Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şüpheli paket çok, yasal işlem yok
        1

        Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu yerler başta olmak üzere İstanbul genelinde her gün çok sayıda 'şüpheli paket' ihbarı yapılıyor.

        2

        NASIL BİR İŞLEM YAPILIYOR?
        Polisi alarma geçiren son ihbar önceki gün Beyoğlu'ndan yapıldı. Kasımpaşa'da Orduevi ile otobüs durağı arasına bırakılan pembe bir valiz polisi alarma geçirdi.

        3

        Saatte yüzlerce aracın ve yayanın geçtiği cadde trafiğe kapatıldı. Bir saatlik bekleyişten sonra valiz bomba imha uzmanlarınca fünyeyle patlatıldı. Valizden kıyafetten başka bir şey çıkmadı. Peki şüpheli paketler ve bırakanlarla ilgili nasıl bir işlem yapılıyor?

        4

        ŞÜPHELİ UNSUR YOKSA YASAL İŞLEM YAPILMIYOR
        Eğer şüpheli paket fünye ile patlatılıyorsa ve içinden incelenmeye değer herhangi bir şey çıkmıyorsa paket çöpe atılıyor. Bu durumlarda polis, paketi bırakanı veya sahibini bulmak için bir çalışma yapmıyor.

        5

        Paketin sahibi teslim almak için polis merkezine gittiğindeyse 'bilgi sahibi' olarak ifadesi alınıyor. Herhangi bir cezai işlem yapılmıyor.

        6

        İÇERİĞİNE GÖRE UYGULAMA DEĞİŞİYOR
        Şüpheli paket patlatılmadan açılırsa ve içinde değerli eşya varsa en yakın polis merkezine teslim ediliyor. Sahibi gelirse tutanakla veriliyor, çıkmadığında ise bir süre sonra adli emanete teslim ediliyor.

        7

        Şüpheli pakette patlayıcı unsur ya da herhangi bir örgüte ait materyalin olduğu durumlardaysa polis, şüpheli paketlerin sahibine veya bırakana yönelik çalışma başlatıyor. Görgü tanığı ve güvenlik kamerası incelemesi sonucu tespit edilen kişi veya kişilere, örgütsel, materyalin içeriğine göre adli işlem yapılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ