Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Trabzon Maçka'da teröristleri bulmak için operasyon sürüyor
        1

        Trabzon'un Maçka ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında dün çıkan çatışmanın ardından bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

        2

        Alınan bilgiye göre, olayın ardından güvenlik güçleri sabah saatlerinden itibaren ormanlık alana kaçtığı tahmin edilen PKK'lı teröristlerin bulunması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

        3

        Asker, polis ve özel harekat ekipleri, ilçeye bağlı Çoşandere mevkisinde özellikle teröristlerin kaçış güzergahında arama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

        4

        Aramalar sırasında olumsuz hava şartları nedeniyle dronlar uçurulamazken, kobra tipi araçlardan aktif şekilde yararlanılıyor.

        5

        Güvenlik güçleri, teröristlerin kaçtığı düşünülen ormanlık alanlardan ana yollara inen noktalarda da güvenlik tedbirlerini artırdı.

        6

        Çatışmanın olduğu bölgeden itibaren Maçka'ya 6 kilometre kalana kadar trafiğe kapanan yol, tekrar ulaşıma açıldı.

        7

        Öte yandan olayda yaralanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi altına alınan özel harekat polisi Aydın Aksoy'un da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        8

        Trabzon'un Maçka ilçesi Çoşandere mevkinde dün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıkmış, çatışmada bir özel harekat polisi yaralanmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ