Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Baba Akdoğan: Bu işe çözüm bulunsun

        Gaziantep’in Şahinbey İlçesi Beybahçe Mahallesi’nde, 20 Ağustos gecesi Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin sokakta düzenlenen kına gecesi terör örgütü IŞİD’in canlı bomba saldırısıyla katliama dönüştü. Hain saldırıda, kına gecesine eğlenmek için gelen 32’si çocuk 55 kişi hayatını kaybetti. Canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenler için önceki gün Ulu Cami’de mevlit düzenlendi.

        Mevlide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ve Prof. Dr. Görmez’in duasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitler için Bakara Suresi’nin ilk ayetlerini okudu.

        ‘ÇÖZÜM BULUNSUN’

        Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek taziyede bulundu. Olaydan hafif yaralı olarak kurtulan gelin Besna Akdoğan’ın babası Ziya Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmelerini anlattı. Maddi hiçbir talepte bulunmadıklarını belirten Ziya Akdoğan, “Sadece ‘Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Halen Türkiye’de canlar yanıyor. Bu işe bir çözüm bulunsun’ dedik. Kendisi de ‘Gereken neyse yapılacak, yapılıyor zaten. Rahat olun o konuda’ dedi” ifadelerini kullandı.

        Ziya Akdoğan, başsağlığı dileyen Emine Erdoğan’ın da, kızına, “Hiç merak etmeyin gereken neyse yapılacak sizin için. Sizin acınız bütün ülkenin acısı oldu” dediğini anlattı.

        Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ