Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darbe girişimini protesto etmek için İstanbul'dan Ankara'ya yürüdü

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için İstanbul'dan yola çıkan aktivist ve yazar İbrahim Çolak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ulaştı.

        FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için İstanbul'daki Eyüp Sultan Camisi'nden yaya olarak yola çıkan 52 yaşındaki Çolak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geldi. Çolak, Beştepe Millet Camisi önünde ailesi ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

        Cami girişinde AA muhabirine konuşan Çolak, üç sene önce Rabia olaylarını protesto etmek için Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğünü, 15 gün önce de darbe girişiminde şehit ve gazi olanlar için İstanbul'dan Ankara'ya yürümeye başladığını söyledi.

        Şehit ve gazilere vefa adına ve darbelere "hayır" demek için Eyüp Sultan Camisi'nden salavatlar eşliğinde yola çıktığını anlatan Çolak, "Yolda karşılaştığım yaşlı bir amcanın bayrağa saygı duyarak ağlayışı beni çok ağlattı. İnsanlar her yerde kucakladı bağrına bastı. Halkımızın arif ve irfanı çok yüce, bu halk beni çok ağlattı, Allah hepsinden razı olsun." dedi.

        Çolak, yanında taşıdığı iki Türk bayrağından birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vermek istediğini, diğer bayrağı da bütün şehit ve gazileri temsilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in eşine takdim edeceğini dile getirdi.

        "MERHAMETE DOĞRU YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

        Hak mücadelesinin devam edeceğini söyleyen Çolak, şunları kaydetti:

        "Bizler de iyiliğe, doğruluğa, adalete doğru yürüyeceğiz. Onlar, ellerinden geleni yaparken bizler de adaleti bırakmadan, merhamet ve şefkate doğru yürümeye, çabalamaya devam edeceğiz. Halka 'aymaz ve boş vermiş' gibi benzetmeler yapılıyordu, ama 15 Temmuz'da bu yıkıldı. Halk, söyleyeceklerini ve yapacaklarını saklı tutuyormuş, ben hala saklı tuttuğuna inanıyorum. Barış, güzellik ve adalet için yürüyelim, bu bir bardak su vermek, yemek ısmarlamak yani elinden ne geliyorsa onu yapmaktır. Birbirimizi sevmeye, itici ve ayrıştırıcı sözlerden ziyade güzel sözler söylemeye devam edeceğiz. Şimdi daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var."

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyı da kınayan Çolak, gelecek hafta Gaziantep'e gideceğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ