Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ, himmet parası vermediği için USAŞ’ı batırmış

        UŞAK’ta 1.5 yıl süren operasyonun ardından yazılan FETÖ/PDY iddianamesinde, örgütün sistemli bir şekilde işadamlarını nasıl sindirip yok ettiği yer aldı. 2 bin 600 sayfalık iddianamede, 5 bin çalışanı olan ve batan USAŞ’ın sahibi işadamı Asım Kalelioğlu da kendisine kurulan kumpası anlattı. İşte FETÖ’nün himmet vermeyen işadamını nasıl batırdığının özeti...

        ‘14 BİN DOLAR İSTEDİLER’

        “2011’de isimsiz ihbarla Maliye denetimi geçirdim. Sonra karalama kampanyası başlatıldı. Başıma gelenlere anlam veremedim. Faturasız mal sattığım ve damga vergilerini kaçırdığım söyleniyordu. Cemaat’in önde gelen isimlerinden Hazim Sesli ile aram işimden dolayı iyiydi. Şirketleriyle faaliyetimiz vardı. Sesli, Cemaat’in Uşak’taki lideri gibi hareket ettiğinden kendisini eleştirirdim. Sesli, yanıma Cemaat’in imamı olarak tanıttığı Cemalettin B.’yi getirdi.

        Cemaat’in Güney Afrika’daki okulu için 14 bin dolar istedi. Ben para vermek istemedim. Bu olaydan sonra 2011’de, Hazim Sesli milletvekili adayı oldu ve benden destek olmamı istedi. Siyasete girmesini tasvip etmediğimi söyledim. Bana kızıyor ama ticari ilişkimizden sesini çıkarmıyordu. Bu sırada yatırım için Irak’a gitmiştim. Telefonda jandarmanın şirketi sardığını öğrendim. İşlem yaptılar, bilgisayarları aldılar. Şirkete denetlemeye gelen müfettiş, ‘Seni kaçakçılıktan savcılığa veririm’ diyerek tehdit etti ve evrak imzalattı.

        TUSKON’A ÜYE OL’ BASKISI

        Emekli bir astsubay, müfettişlerin Cemaatçi olduğunu, bu işi Ankara’da eski mali müşavir olan Veysel E.’yle halledebileceğini söyledi. Onlardan yardım istedim. Bir kişi bana TUSKON’a oğlumun üye olmasını tavsiye etti. Oğlum üye oldu. Üzerime oyunlar oynanıyordu. Yerel bir gazetede gözü bantlı bir şekilde fotoğrafımı basıp ‘Terörü finanse ediyorlarmış’, ‘Uşaklı işadamına şok baskın’ diye manşet attılar. Kumpas içinde olduğumu anladım ama geç kalmıştım. Jandarmada da adamları vardı.

        ‘BANK ASYA’DAN HACİZ GELDİ’

        Haberden sonra bankalar kredi vermedi. En sonunda Bank Asya’dan bana haciz geldi. Makinelerimi bağladılar. Çalışamaz hale geldim. Bank Asya’dan sonra diğer bankalardan da haciz gelmeye başladı. Ticari hayatımı bitirdiler. 5 bin kişinin ekmeğiyle oynadılar.”

        Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ