Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Kabataş Erkek Lisesi, mevcut yatılı öğrencileri için yeni yurtlar belirlendi

        Kabataş Erkek Lisesi’nde yatılı okuyan kız öğrenciler Beşiktaş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda kalacak.

        Erkek öğrenciler içinse Üsküdar’daki bir yurt binası tahsis edildi. Bu yıl 68’i Almanca, 136’sı İngilizce olmak üzere 204 öğrenci alan okula yeni kayıt yaptıran ve yurt ihtiyacı olan öğrencilerin de bu yurtlara yerleştirileceği öğrenildi.

        Kabataş Erkek Lisesi’nin pansiyonunun 36 milyon 429 bin TL’lik bir bütçeyle restore edileceği açıklanmıştı. Pansiyon binası yeniden yapılacak olan okullardan İstanbul (Erkek) Lisesi de yeni öğretim yılı için yatılı öğrenci almayacağını duyurmuştu.

        Pansiyon ihtiyacı olan öğrenciler ise İstanbul Lisesi’nden vazgeçmek zorunda kalmıştı. Lisenin pansiyon binasının 8 yıl önce hazırlanan rapora göre depreme dayanıklı olmadığı için yıkılmasına karar verilmişti.

        Bu okulun şu anda yatılı okuyan öğrencileri Çapa Fen ve Cağaloğlu Anadolu liselerinin pansiyonlarına gönderildi. Kabataş Erkek ve İstanbul liseleri 2014 yılında çıkarılan torba yasa ile proje okullar listesine alınmıştı.

        Bu yasaya göre proje okulların müdür ve öğretmen atamaları sınavla değil, Milli Eğitim Bakanı oluru ile yapılıyor.

        Hakan GÜNGÖR/EĞİTİM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ