Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Trabzon Maçka'da çatışma: 1 polis yaralı

        Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 polis kolundan yaralandı. İki gün önce sığınak ele geçirilen bölgede teröristlerin görüldüğü yönündeki ihbar üzerine operasyon başlatıldığı ve teröristlerin ateş açması sonucu çatışma çıktığı belirtildi.

        VATANDAŞ İHBAR YAPTI

        Maçka ilçesinde tarihi Sümela Manastırı yolu üzerindeki Akarsu Mahallesi Samandıra Yaylası'nda vatandaşlar bir grup PKK'lı bulunduğu yönünde ihbar yaptı. İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri bölgede arama tarama faaliyeti başlattı. Bu sırada teröristlerle sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ateş sonucunda özel harekat polisi kolundan yaralandı. Yaralı polis ambulansla KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı.

        VALİLİK AÇIKLAMASI

        Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, Maçka kırsalında bölücü terör örgütü mensubu terörist grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir özel harekat polisinin yaralandığı belirtildi.Kaldırıldığı hastanede tedavisi devam eden yaralı polisin hayati tehlikesi bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonel faaliyetler devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

        Trabzon Maçka
        Trabzon Maçka

        YİYECEK İÇİN KÖYE İNMİŞLER

        Yaşanan çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Gümüşhane bölgesinden de Trabzon yönüne güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği ve teröristler için çemberin daraltıldığı belirtildi. Polisin bir süredir Samandıra yaylasını kontrol altında tutmaya ve oradan şehre sızmaları önlemeye çalıştığı öğrenildi. İki gün önce polisin bölgede tespit ettiği bir sığınağı imha ettiği ve teröristlerin yiyecek sıkıntısı yüzünden köylere indiği, yiyecek istediği ortaya çıktı.

        Bu arada Trabzon'da tüm polise ikinci bir emre kadar çıkış yapmaması ve hazır beklemesi istendi.Maçka yakınlarında 19 Temmuz'da yol kontrolü yapan polis ekibine yönelik saldırıda 3 polis şehit olmuş, 4'ü polis 5 kişi de yaralanmıştı.

        Enis YILDIRIM/TRABZON - AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ