Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Üniversite (LYS) 2. ek tercih başladı! 2016 ÖSYM ek tercih kılavuzu ve ek tercih kontenjanları

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek tercih işlemleri bugün itibariyle alınmaya başlandı. Peki Üniversite 2. tercihler nasıl yapılır? Tercih için başvuru ücreti ne kadar? Ek tercih kontenjanları ve tüm detaylar haberimizde...

        ÜNİVERSİTE EK TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADI

        2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Adaylar, 2016-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapabilecekler.

        2016-ÖSYS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

        EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

        Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz. Bankalardan ücret ödeme işlemleri, resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde yapılacaktır.

        YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI KONTENJAN VE KOŞULLARI

        Tablo 3 Tablo 4
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ