Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Hedef Kılıçdaroğlu'nu imha etmekti

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CNN Türk'te katıldığı programda terör örgütü PKK'nın Kemal Kılçdaroğlu'na yaptığı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden hedef seçildiğine dair değerlendirmeler yapan Tezcan, PKK'nın "Kılçdaroğlu'nu hedef almadık" açıklamasının doğru olmadığını dile getirdi.

        İşte Tezcan'ın o sözleri;

        "PKK terör örgtü açıklama yapmış 'hedefimiz askerlerdi, Kılıçdaroğlu değildi' diye. Askerleri hedeflemek bile kabul edilebilir bir şey değil ama bu kesinlikle doğru bir ifade değil. Gelmeden önce Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile konuştum, çatışmanın tam ortasındaydı. Çok net bir şey söyledi. Orada roketatarla doğrudan doğruya bizim bulunduğumuz aracı hedef aldılar. Oraya atacaklardı. Hedef Kemal Kılçdaroğlu'nu imha etmekti. Korumadaki güvenlik güçleri can siperane mücadele ettiler ve onların püskürtmesiyle korumasıyla hedefine ulaşamadı. Vursa ne olacaktı? İmha etse hedef şuydu; Türkiye ciddi bir çatışma ortasına gelecekti. Uzlaşma dili ve kültürü yara alacaktı. Toplumsal çatışmayı planlıyorlardı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ