Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik uzmanı Mete Yarar: Bana uzak kuruldu

        Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, dün öğle saatlerinde Bağdat Caddesi'nde silahlı saldırıya uğradı. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden kaynaklandığı ileri sürülürken Yarar "Ortada böyle bir dava yok, böyle bir ihtilaf yok. Ben ile ilgili olan bir olay değil. Ama maalesef herifler öyle bir tuzak kurdular" dedi.

        Yarar, "İlk mermi üç metreden atılmasına rağmen patlamadı. Allah büyük bir tuzaktan ve komplodan korudu'' diye konuştu.

        Kadıköy, Bağdat Caddesi'nde dün saat 12.00 sıralarında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti. Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın oğlu Gurur Zafer Yarar 2013 yılında Bağdat Caddesi'nde ortaklı bir mimarlık şirketi kurdu. Bir süre sonra işyerinin kapanmasının ardından, Gurur Zafer Yarar, kendisine borcu olan ortağından 2 adet 40 bin, 1 adet de 20 bin liralık senet aldı.

        SENETLER İÇİN ADAM GÖNDERDİLER

        Borçlular dün sabah saatlerinde de Gurur Zafer Yarar'ı arayarak, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi. Ancak buluşma yerine Mete Yarar gitti. Gurur Zafer Yarar'ın ortakları yerine de başka 2 kişi geldi. Mete Yarar, 2 kişiyle bir kafede bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi.

        Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüpheliler, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktı. Bu sırada şüphelilerden birisi silahını çekerek Yarar'a ateş etmeye çalıştı. İki mermi patlamadan kaldırıma düştü, silahtan ateşlenen diğer mermi de Yarar'a isabet etmedi. Kaçan şüphelinin ardından koşan Mete Yarar da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş etti. Kaçan şüpheli kayıplara karışırken, olaydan sonra Mete Yarar Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne giderek ifade verdi. Kaçan 2 saldırgan aranırken Gurur Zafer Yarar'ın eski ortakları gözaltına alındı.

        'İTİBAR SUİKASTİ'

        Emniyetteki ifadesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Mete Yarar, "Beklediğim bir şeydi. Ya bir yerde vuracaklardı, ya da itibar suikasti yapacaklardı. Hiç alakası olmayan bir konuda bugün yaşadığım olayda gerçekten Allah'ın inayetiyle ayaktayım.

        Ateş ettiler ve mermi patlamadı. Muhtemelen görüntüler daha sonra yayınlanır" dedi. Olayın alacak verecek mevzusu gibi gösterilmeye çalışıldığına değinen Yarar "Ortada böyle bir dava yok, böyle bir ihtilaf yok. Ben ile ilgili olan bir olay değil. Ama maalesef herifler öyle bir tuzak kurdular. Her zaman diyorum, ‘ne tuzak kurarsanız kurun, Allah'ın dediği oluyor'. Hayattaysam o mermi patlamadığından. Olay sonrası çıkan çatışma da, benim müdahale etmemden kaynaklanan bir durum'' dedi.

        'TUHAFALIK SEZİNLEDİM'

        Olay öncesinde kendisini buluşmak için başka bir yere çağırdıklarını belirten Yarar şunları söyledi: Bugün beni bir yere toplantıya çağırdılar. Oğlum ile ilgili bir mevzuda bana bir şey vereceklerini söylediler. Özellikle beni istediler ve başka bir yere çağırdılar ama ben oraya içime bir kurt düştüğü için gitmedim. Arkasından başka bir yere çağırdılar ve ben oraya gittim. Gittiğimde oturduğum andan itibaren ortamda bir tuhaflık sezinledim zaten. Adamlar benimle ilgili olmayan bir konuda soru sordular ve abartmaya başladılar. Masada kavga çıkacaktı nerdeyse. Ben de masadan kalktım. Ben kapının önüne çıktığımda adamlar silahlarını çıkartıp ateş etmeye başladılar. İşin ilginç tarafı, bu olay sırasında ben silahımı çekip erken davranmış olsaydım, alacak verecek davasından bir adam vurmuş olacaktım. Eğer ben silahıma davranmış adama ateş etmiş olsaydım, ‘Mete Yarar, alacak verecek meselesi yüzünden vurulmuş' olacaktı. Bundan daha güzel bir tuzak ve komplo kurulamaz. 40 metre kovaladıktan sonra bir yerde sıkıştırınca o bana ateş ettiği için ben de onun ayaklarına ateş ettim. Ondan sonra da bıraktım. Çünkü tuzağın boyutunu oturduğum andan itibaren hissettim."

        Mustafa ŞEKEROĞLU - Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ