Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak Cizre'düzenlenen bombalı saldırıda 11 polis şehit oldu, 86 kişi yaralandı

        Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba bomba yüklü hafriyat kamyonuyla saldırı düzenlendi.

        Şırnak Valiliğinden alınan bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.

        Bombalı saldırıda yaralanan 78kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.Yaralıların bir bölümü ise Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Şehit olan polislerin 27 yaşındaki Harun Maytalman (Ordu), 22 yaşındaki Burak Mart (Osmaniye), 22 yaşındaki Ferhat Bozkurt (Kırıkkale), 32 yaşındaki Mehmet Dama (Afyonkarahisar), 43 yaşındaki Abdülhamit Kaya (Ardahan), 24 yaşındaki Tayfun Doğan (Kahramanmaraş) ve 23 yaşındaki Osman Budak (Osmaniye) oldukları öğrenildi.Diğer 4 şehidin kimliklerinin belirleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

        Şehit polisler için Şınak Merkez'de 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören yapıldı.

        BOMBALI ARAÇ, ARAMA NOKTASINDA PATLATILDI

        Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

        Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diyarbakır'dan hava ambulanslar da bölgeye gönderildi.Şırnak'ta da askeri hareketlilik yaşanıyor, takviye jandarma ekipleri de yönlendirildi. Habertürk Diyarbakır Büro Şefi Veysi İpek, bölgenin üçyönünde polis kontrol noktası bulunduğunu ve ilçeye giren bütün araçların polis kontrol noktalarında kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca ilçeye tüm giriş çıkışların da kapatıldığı gelen bilgiler arasında.

        İpek'in verdiği bilgiye göre saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. Binada AFAD ekipleri de polis ekipleriyle beraber arama kurtarma çalışmaları da yürütüyor. Patlamanın gerçekleştiği yol üzerinde ilçe emniyet müdürlüğücezaevi, özel harekat şubesi de bulunuyor.

        KAYMAKAM DA YARALANDI

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bomba yüklü hafriyat kamyonu ile düzenlediği ve 11 polis şehit olurken, 3'ü sivil 78 kişi de yaralandığı intihar saldırısında Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da yaralandığı ortaya çıktı. Cizre Devlet Hastanesi'nde gerekli tedavisi yapılan Kaymakam Adanur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un saldırı sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binaları arasında bulunan kaymakamlık konutunda olduğu öğrenildi.

        Bu arada teröristlerin bomba yüklü kamyonla yaptığı saldırıda 6 aylık Filiz adlı bebekleriyle Özalp çiftinin de yaralandığı belirtildi.

        (DHA)

        BİR AY ÖNCE CİZRE'YE TAYİNİ ÇIKMIŞTI

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Erhan Öztürk'ün (27) ailesine acı haber ulaştı. Denizli Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevinin ardından bir ay önce şark hizmeti için Şırnak'ın Cizre ilçesine giden ve PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan Öztürk şehit haberi, Banaz İlçesi'ne bağlı 31 Ağustos Mahallesi'nde yaşayan anne ve babasının yüreğini yaktı. Şehidin babası Metin Öztürk ve annesi Emine Öztürk'ün yaşadığı sokağa Türk bayrakları asılırken, haberi alan ailenin yakınları da baba evine geldi. Güçlükle ayakta durduğu görülen ve "Ah kuzum benim" diyerek feryat eden anne Emine Öztürk'ü ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Öte yandan bekar olan şehidin abisi ve ablası bulunduğu öğrenildi.

        2 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

        Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Bozkurt'un (22) Kırıkkale'deki baba evinde yas var. Kaletepe Mahallesi'ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Şehri Bozkurt'u, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren anne Bozkurt'a, sağlık görevlileri müdahale etti. Bozkurt'un baba evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. 2.5 yıllık polis memuru olan Ferhat Bozkurt'un yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı, Şubat ayında da düğün yapacağı belirtildi. Şehidin 10 yıl önce ise babasını kaybettiği öğrenildi.

        3 GÜN ÖNCE CİZRE'YE TAYİNİ ÇIKMIŞTI

        Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polislerden 25 yaşındaki Tayfun Doğan'ın Osmaniye'deki baba evine ateş düştü. Ailenin 3 erkek çocuğundan ortancası olan Tayfun'un şehit olduğu haberini alan anne Sıdıka Doğan gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti. Konya'da çalışan iş makinesi operatörü baba Yusuf Doğan da acı haberi alınca Osmaniye'ye dönmek için yola çıktı. Bekar olan 3 yıllık polis memuru Tayfun Doğan'ın İskenderun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevinin ardından tayininin çıktığı, Cizre'ye 3 gün önce gittiği öğrenildi.

        3 YILDIR CİZRE'DE GÖREV YAPIYORDU

        PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru Abdülhamit Kaya'nın (43) Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki baba ocağına da acı haber ulaştı. Şehidin anne ve babasının oturduğu Kafkas Apartmanı Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Abdülhamit Kaya'nın 3 yıl önce Cizre'ye tayininin çıktığı öğrenildi. Şehit polis memuru Abdülhamit Kaya'nın amcası, "Allah kötü insanların belasını versin. Çocuğumuzun şehit haberini aldık. Memleketimizin, milletimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun" dedi. Şehit polisin naaşı, Pazar günü öğlen namazından sonra Çiftlikköy ilçesinden kaldırılacak.

        3 YAŞINDAKİ OĞLU BABASIZ KALDI

        Hain saldırıda şehit düşen 32 yaşındaki Mehmet Dama'nın acı haberi, Afyonkarahisar'daki ailesine ulaştı. Haberi alan şehidin eşi Sümeyra Dama ile annesi Semiha Dama fenalık geçirdi. Evli ve 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan Mehmet Dama'nın 3 yıl önce babası Hüseyin Dama'yı kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybettiği öğrenildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu olan Mehmet Dama'nın 2010 yılında Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'nu bitirerek mesleğe başladığı, Van ve Aydın'da görev yaptıktan sonra Haziran ayında Cizre'de göreve başladığı öğrenildi.

        SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanlığından, Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi.

        Olaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğinin bildirildiği açıklamada, uçak ambulansın da hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.

        "BU SALDIRILAR TÜRKİYE'NİN HUZURA KOŞMASINI ENGELLEYEMECEK"

        Yaralı sayılarına ilişkin ilk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Umut ediyorum ki şehit sayımız artmaz. Bütün bu saldırılar Türkiye'nin kalkınma hamlesini, Türkiye'nin huzura koşmasını engelleyemeyecektir. Milletçe birlik içinde bu saldırılara karşı durmayı da artık biliyoruz. Kim hangi siyasi düşüncede olursa olsun çok marjinal gruplar hariç birlikte tepkimizi koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

        SALDIRIYATEPKİLER

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cizre'deki terör saldırısı çok üzücü" dedi.

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cizre'deki terör saldırısını, yapanları ve bu saldırı emrini veren bölücü terör örgütünü lanetliyorum. Bu terör saldırısında şehit polislerimize/vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır; yaralılara acil şifalar dilerim. Bölücü terör örgütü, FETÖ, diğer terör örgütleri ve bunlara maddi/manevi destek veren bütün karanlık güçlerle Türkiye, mücadelede kararlıdır. Terör örgütleri, onları kullanan karanlık güçler, amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye, her şeye rağmen terörü de yenerek yoluna devam edecektir" dedi.

        YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

        RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

        Saldırının ardından PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar başlatıldı.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ