Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Joe Biden’ın beden dili ne anlatıyor?

        ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, dünkü kritik Ankara ziyaretinde, samimi tavırları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’la ve Başbakan Binali Yıldırım’la görüşen Biden’ın vücut dili de ziyareti kadar çok şey anlatıyordu. Habertürk, Biden’ın Ankara temaslarını Davranış Bilimleri Uzmanı Riccon İlhan Doğan’a yorumlattı. Doğan, Biden’ın “aşırı pozitif” tavrına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Türkiye’ye şartlanmış gelmiş. ‘Git oraya, çok pozitif davran’ düşüncesini çok güzel uyguladı. Şov yaptı. Her türlü kamuflaja girdi.”

        ‘BİZDEN ZARAR GELMEZ’

        “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmasında iki eliyle tutması, özellikle sağ koluna da dokunması, ‘Bizden sana zarar gelmez’ mesajını içeriyor. Biden, bu davranışı ile ‘Biz sizin dostunuzuz, güvenin, her şey kontrol altında’ demeye çalışıyor. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı kendisine mesafeli davranıyor. Erdoğan, duruşu ile ‘güvenmediği’ mesajını veriyor, duygularını davranışları ile saklamıyor.”

        ‘BİRBİRİMİZİ BİLİYORUZ’

        “Biden’ın Başbakan ile tokalaşması adeta ‘Yiğit yiğidi gözünden tanır’ fotoğrafı. O kadar yaklaşıyorlar birbirlerine. Başbakan, ‘Ben sizin kim olduğunuzu biliyorum’ diyor. Gülüyor ve gözlerinin içine bakıyor. ‘Samimi değilsiniz’ diyor. Gülüşü çok anlamlı. Ancak Biden da ‘Siz bizi biliyorsunuz, ben de sizi biliyorum’ der gibi bakıyor. Karşılıklı güven sorununu ortaya koyan bir fotoğraf karesi. Yıldırım’ın duygusal ve iyimser bir hali var. Endişesini içinde saklıyor.”

        ‘ABARTILI TAVIR’

        “TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile tokalaşması ve Kahraman’ın omzundan tutup yürümesi, ‘Ben de sizdenim. Aynı üzüntüleri yaşıyorum’ mesajı anlamına geliyor. Abartılmış bir tavır var aslında.”

        Arif AKDOĞAN/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ