yapılanmasına yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan 16 kişi arasındaki eski 'il eğitim imamı' Murat Duran'ın yanısıra, görevdeki Yakup Yazıcı nın yanısıra, şube müdürleri ve bilgi işlem sorumlusu olanlar da bulunuyor. 2 'sohbet hocası' ile bir ilçe sorumlusu dahil 13 kişi tutuklanırken, 2 kişi hakkında yurtdışı yasağı, bir kişi hakkında da adli güvenlik kararı verildi.

        Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan şüpheliler, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'teröre finans sağlamak' suçlarıya yargılanacak. (DHA)

        NİĞDE VALİLİĞİNE GÖRE TUTUKLANANLARIN SAYISI 212'YE ÇIKTI

        Niğde Valiliği, darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik başlatılan soruşturmada bugüne kadar 212 kişinin tutuklandığını açıkladı.

        Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ ile aidiyeti veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmaların karalılıkla devam ettiği belirtilerek şöyle denildi:

        "25 Ağustos 2016 tarihi itibariyle toplam 685 personel görevden uzaklaştırılmış ve 76 milli eğitim, 70 emniyet, 13 adliye, 6 sağlık ve 1 defterdarlık personeli ile 1 vali yardımcısı, 6 kamu görevlisi, 3 akademisyen, 4 asker ve 32 sivil olmak üzere toplam 212 kişi tutuklanmıştır." (DHA)

        ANKARA POLATLI'DA FAALİYET GÖSTEREN FETÖ OKULUNDAKİ MUHASEBE SORUMLUSU YAKALANDI

        Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan, Akasya Eğitim Hizmetleri AŞ bünyesinde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının muhasebecisi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde 40 gündür aranan ve önceki gün Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince yakalanan Polatlı'daki Akasya Eğitim Hizmetleri AŞ bünyesinde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının muhasebesinden sorumlu Abdurrahman Cevizci, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedilen Cevizci tutuklandı. (AA)

        ERZURUM'DA 8 ADLİYE PERSONELİNDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 adliye personelinden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ'ye yönelik soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda örgütle ilişkisi bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan zabıt katipleri, yazı işleri ve icra müdürlükleri çalışanlarından oluşan adliye personelinden 8'inin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye çıkartılan 8 kişiden 6'sı savcılık sorguları sonrası sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğer 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında daha önce de mahkemeye sevk edilen 25 adliye personelinden 9'u tutuklanmıştı. (AA)

        BALIKESİR'DE ADLİYEDEN SORUMLU 8 KİŞİ VE 22 ASKER TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Balıkesir, Manisa ve Çanakkale'de adliyeden sorumlu 8 kişi ile çeşitli birliklerde görevli 22 rütbeli asker tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale bölge yapılanmasından sorumlu 10 kişiyi yakaladı.

        Sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen il ve ilçe adliyelerinden sorumlu oldukları belirtilen zanlılardan 8'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İfadeler doğrultusunda ekipler, bölge adliye yapılanması içerisinde yer aldıkları belirlenen 9 kişiyi daha gözaltına aldı. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmada büyük bölümü Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulundan olmak üzere 28 rütbeli asker yakalandı.

        Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen askerlerden 22'si tutuklandı, 6'sı adli kontrolle serbest bırakıldı. (AA)

        İSTANBUL'DA 17 ŞÜPHELİ BAKIRKÖY ADLİYESİ'NE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 17 kişi, adliyeye sevk edildi.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen operasyon kapsamında, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, FETÖ'nün ışık evlerine yönelik çalışma başlattı.

        Çalışmada, ilçede yaklaşık 150 ışık evi olduğu ancak bunların çoğunun kapatıldığı belirlendi. İncelemelerini sürdüren ekipler, emlakçılardan aldığı bilgi doğrultusunda, evlerin büyük kısmının belli kişilerce kiralandığını tespit etti.

        Bunun üzerine ekipler, İstanbul merkezli Denizli, Hatay, Van, Sakarya, Bursa ve Kocaeli'ndeki 29 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, eski Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Ö, Bakırköy'ün "sözde eyalet imamı" Ali K, Mirasçılar Öğrenci Yurdu Müdürü İsmail A, "sözde askeri öğrenci imamı" Melik M. ile öğrencilerin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına aldı.

        Gözaltına alınan 17 yaşındaki 2 askeri lise öğrencisi, pişmanlıklarını dile getirerek itirafçı oldukları için savcılık tarafından serbest bırakıldı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

        Şüphelilerin ilk ifadelerinde, FETÖ'ye ait önemli bilgilere ulaşıldı. İstanbul'u 11 eyalete ayıran örgütün, kendilerine bağlı ev sayılarını artıran sözde imamları terfi ettirdiği öne sürüldü.

        "Osman" kod adlı askeri öğrenci ifadesinde, örgütten ayrılmak istediğinde kendisine, "Burada bir bardak çay içen ayrılamaz" denildiğini anlattı.

        Şüpheli öğrencilerin ifadelerinde, kod adı "Doktor Mesut" olan "sözde askeri öğrenciler imamı" Melik M'nin bir toplantı sırasında, "Cemaatle bu sıralar çok uğraşıyorlar. Türkiye'de ya deprem ya da askeri darbe olacak." dediği yer aldı.

        Ayrıca Akın Öztürk'ün 2014'te Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde katıldığı bir konferansta, "Bundan 10 yıl sonra belki de benim için vatan haini diyecekler, buna inanmayın." şeklinde konuştuğu iddia edildi.

        İfadelerde, FETÖ'nün özellikle fakir ailelerin çocuklarını ağına düşürdüğü ve bunların örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in her hafta Hazreti Muhammed ile görüştüğü söylenerek kandırıldığı ortaya çıktı.

        Örgütün üyelerine Hazreti Muhammed'in sünneti olduğu gerekçesiyle "kod adı" verdiği ifadelere yansıdı. (AA)

        BURSA'DA 46 POLİS MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, daha önceden açığa alınan şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 46 polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa Emniyet Müdürlüğünde görev yapmış 17-25 Aralık ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınan, aralarında şube müdürleri, emniyet amirleri, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 46 emniyet mensubunu yakaladı.

        Şüphelilere ait evlerde arama yapan ekipler, bu kişilerden bazılarının FETÖ mensuplarının haberleştiği "ByLock" programını kullandığını belirledi.

        Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (AA)

        AKSARAY'DA FETÖ/PDY SORUŞTURMASINDA 2 TUTUKLAMA

        Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından 10 gün önce gerçekleştirilmiş, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü İ.Ç. ve iş adamı E.D. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Gözaltının ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler buradaki sorgularının ardından Aksaray Adliyesi'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan OSB Müdürü İ.Ç. ve iş adamı E.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 4 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 1'i doktor olmak üzere 4 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Dr. Muharrem U., öğretmen Erhan Ü., mühendis Çağlayan Y., PTT memuru Ömer Faruk A. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi kapalı cezaevine gönderildi. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 4'Ü MÜDÜR 37 POLİS TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan 4'ü müdür 37 polis tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 51 polis hakkında yakalama kararı alınmıştı. Kahramanmaraş Asayiş Şube ve Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan 51 kişiden 37'si emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Adliyede işlemleri tamamlanan 3. sınıf emniyet müdürü Nadir Telli, 4. sınıf emniyet müdürü Yunus Koçpınar, 4. sınıf emniyet müdürü Mehmet Hız, 4. sınıf emniyet müdürü Tufan Kara, emniyet amiri Cafer Tayyar Buğrul, komiser Osman Bilgin olmak üzere adliye işlemleri tamamlanan 37 polis tutuklanarak cezaevine konuldu. (İHA)

        DANIŞTAY'A FETÖ OPERASYONU: 65 KİŞİ GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Danıştay'da düzenlenen operasyonda 65 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Başsavcılıkın talimatı üzerine Danıştay çalışanlarına yönelik operasyon gerçekleştirdi.

        FETÖ üyesi oldukları tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı bulunan Danıştay çalışanı 80 kişiden 65'i, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA FETÖ/PDY SORUŞTURMASINDA 3 ÖĞRETMEN VE 27 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 3 öğretmen ile aralarında şube müdürleri ve amirlerin de bulunduğu 27 polis, adliyeye sevk edildi.

        Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 gün önce Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Çarşamba, Bafra ve 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlükleri'ne FETÖ/PDY operasyonu düzenledi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda 3 öğretmen ile aralarında şube müdürleri ve emniyet amirlerinin de bulunduğu 28 polis gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve görev yaptıkları yerlerdeki odalarda yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, sabit disk ve dökümanlara el kondu. Polisteki sorgusu tamamlanan 1 rütbeli polis, önceki gün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 30 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        İZMİR ALİAĞA'DA GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        İzmir'in Aliağa ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

        Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,FETÖ/PDY ile bağlantılı kişilere yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda M.G. (47), D.K. (34), B.T. (45) ve H.Ç. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan M.G, D.K. ve B.T. ''silahlı terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklandı. H.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA EREĞLİ'DE FETÖ OPERASYONU: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında yakalanarak adliyeye sevk edilen 16 kişiden 5'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde FETÖ'ye üye oldukları iddiasıyla aralarında esnaf, zabıt katipleri, öğretmen ve ev hanımlarının bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheliler, gözaltı süreleri dolduktan sonra adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 11 kişi de serbest bırakıldı. Tutuklananlardan 3'ünün esnaf, diğerlerinin öğretmen ve zabıt katibi oldukları öğrenildi. (İHA)

        KONYA'DA FETÖ OPERASYONU: 40 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 57 akademisyenden 40'ı tutuklandı, 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Gözaltına alınan eski Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de aralarında bulunduğu 57 akademisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Gökbel'in de aralarında bulunduğu 40'ı tutuklandı, 17'si adli kontrol şartıyla salıverildi.Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğünün akademisyenlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Konya merkezli 17 ilde 19 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 57 kişi yakalanmıştı. (AA)

        UŞAK'TA FETÖ'DEN 10 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında geçen hafta içinde gözaltına alınan 21 kişiden adliyeye sevk edilen 13 kişiden 10'u tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 21 kişiden adliyeye sevk edilen 7 ebe, 6 hemşire olmak üzere toplam 13 kişi, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 10 kişi "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklanırken 3 sağlık personeli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        ADANA'DA 33 POLİS FETÖ'DEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 33 polisten, 29'u tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çok yönlü sürdürülürken, terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 33 polisin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

        Güvenlik önlemi altında Adana Adi Tıp birimine getirilen polisler, buradaki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık işlemlerinin ardından, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 29'u tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Bu arada, zanlıların tamamının cep telefonlarında, FETÖ/PDY elemanlarının kendi arasında iletişimi sağlamak amacıyla kullandığı "ByLock" programının bulunduğu öğrenildi.

        Bazı zanlıların ise 17-25 Aralık sürecinin ardından örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatıyla evlerini ya da arabalarını satarak, bazılarının ise başka bankalardan kredi çekerek, Bank Asya'ya yatırdıkları belirlendi.

        Zanlıların örgüte yakın otellere, "Tatil" adı altında gittikleri ve toplantılara katıldıkları ileri sürüldü.

        Adliyeye sevk edilen polis memurlarının isimleri şöyle:

        "Abdullah Y, Ahmet A, Ahmet K, Ahmet T, Akın G, Ali E, Beşir K, Cahit Y, Cengiz D, Hacı Ali Y, Hüseyin K, İbrahim Ş, İsmail S, İzzet S, Kemal A, Kemal G, Kerim Ersin T, Mehmet Ali Y, Mehmet İ, Mehmet K, Mehmet P, Metin Y, Muhammet Harun T, Mustafa E, Muzaffer K, Müslüm Y, Nail Y, Nuri Y, Ömer Ç, Raşit Y, Serdar Ö, Şaban A, Şafkı O." (İHA)

        SAMSUN'DA 1547 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI, 47 KİŞİ MEMURİYETTEN ÇIKARILDI

        SAMSUN Valiliği'nden yapılan açıklamada, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında toplam 1547 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, 47 kişinin ise memuriyetten çıkartıldığı belirtildi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki bir grup askerin darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Samsun Valiliği kamu kurumlarında görevden almalarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, kamu kurumlarından toplam 1547 kişi görevinden uzaklaştırıldığı, 923 kişi gözaltına alındığı bunlardan 340'nın tutuklandığı ve 47 kişinin de memuriyetten çıkarıldığı ifade edildi. (DHA)

        BURDUR'DA 39 KAMU PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

        Burdur'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 39 kamu çalışanı açığa alındı.

        Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 39 kamu çalışanının daha açığa alındığı belirtildi. İl genelinde yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan kamu personeli sayısı ise 694'e yükseldi.

        Daha önceki operasyonlar kapsamında Emniyet Müdürlüğü'nde açığa alınan 146 personelden 10'u, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde açığa alınan 3 personelden 1'i, Jandarma Komutanlığı'nda açığa alınan 3 personelden 1'i de kamu görevinden çıkarıldı. (DHA)

        ANAYASA MAHKEMESİ (AYM) BAŞKANI: AYM'DEN 5 PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Anayasa Mahkemesi Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında dün gözaltına alınan 35 kişiden 5'inin Anayasa Mahkemesi personeli olduğu bildirildi.

        Yüksek Mahkeme tarafından bazı basın yayın organlarında çıkan haberler nedeniyle basın duyurusu yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

        Duyuruda, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce Anayasa Mahkemesince görevden uzaklaştırılan 5 personel hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edildi.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtayda çalışan 35 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        RİZE'DE 2 ZANLI TUTUKLANDI, 5 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

        Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında kamu personelinin de bulunduğu 7 kişiden 2'si tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla salıverildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına aldığı 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Ö.S. ve N.T. tutuklandı, diğer 5 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ'NDE 62 KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Adıyaman Üniversitesi'nde FETÖ ve PKK terör örgütüne üye olan ve destek veren 62 kişi görevden uzaklaştırıldı.

        'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza atan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güler Y., Sosyal Hizmet Bölümünde Ar. Gör. Mustafa A., Psikoloji Bölümünde Ar. Gör. Elif S., Felsefe Bölümünde Ar. Gör. Dr. Abdurrahman A., isimli akademisyenler geçirdikleri soruşturma sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı.

        Diğer taraftan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adıyaman Üniversitesi'nde FETÖ'cü akademik ve idari personel ile ilgili soruşturma başlatıldı. Üniversitede görev yapan 95'i akademik, 27'si idari olmak üzere toplam 122 kişi hakkında soruşturma yürütüldü. Soruşturma sonunda FETÖ ile bağlantıları olduğu tespit edilen 58 kişi görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan 58 kişiden yaklaşık 25'ini Rektör Talha Gönüllü dönemi öncesinde Adıyaman Üniversitesi'nde göreve başlayan kişiler oluşturuyor.

        Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, 122 kişi hakkında soruşturmanın tamamlandığını ancak yeni bilgiler ışığında yeni soruşturmaların yürütüldüğünü kaydetti.

        Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, "FETÖ kapsamında yapılan soruşturmada 8'i idari, 50'si akademik olmak üzere 58 kişi görevden uzaklaştırıldı. PKK'ya destek bildirisine imza atan 4 akademik personel ile ilgili yapılan soruşturma sonrasında, görevden uzaklaştırıldı. Üniversitemize herhangi bir örgütü mensup kişi veya kişilere müsamaha göstermiyoruz. Yaptığımız soruşturmalar dışında yeni bilgiler geldikçe, yeni soruşturmalar yapıyoruz" dedi. (İHA)

        BATMAN'DA GÖREVDEN ALINAN 556 KAMU PERSONELİNDEN 117'Sİ TUTUKLANDI, 88'İ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 556 kamu personeli görevinden uzaklaştırıldı.

        Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan 556 kamu personelinden 117'sinin tutuklandığı, 74'ünün adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı, 6 kişinin ise firar olduğu belirtildi.

        Ayrıca, 81'i emniyet, 7'si ise askeri personel olmak üzere 88 kamu personelin görevinden ihraç edildiği ifade edilen açıklamada, "Tutuklananlardan 14'ü askeri, 66'sı emniyet, 32'si adliye, 4'ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve biri de İl Özel İdare personelidir." denildi.

        Açıklamada, dün gözaltına alınan 19 adliye personelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. (AA)

        IĞDIR'DA 4 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 öğretmen tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Iğdır'da gözaltına alınan 6 öğretmen, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece 'FETÖ terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık' suçundan dolayı 4 öğretmen tutuklanırken, 2 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        SAMSUN'DA 31 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, emniyet personeli ile öğretmenlerin de araların da yer aldığı 31 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi ile Bafra, Çarşamba ve 19 Mayıs ilçelerinde gözaltına alınan 31 emniyet mensubu ve öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, emniyet müdürlüğüne getirilen doktor tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 10 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında iş adamı ve esnafların yanı sıra bir avukatın da bulunduğu 10 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sabah saatlerinde güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılık ifadelerinin ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.(AA)

        BİLECİK'TE FETÖ OPERASYONU

        Bilecik'te, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 32 emniyet personeli savcılık karşısına çıkartılıyor.

        Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 35 emniyet personeli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, bugün Bilecik Adliye Sarayı'na getirilerek savcılık karşısına çıkarıldılar. Bugün sabah saat 10.30 civarında 2 araçla Bilecik Adalet Sarayı'na getirilen 35 şüpheli emniyet personelinin mahkemelerinin gün boyu süreceği tahmin ediliyor. Emniyet'te gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yaptığı operasyonda mahkemeye çıkartılanlar arasında; 2. Sınıf Emniyet Müdürü Y.D, 3. Sınıf Emniyet Müdürü M.Y., 3. Sınıf Emniyet Müdürü S.Y., 4. Sınıf Emniyet Müdürü A.E., Emniyet Amiri H.D, Emniyet Amiri A.Ö.C., Emniyet Amiri S.Y., Emniyet A.M.B., Komiser Yardımcısı A.E., Komiser Yardımcısı B.P., Komiser Yardımcısı F.G., Komiser Yardımcısı M.K., Komiser Yardımcısı M.C.G., Komiser Yardımcısı S.Ö., Komiser Yardımcısı A.S., Komiser Yardımcısı A.T., Komiser Yardımcısı H.T., Başpolis M.D., Komiser Yardımcısı A.T., Komiser Yardımcısı E.G., Komiser Yardımcısı T.İ., Polis Memuru M.Ş., Polis Memuru A.S., Polis Memuru E.A. ve Polis Memuru A.İ. bulunuyor. (İHA)

        KIRKLARELİ'DE BANK ASYA VE KOZA İNŞAAT ORTAĞI MUSTAFA AYDIN KOYUNCU TUTUKLANDI

        Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, bir çiftlikte saklanırken yakalanan Bank Asya ve Koza İnşaat ortağı Mustafa Aydın Koyuncu, tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında, silahlı terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen Mustafa Aydın Koyuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları çalışmada, Koyuncu'nun Kırklareli'deki bir otele konaklamak için kayıt yaptırdığını ancak otelde hiç kalmadığını belirledi.

        Çalışmaları derinleştiren ekipler, Koyuncu'nun Koyunbaba köyündeki bir çiftlikte saklandığı bilgisine ulaşarak operasyon düzenledi.

        Çiftlikte yakalanan Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Koyuncu, tutuklandı.

        Koyuncu'nun Kuşadası'ndaki iş yerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde "şifre" olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot ele geçirildi. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA ARALARINDA ADLİYE MEMURU VE ZABIT KATİPLERİNİN DE BULUNDUĞU 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne ve Tekirdağ Adliyesi'ne eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, cezaevi 2. müdürleri, infaz koruma memurları, adliye ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        BOLU GÖYNÜK İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Bolu'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Göynük İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Ö., Kıbrısçık İlçe Emniyet Amiri Ahmet T. ile sağlık personeli Ersin E. tutuklandı. Soruşturma kapsamında 2 öğretmen de adliyeye sevk edildi.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklamalar ve gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevkleri sürüyor. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan şüpheliler Göynük İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Ö., Kıbrısçık İlçe Emniyet Amiri Ahmet T. ile sağlık personeli Ersin E. sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Ayrıca gözaltına alınan öğretmenler M.B. ve M.E. de elleri kelepçeli şekilde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen delil niteliğindeki malzemeler savcılığa teslim edildi. (DHA)

        MERSİN'DE 24 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 emniyet personeli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, bir süre önce emniyet mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, farklı şubelerde görev yapan 24 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde bugün sorguları tamamlanan 24 emniyet personeli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sıkı güvenlik önlemleri altında Mersin Adliyesi'ne sevk edildi.

        Öte yandan, yine FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1 adliye personeli de emniyet personeliyle birlikte Mersin Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA GÖZALTINA ALINAN 22 KİŞİDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mali yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden 12'si tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 22 şüpheli, savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Nöbetçi sulh ceza hakimliği, sorguladığı 22 şüpheliden 12'sini, "FETÖ/PDY üyeliği" ve "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak" suçlarından tutuklarken, 10'unu adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9 gün önce, FETÖ'nün mali yapılanmasına ilişkin 56 şüpheliyi yakalamaya yönelik Ankara, İstanbul, Bilecik, Düzce, Bursa, Erzurum, Malatya ve Tekirdağ'da yaklaşık 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında iş adamları ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştı.

        İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 11'i tutuklanmış, 9'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 26 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) gözaltına alınan 48 akademik ve idari personelle yüksek lisans öğrencilerinden 26'sı adliyeye çıkarıldı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü FETÖ'ye üye olma" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından gözaltına alınan 48 akademik ve idari personelle yüksek lisans öğrencilerinden 10'u kadın 26'sının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

        Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 20 Ağustos'ta 14 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda, Kocaeli Üniversitesinde görevli 4 profesör, 1 doçent, 6 yardımcı doçent, 5 araştırma görevlisi, 3 öğretim görevlisi, 1 hemşire, 1 biyolog, 1 memur ve 26 yüksek lisans öğrencisi olmak üzere 48 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        YOZGAT'TA 33 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve Yozgat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 51 kişiden 33'ü bugün adliyeye sevk edildi.

        Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün finans kaynaklarına ve Yozgat yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda geçen hafta Salı günü gözaltına alınan 51 kişiden emniyetteki sorguları tamamlanan 33 kişi adliyeye sevk edildi. Daha önce aynı operasyon kapsamında Adliyeye sevk edilen 18 kişiden 8'i tutuklanmış 10 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. (İHA)

        İZMİR'DE 17 İŞADAMIADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İzmir'de, FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında tanınmış iş adamları Abdullah Kavuk, Methan Kavuk, Ahmet Küçükbay, Kamil Karkaş, Baha Abalıoğlu'nun da bulunduğu 17 işadamı ve bir gazeteci adliyeye sevkedildi.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen iş adamlarına yönelik ard arda operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk, Kavuklar Şirketler Grubu'nun Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay, Lezita Tavukçuluğun sahibi Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da bulunduğu 17 iş adamı ve eski Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Daha sonra şüpheliler Yeşilyurtta bulunan emniyet binasından 'silahlı terör örgütü üyesi oldukları', 'örgüte finansal destek sağladıkları' ve 'örgüt adına faaliyette bulundukları' iddiasıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.

        Kavuklar Şirketler Grubu Başkanı Abdullah Kavuk, kurucusu olduğu Gediz Üniversitesi'nin de uzun yıllar mütevelli heyet başkanlığını yapmıştı. Gediz Üniversitesi de Kavuk'un mütevelli heyet başkanlığını devretmesinden kısa bir süre sonra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı nedeniyle kararnameyle kapatılmış ardından üniversite İzmir Bakırçay Üniversitesi olmuştu. Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu yerel televizyon olan Kanal 35 kanalının yayını, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) kararıyla durdurulmuştu.(İHA)

        ANTALYA'DA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden 16'sı tutuklandı.

        FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, okullardaki başarılı öğrencileri seçerek adli, mülki, askeri ve polis okullarına yerleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında öğretmen, esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 22 şüpheli adliyeye sevk edildi. (AA)

        SİVAS'TA FETÖ MENSUBU 12 POLİS TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 12 emniyet mensubu tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çeşitli tarihlerde yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 1 emniyet müdürü, 3 komiser ve 8 polis memuru ile polislerden birinin hemşire olan eşinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        12 emniyet mensubu, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Polis memurunun hemşire olan eşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KONYA'DA 31 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'da FETÖ soruşturması kapsamında aralarında örgüt imamları ve 'abi'lerinin de olduğu sivillere yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 39 şüpheliden 31'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik geçen yıl başlatılan soruşturma genişletildi. Örgüt içerisinde 'abi ve imam' olarak adlandırılan kişiler hakkında çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz hafta yapılan üçüncü dalga operasyonunda örgüte yardım ettikleri ve finans sağladıkları iddiasıyla 77 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, bunlardan 39'u gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların örgütün Konya'daki eyalet, küçük ve büyük bölge imamları ile eyalet muhasebecilerinin olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 39 kişi polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 31 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 şüpheli ise adli kontrol kararıyla salıverildi. (İHA)

        SİVAS'TA 9 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 6 üniversite öğrencisi tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin farklı tarihlerde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 9 üniversite öğrencisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen öğrencilerden Gökhan K, Mehmet B, İsa A, Abdullah G, Alican A. ve Mehmet A, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Seda Taş K, Hakan C. ve İsa E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DA 655 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'da darbe girişimi ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2 bin 937 kamu görevlisi açığa alındı, 655 kişi de tutuklandı.

        Konya Valiliği, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 25 Ağustos 2016 tarihi itibariyle 2 bin 937 kamu görevlisinin açığa alındığını ve 655 kişinin da tutuklandığını açıkladı. (DHA)

        MARMARİS'TE FİRARİ YÜZBAŞININ KIZ KARDEŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen grupta bulunan darbeci askerlerden firari Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Eskişehir doğumlu Karatepe'nin yakalanmasına yönelik bir süredir çalışma sürdürüyordu. Bu kapsamda, Mahmudiye ilçesi ve kent merkezindeki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Ancak firari asker Burkay Karatepe yakalanamadı. Ekipler, firari Yüzbaşı Karatepe'nin kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe'nin Eskişehir'de olduğu bilgisine ulaştı. Başlatılan operasyonda 75. Yıl Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda Ayşe Nurala Karatepe yakalandı.

        Gözaltına alınan Ayşe Nurala Karatepe'nin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi. (İHA)

        KONYA'DA FETÖ OPERASYONU: 50 GÖZALTI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 50 polis düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

        Konya'da 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün ardından FETÖ/PDY operasyonları devam ediyor. Konya'da örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla 64 polis hakkında gözaltı kararı çıktı. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda aralarında ilçe emniyet müdürleri, emniyet amirleri ve emekli polislerin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan polisler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ESKİ REKTÖRÜ VE 39 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 58 akademisyenden aralarında Selçuk Üniversitesi (SÜ) eski rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in olduğu 40 akademisyen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe teşebbüsünün ardından Selçuk Üniversitesi'nde ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde örgüt bağlantılı olduğu gerekçesiyle üniversite yönetimleri tarafından çok sayıda akademisyen açığa alınmıştı. Geçtiğimiz hafta da Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında iki üniversitede açığa alınan akademisyenlere yönelik Konya merkezli 17 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında aralarında Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 58 akademisyen gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularının ardından 1 şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 57 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan aralarında eski rektör Hakkı Gökbel'in de bulunduğu 40 akademisyen tutuklanarak cezaevine gönderildi. 17 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        İZMİR'DE ESKİ CUMHURİYET SAVCISI GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eski cumhuriyet savcısı ve avukat Gültekin Avcı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Avcı'yı Karabağlar ilçesindeki bir evde yakaladı.

        Eski Cumhuriyet savcısı ve avukat olan Avcı ile birlikte babası İsmail Avcı da gözaltına alındı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürülen iki şüphelinin işlemleri sürüyor. (AA)

        SAKARYA'DA VALİ YARDIMCISI LATİF MEMİŞ GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'nin darbe girişimi ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 10 Ağustos tarihinde açığa alınan Sakarya Vali Yardımcısı Latif Memiş, polis ekiplerince gözaltına alındı.

        Sakarya'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında polisin operasyonları devam ediyor. Soruşturma kapsamında 10 Ağustos'ta açığa alınan Sakarya Vali Yardımcısı Latif Memiş, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele ekiplerinin dün gece düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Memiş'in evinde arama yapıldı. Polis, evde ele geçirilen elektronik cihaz ve dökümanlar üzerinde inceleme başlattı. (DHA)

        KAYSERİ'DE GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan 30 kişiden 2'si tutuklanırken, 28 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Erciyes Üniversitesi personellerinden 30 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyet'teki sorguları tamamlanan 30 kişi dün doktor kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilmişti.

        Adliyeye sevk edilenlerden 2'si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 28 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

        Gözaltına alınan 30 Erciyes Üniversitesi personelinin dün doktor kontrolüne çıkarıldığı sırada, gözaltında bulunanların yakınları basın mensuplarına saldırmıştı. Yaşanan kargaşada elinde copla basın mensuplarına saldıran bir kişi büyük tepki ve dikkat çekti. (İHA)

        KARABÜK'TE 4 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 4 emniyet mensubu daha gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturma doğrultusunda operasyon düzenledi.

        Operasyonda şube müdürleri M.T. ve O.M.K. ile polis memurları M.P. ve A.U. gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında dün de 24 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        İZMİR'DE 12 ADLİYE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen, aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi, emekli müdürleri ile 5 aylık bebekli ve iki hamile kadının da bulunduğu 27 kişiden 12'si tutuklanırken, 15 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Böylece tutuklanan sayısı 32'ye yükseldi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 10 Ağustos'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda 72 zabıt katibi ve yazı işleri müdürünü gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, biri beş aylık bebeği olan 2'si hamile kadın çalışanın da bulunduğu öğrenildi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yaptığı çalışmada, aralarında yazı işleri müdürleri, katipler ve mübaşirlerin bulunduğu 20 kişinin terör örgütü üyeleri ile haberleşme için akıllı cep telefonlarına yükledikleri, 'By Lock' benzeri özeliklere sahip olan 'Asphalt 8: Airborne' isimli program üzerinden İzmir Adliyesi'ndeki önemli bilgileri sızdırdıklarını tespit ettiği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında İzmir Adliyesi'nde görevli yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu 45 kişi daha önce adliyeye sevk edilmiş 25'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 20 kişi ise 'Silahlı terör örgütü üyesi oldukları' suçlamasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı. Dünde, 11'i kadın 27 kişi daha adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında beş aylık bebeği ve hamile olan iki kadının olması da dikkat çekti.

        Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, şüphelilerin ifadelerini almadan dosya üzerinden hepsinin tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Gece yarısına kadar süren ifadelerin ardından, hakim aralarında kadınların da bulunduğu 12 kişi hakkında tutuklama, 15 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. (DHA)

        ADIYAMAN'DA 9 ZABIT KATİBİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında 9 zabıt katibi gözaltına alındı.

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, önceki gün Adıyaman Adliyesi'nde görevli 9 zabıt katibini gözaltına aldı. FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alının zabıt katipleri, yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        AYDIN'DA GÖZALTINA ALINAN 19 KİŞİDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Aydın'da gözaltına alınan 19 adliye personelinden 12'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından "Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Y.C, Y.D, M.K, F.T, O.K, M.A, B.D, M.P, T.K, H.D, H.A. ve K.T. tutuklandı. Diğer 7 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüpheliler, görevlerinden el çektirildikten sonra 12 Ağustos'ta eş zamanlı yapılan operasyonda evlerinde gözaltına alınmıştı. (AA)

        UŞAK'TA 16 SAĞLIK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 22 sağlık personelinden 16'sı tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı sağlık personellerine yönelik düzenlenen ikinci dalga operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne yardım' suçlarından tutuklandı. Diğer 6 şüpheli, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı. (DHA)

        MANİSA KULA'DA FETÖ SORUŞTURMASINA 3 TUTUKLAMA

        Manisa'nın Kula İlçesi'nde, Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'si polis, 3 kişi tutuklandı.

        Kula'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Komiser G.A., polis memuru İ.Ö. ve esnaf Ş.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine kondu. (DHA)

        BURSA İNEGÖL'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.

        İnegöl'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki hafta önce gözaltına aldığı 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, iş adamları M.Ş. , H.Y.K., B.Y. , S.T., R.Y., öğretmenler Ö.T. ve Y.D. ile ev hanımı A.Y. tutuklandı.

        Şüpheliler, adliye önünde bekleyen yakınları tarafından alkış ve sloganlarla cezaevine uğurlandı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ