Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı! TEOG 3. tercihler ne zaman yapılacak?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yerleştirmeye esas ikinci ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Başvuruda bulunan öğrenciler, yerleştirmeye esas TEOG ikinci nakil dönemi sonuçlarını, "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek. Peki TEOG 3.nakil başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

        TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

        MEB'in takviminde yer alan bilgilere göre, 22-26 Ağustos tarihleri arasında alınan TEOG ikinci nakil başvuru sonuçları bugün itibariyle açıklandı.

        Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmeleri kapsamında yapılan ve 3 kez tüm öğrencilere açık olan nakil uygulamasında ikinci dönem bitti ve bugün son tur başlıyor. Bugün nakil için tercihte bulunanların yerleşme sonuçları açıklandıve üçüncü nakil uygulaması için tercihler alınmaya başlanacak. Son tur nakil uygulamasında başvurular 2 Eylül’de bitecek. Sonuçlar, 5 Eylül’de açıklanacak. Nakillerde 3 okul tercih ediliyor. 5-8 Eylül tarihlerinde de sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için ise il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonları başvuru alacak.

        TEOG 2. NAKİL YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        Yerleştirmeye esas üçüncü nakil dönemi tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 5-8 Eylül'de ise il ve ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvuruları alınacak. 9 Eylül itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

        TEOG 3.NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI

        Sonuçların açıklanmasının ardından, herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için TEOG 3. nakil işlemleri yine aynı gün içerisinde, 29 Ağustos Pazartesi günü başladı. Bu işlemler ise 02 Eylül Cuma günü tamamlanacak olup sonuçlar aynı gün içerisinde açıklanacak.

        Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmeleri kapsamında yapılan ve tüm öğrencilere açık olan nakil uygulamasında son haftaya girildi. İkinci nakil uygulamasının sonuçları açıklandı. 3 kez yapılacak nakiller için başvurular başladı. TEOG nakil uygulamasına yerleştiği okuldan memnun olmayan, daha üst puanlı okula geçmek isteyen ve açık liseye kaydedilen öğrenciler katılıyor. Özel okula kesin kayıt yaptırmış öğrenciler ile tercih yapmamış öğrencilerin de TEOG nakil uygulamasına başvurma hakkı var. 2 Eylül’e kadar devam edecek nakillerin ardından 3’üncü yerleştirme sonuçları 5 Eylül’de açıklanacak. Nakillerde öğrencilerin 3 okul tercih hakları var. Ancak tüm haklarını kullanmaları şart değil. Başvurularının ortaokul müdürlüklerinden onaylatılması gerekiyor. Aksi halde onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılıyor.

        TEOG 3. TERCİH BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

        MilliEğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde değişiklikler yapıldı. Sınav güvenliği öne çıkarıldı. Bakanlık cevap kağıtları, aday yoklarna listelerive sınav evraksaklama odalarının kamera kayıtlarını ve sınav sonrasında düzenlenen tutanakları 1 yıl saklıyordu. Bu, e-sınavlar için de geçerli olacak. Saklama süresi dolmadan yargıya intikal ettiği Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bildirilensınavların mahkemeye konu olan evrak ve dijital kayıtları yargı sürecisonuna kadar saklanacak.

        TEOG'DA AÇIK UÇLU YAZILI SINAV DÖNEMİ GELİYOR

        Bakanlık, geçen aylarda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) da 2017’de yapabileceğini açıkladığı açık uçlu sorularla ilgili düzenlemeyaptı. Yönergeye, uzun süredir üzerinde çalıştığı açık uçlu sorularla ilgili bir maddeekleyen bakanlık, busoru tarzıyla sınav yapılmasının yolunu açtı. Buna göre, merkezi sınavlarda çoktan seçmelilerinyanı sıra açık uçlu ve boşluk doldurmacalı sorular da kullanılabilecek. Böylece Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ( TEOG) sınavlarında da açık uçlu soru kullanılmasıınönü açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ