Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ haberleri 30 Ağustos Salı günü tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında Türkiye genelinde gerçekleşen tutuklamalar devam ediyor. İşte 30 Ağustos Salı günü FETÖ soruşturması dahilinde tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar...

        SAKARYA'DA 32 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 56 zanlıdan 32'si tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 39 emniyet mensubu, 2 sivil ve 1 iş adamının savcılıktaki sorguları tamamlandı. Polis memuru S.A, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 41 şüpheli tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemece ifadesi alınan şüphelilerden iş adamı T.Ç, siviller S.Ç, İ.F, komiser yardımcıları H.T, L.B, M.D ile polis memurları A.Ç, A.R.K, B.Y, B.D, H.A, İ.D, M.E.Ş, M.V, M.Y, S.Y, S.M ve S.E, tutuklandı. Emniyet Amiri M.Y, komiser yardımcıları A.D, D.M, İ.A, M.Ş ile polis memurları A.K, E.Ö, R.A, A.Ö, A.Y, B.K, E.P, G.P, H.Ö, H.K, İ.K, M.A, Ö.O, T.P, Ü.E, E.P, Z.K ve E.T. adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca Hendek Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru H.Ç, tutuklandı.

        Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerinin darbe girişimi gecesine ait görüntüleri inceleyerek yeni deliller elde etmesi üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kocaeli'de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılan 13 astsubay ve uzman çavuş hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp Sakarya'ya getirilen ve emniyetteki işlemlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların savcılık sorgusu tamamlandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen astsubaylar M.A.İ ve H.B.D ile uzman çavuşlar A.S, A.E, A.T, E.G, E.A, E.K, R.Ç, S.Y, S.A, R.Ç. ve Y.C. tutuklandı. (AA)

        ORDU'DA 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel DEvlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında ilçe belediye başkan yardımcısı, işadamı, doktor ve polislerin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında ilçe Altınordu belediye başkan yardımcısı, doktor, işadamı ve polis memurlarının da bulunduğu 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 28 kişinin işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (DHA)

        EŞME'DE FETÖ OPERASYONU: 24 GÖZALTI

        Uşak'ın Eşme İlçesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında İlçe eski Milli Eğitim Müdürü ile öğretmenlerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah Eşme İlçesi'nde 24 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, İlçe eski Milli Eğitim Müdürü E.E. ve 11 öğretmenin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Uşak Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanmaya başlandı. (DHA)

        ESKİŞEHİR'DE AVUKATLARA FETÖ GÖZALTISI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 10 avukat ve 1 avukatlık bürosu çalışanı ile emekli 1'inci sınıf emniyet müdürü gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Hukuksal Bakış Derneği yöneticisi ve üyesi olan avukatlar Turgay Balaban, Hakan Ata, Murat Uzun, İlyas Özkan, Akın Uzun, Mustafa Erkan Boğur, Ramazan Ural, Fatih Türk, Mustafa Doğan ve Ahmet Taktak ile avukatlık bürosunda çalışan Evliya Bingöl'ü gözaltına aldı. Evlerinde ve bürolarında arama yapılan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde uzun süre görev yaptıktan sonra resen emekliye ayrılan emekli 1'inci sınıf emniyet müdürü Mustafa Ormancı'nın da FETÖ/PDY soruşturmasında Ankara'da gözaltına alınıp Eskişehir'e getirildiği belirtildi. (DHA)

        NEVŞEHİR İL İMAMI TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Nevşehir il imamı tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan özel bir okulda görev yapan örgütün il imamı Alim Ç. ile Ürgüp ilçesinde özel bir yurtta görev yapan Ferhat C., emniyette ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.Nevşehir il imamı Alim Ç.'nin eşi Ayşe Ç. de dün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. (İHA)

        8 FİRARİ ASKER YAKALANDI

        Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkmaya çalıştığı belirlenen Tabur Komutan Vekili Barış Vardar'ın da aralarında bulunduğu 8 firari asker yakalandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Lüleburgaz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Temmuz’daki darbe girişimine destek amacıyla 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkmaya çalışan yüzbaşı, üsteğmen, asteğmen, astsubay ve uzman çavuşların da aralarında bulunduğu 37 kişiyi tespit etmiş, düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alınmış, 12 kişi ise firar etmişti.

        Operasyon kapsamında çalışmaları sürdüren ekipler, Tabur Komutan Vekili Barış Vardar'ın da aralarında bulunduğu 8 firari askeri yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 33'e yükseldi.

        Halen kaçak olan 4 firari askerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor. (AA)

        KIRKLARELİ'DE5 POLİS TUTUKLANDI

        Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 7 polisten 5'i, tutuklandı. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY örgüt üyelerinin kendi aralarındaki haberleşmeyi sağladığı öne sürülen ‘ByLock' isimli cep telefonu uygulamasını kullandığı tespit edilen, aralarında komiser yardımcılarının da olduğu 7 polisi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen komiser yardımcıları Gazi Erdem, Yener Bağcı, Ali Osman Koçdeveci ve Çağlar Pektaş ile polis memuru Mustafa Onur tutuklandı, polis memurları Hüseyin Kara ve Fatih Sığırcı ise serbest bırakıldı. Şüpheli polisler, örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşmeyi sağladığı öne sürülen cep telefonu uygulaması ‘ByLock'u kullanmadıklarını öne sürüp suçlamaları kabul etmedi. (DHA)

        AMASYA'DA SORUŞTURMA BİLANÇOSU: 97 TUTUKLAMA

        Amasya'da 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 29 Ağustos itibariyle 477 kamu personelinin görevinden uzaklaştırıldığı, bu kişilerden 97'sinin adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

        Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 29 Ağustos 2016 tarihi itibariyle, ilimiz genelinde çeşitli kurumlarda çalışan 477 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış olup, bu kişilerden 97'si adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 136'sı hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 10'u ise devlet memurluğundan çıkartılmıştır" denildi.

        Açıklamada, "Bundan sonraki süreçte de Amasya genelinde FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele ilgili birimlerimiz tarafından titizlikle ve özverili bir şekilde sürdürülecektir" ifadeleri kullanıldı. (İHA)

        ŞANLIURFA'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

        Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 19 kişiden 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen 19 kişiden 16'sı tutuklanıp cezaevine gönderilirken 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzer 3 kişi ise serbest bırakıldı. (İHA)

        YOZGAT'TA FİRAR EDEN FETÖ'CÜLER ARANIYOR

        Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunurken firar eden zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Yozgat'ta FETÖ/PDY kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve 15 Temmuz sonrası firar eden Yozgat il 'abisi' Hüseyin K., Zekeriya Ç., FETÖ'nün Yozgat Şirket Sorumluları Mahir Ş., Davut S., Dershane sorumlusu Hasan Ç., FETÖ Medya Yozgat sorumlusu Şenol U.'nın yakalanması için güvenlik güçleri çalışma başlattı.

        Zanlıların Yozgat İl merkezi ve ilçelerde örgüte bağlı himmet yolu ile sağladığı gelirleri genel olarak iş adamlarının kurduğu sivil toplum kuruluşlarına üye şahıslardan oluşan mütevelli heyetleri vasıtası ile topladıkları, toplumda nüfuzlu olarak bilinen ve kabul gören şahıslar tarafından sohbet toplantıları organize ettiği, sohbet gruplarında yer alan kişilerden; sohbet toplantılarına düzenli olarak katılıp verilen görevleri yerine getiren, sorgulamaksızın itaat eden ve maddi gücü yerinde olan kimseler seçilerek mütevelli heyeti üyesi yapıldığı, esnaf toplantılarında Fetullah Gülen tarafından hazırlanan konuşmalar, yayınlar izletildiği, kimlerden hangi oranda para toplanacağının belirlendiğini, toplantıya katılanların kendileri hakkında belirlenen miktar kadar himmet bağışında bulunduğu, söz konusu terör örgütüne bağlı Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisi gibi dergilere zorla abonelik yapılarak toplanan himmet paralarının cemaate ait şirketlere aktarılarak FETÖ/PDY Terör Örgütüne finansman sağlandığı, toplanan himmet paralarının, FETÖ/PDY örgütü ile bağlantılı şirketlerin sahipleri ve bu şirketlerde çalışan kişiler adına açılan banka hesapları üzerinden yurt dışında faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile bağlantılı şirket, dernek, vakıf gibi kuruluşların banka hesaplarına örgüt adına toplanan paraların, Bank Asya Yozgat Şubesi aracılığıyla FETÖ/PDY ile bağlantılı bir kuruluşun hesabına dolar olarak yatırıldığı iddia edildi. (İHA)

        İSTANBUL'DA 2 ALBAY NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'daki tüm koordinasyonu sağladıkları belirtilen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Konya'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Gazneli ve Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

        Savcılık işlemlerinin ardından şüpheliler, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklanmaları istemiyle İstanbul sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Şüphelilerin ifadelerinde "darbe teşebbüsü" suçunu ikrar ettikleri öğrenildi.

        İstanbul'da darbeci askerlerin koordinasyonunu Watsapp grubu üzerinden yazışmalarla yürüttükleri belirtilen şüphelilerin ifadelerinde, FETÖ mensubu olmadıklarını savunarak, vatan ve ülke için darbeye destek verdiklerini iddia ettikleri aktarıldı.

        FETÖ'nün darbe girişiminin ardından firari olarak aranan Gazneli ve Kaya, Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde kiraladıkları evde yakalanmıştı. Şüpheliler, polis eşliğinde uçakla İstanbul'a gönderilmişti. (AA)

        MALATYA'DA 5 KAMU PERSONELİ İHRAÇ EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Malatya'da 5 kamu personeli ihraç edildi, 12 personel açığa alındı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son 4 gün içerisinde FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Valilikten bir kişi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir müdür, 5 öğretmen, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) 3 üsteğmen, 2 astsubay olmak üzere 12 kişinin açığa alındığı kaydedildi.

        TSK'dan 2 binbaşı, 2 yüzbaşı, bir başçavuş olmak üzere 5 kişinin görevlerinden ihraç edildiği bildirildi.

        Ayrıca Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında TSK'dan 1 askeri personel ile İnönü Üniversitesi akademik ve İdari personellerinden 27 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Aynı soruşturma kapsamında üniversite personelinden bir kişinin ise Ankara'da tutuklu bulunduğu ifade edildi.

        Soruşturma kapsamında 5 sivil kişinin gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi.

        15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar, ilgili bakanlıklarca 602, Valilikçe 722, kamu personeli olmak üzere bin 324 kamu görevlisinin açığa alındığı belirtilen açıklamada, 267 kamu görevlisi, 46 sivil olmak üzere 313 zanlının ise tutukluluk halinin devam ettiği, 124 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve 33 şüphelinin de halen İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltında bulunduğu aktarıldı.

        Açıklamada, kentteki huzur ve asayişin temini için sürdürülen operasyonlar kapsamında terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 kişinin gözaltına alındığı bilgisi de verildi. (AA)

        UŞAKEŞME'DE24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak'ın Eşme ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski ilçe Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenlerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Eşme ilçesindeki 24 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, eski ilçe Milli Eğitim Müdürü E.E. ve 11 öğretmenin de aralarında olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        MUŞ'TA GÖZALTINA ALINAN 7 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 5'i "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Biri "adli kontrol şartıyla" olmak üzere iki kişi de serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 13 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 hakim ve savcı çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Antalya'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY üyesi olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında hakim ve savcılardan oluşan 15 kişi gözaltına alınmıştı.

        15 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Burada ifadeleri alınan 15 kişi, TCK 309/1 ve TCK 314/2 maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğince gece geç saatlerde tamamlanın tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler M.U., H.Ş.S., C.Ö., A.D., A.T., U.G., H.Ç., O.B., S.S., M.Ç., İ.A., E.P. ve A.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.T. ve S.B.S. ise Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KAYSERİ DEVELİ'DE 71 KAMU ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, Develi'de 71 kamu çalışanı gözaltına alındı.

        Operasyonlarda, aralarında Eski Emniyet Müdürü İbrahim K., Develi Belediye Eski Başkanı Recep Ö., Belediye Başkan Eski Yardımcısı Kozan K., SGK Eski Müdürü Mustafa T'nin de bulunduğu 71 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ÇORLU'DA GÖZALTINA ALINAN 47 KİŞİDEN 9'U TUTUKLANDI

        Çorlu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 47 şüpheliden 9'u tutuklandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen 47 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

        Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 47 şüpheliden 9'unu tutuklarken, 24'ü adli kontrol şartı olmak üzere 38'ini serbest bıraktı.

        Öte yandan, tutuklanan şüphelilerden R.S, B.K, D.Ö. ve M.A'nın "sözde adliye imamları" olduğu iddia edildi. Şüpheliler ifadelerinde bu isimlerin kendilerinden "himmet" adı altında para topladığını ve toplantılar organize ettiğini dile getirdi.

        Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, polis ekiplerince Çorlu Adliyesi, Çorlu A 3 Tipi Ceza İnfaz Kurumu, Çorlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çorlu İcra Müdürlüğü ve Çorlu Seçim Müdürlüğü'ne düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında katip, mübaşir ve infaz koruma memurlarının da bulunduğu 47 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        MERSİN'DE 23 KADIN SAĞLIK PERSONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 sağlık personeli, adliyeye sevk edildi.

        Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen 23 kadın sağlık personeli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Elleri kelepçeli olan şüpheliler arka kapıdan adliyeye alındı. (DHA)

        ERZİNCAN'DA TUTUKLU SAYISI 156'YA ÇIKTI

        Erzincan'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 22 kişi daha tutuklandı. Kentte tutuklu sayısı 156'ya çıktı.

        Erzincan Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Erzincan'da görevden uzaklaştırılan personel sayısı 571'den 592'ye, tutuklanan personel sayısı 134'den 156'ya çıktı. Kamu personeli olmayan tutuklu kişi sayısı ise 34'den 36'ya yükseldi. (İHA)

        MERSİN BOZYAZI'DA BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Mersin'in Bozyazı ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir öğretmen, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ tarafından kullanılan özel şifreli telefon kayıtlarında ismi tespit edilen Bozyazı Şehit Murat Namdar Ortaokulu'nda öğretmen olan Ümmühan G., gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri tamamlanan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. (İHA)

        KONYA EREĞLİ'DE ÖĞRETMENLERİN DE BULUNDUĞU 17 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 17 şüpheli, Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Şüpheliler, daha sonra işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        ESKİ KİLİS ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ FARUK ERKE TUTUKLANDI

        Kilis'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan eski Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Faruk Erke, tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Erke, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

        Erke, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. (AA)

        UŞAK'TA GÖZALTINA ALINAN 12 EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 polis adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması doğrultusunda geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, emniyet müdürü ile komiser yardımcısının da aralarında bulunduğu emniyet mensubu 12 şüpheli, ifadelerinin ardından sağlık kontrolü için Uşak Devlet Hastanesine getirildi.

        Şüpheliler daha sonra "silahlı terör örgütüne üye olma'', "terör örgütüne yardım" suçlarından adliyeye sevk edildi. (AA)

        GİRESUN'UN TİREBOLU İLÇESİNDE 19 KİŞİDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Giresun'un Tirebolu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 12'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma doğrultusunda 28 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve içlerinde kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 12'si mahkemece tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 5 kişinin yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

        Öte yandan Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ soruşturması kapsamında öğretmenlere yönelik gözaltı işlemleri de sürüyor.

        Bu sabah haklarında yakalama kararı çıkarılan 30 öğretmenden 24'ü gözaltına alındığı, 6 kişinin ise aranmasına devam edildiği belirtildi. (AA)

        ZONGULDAK VE BARTIN'DA FETÖ OPERASYONLARI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2 imam, 1 müezzin ve 3 iş adamı ile Bartın'da 4 esnaf gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 2 imam, 1 müezzin ve 3 iş adamı hakkında Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığından gözaltı kararı çıktı.

        Ereğli İlçe Müftülüğünde görevli Hamzafakıhlı Mahallesi'nde bulunan cami imamı Abdullah N, Sarıkorkmaz Mahallesi'ndeki Aktaş Camisinin açığa alınan imamı Sabahattin K, İsmailağa Camisi müezzini Selim S. ile Alaplı ilçesinde özel bir firmanın sahipleri Zeki A, Hasan Ö. ve İsmail K. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bilgisayar ve çeşitli evraklara el konuldu.

        Bartın'da da FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturmada 4 esnaf gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Bartın Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen

        soruşturma kapsamında

        Kurucaşile ilçesinde yapılan operasyonda 4 esnafı gözaltına aldı.

        Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. (AA)

        MANİSA'DA GÖZALTINA ALINAN 5 İSİMDEN 4'Ü SERBEST BIRAKILDI

        Manisa'da, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, tutuklandı. 4 kadın adliye personeli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa'da darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından geçen 15 Ağustos'ta yapılan operasyonda, Manisa Adliyesi'nde görevli 4 kadın personel gözaltına alındı. Bu operasyondan 3 gün sonra polis, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi'yi de gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çebi ve 4 kadın adliye personeli, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi tutuklandı, 4 adliye personeli ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

        Öte yandan soruşturma kapsamında bugüne kadar kentte 2 bin 226 kişi görevden uzaklaştırılırken, 54'ü hakim ile savcı olmak üzere toplam 219 kişinin tutuklandığı belirtildi. Ayrıca 85 kamu personelinin ise gözaltında olduğu ifade edildi. (DHA)

        KIRŞEHİR'DE 'EMNİYET İMAMI' OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kırşehir merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulundukları iddia edilen polislere yönelik operasyonda "emniyet imamı" olduğu ileri sürülen 2 öğretmen tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığından alınan özel izinle yaklaşık 16 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 62 polisin gözaltına alındığı operasyonun devamında zanlıların, ifadelerinde kendilerine emir verdikleri ve tayin olacakları illeri belirlediklerini söyledikleri sözde "emniyet imamı" olduğu iddia edilen 3 öğretmenin ismini vermesi üzerine şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

        Gözaltına alınan öğretmenler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sözde "emniyet imamları" Bekir S. ve Enes T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Ahmet A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ'nün sözde "emniyet imamı"nın verdiği talimatları uyguladıkları, örgüt adına emniyet içerisinde çalışma yaptıkları, örgüt propagandası yaptıkları, örgüte destek oldukları ve finansman sağladıkları iddialarıyla 37'si Kırşehir'de olmak üzere Kayseri, Ağrı, Kahramanmaraş, Mersin, Ankara, Van, Erzincan, Osmaniye, Yozgat ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda 62 polis gözaltına alınmış, 9'u tutuklanmıştı. (AA)

        ANTALYA'DA 24 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 13'ü hakim ve savcı toplam 37'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınan 15 hakim ve savcı ile şifreli haberleşme sistemi ''Bylock'' programını kullandıkları öne sürülen 24 şüpheli emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevk edilmişti.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 15 hakim ve savcıdan 13'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Çeşitli meslek gruplarının yer aldığı şifreli haberleşme sistemi ''Bylock'' programını kullandıkları öne sürülen 24 kişi de mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        BARTIN'DA FETÖ OPERASYONU: 4 GÖZALTI

        Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde 4 kişi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü KOM şube ekipleri sabah saatlerinde Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde düzenledikleri operasyonda, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların, örgütün esnaf yapılanması içerisinde olduğu iddia edildi. (İHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA FETÖ OPERASYONU: 31 GÖZALTI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Kocaeli, Gaziantep, Samsun ve Aksaray'da yapılan eş zamanlı operasyonda polis; Aktif-Sen İl Başkanı Mahmut Yıldırım ile aralarında avukat, öğretmen, doktor ve sendikacıların yer aldığı 31 kişiyi gözaltına aldı.

        Gözaltına alınan 31 kişi Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından sorgulanmak üzere Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        BALIKESİR BANDIRMA'DA 35KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün "ilçe kadın yapılanması"na yönelik operasyonda 3'ü erkek 35 zanlı yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir dernek çatısı altında faaliyet gösteren ve kadınlarla düzenlenen toplantılarda örgüte "bağış" adı altında para topladıkları belirlenen "ilçe kadın yapılanması"na yönelik operasyon yaptı.

        Operasyonda 32'si kadın 35 kişi yakalanırken, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

        Emniyete götürülen 35 zanlı, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek. (AA)

        SİVAS'TA 14 POLİS TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 14 polis daha tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çeşitli tarihlerde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan bir emniyet müdürü, 3 komiser, 3 komiser yardımcısı ve 7 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Kentte, FETÖ'ye yönelik operasyonlarda tutuklanan emniyet mensubu sayısı 92'ye yükseldi. (AA)

        KONYA AKŞEHİR'DE 4 POLİS TUTUKLANDI

        Konya'nın Akşehir ilçesinde 1'i emniyet müdür yardımcısı 4 polis tutuklandı.

        Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken açığa alınan 1'i emniyet müdür yardımcısı olmak üzere 4 polis adliyeye sevk edildi. Emniyet müdür yardımcısı B.A. ile 3 polis, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Akşehir Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. (İHA)

        ZONGULDAK'TA TSO BAŞKANI VE 'İMAMLAR'A FETÖ OPERASYONU

        Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde yapılan FETÖ operasyonu kapsamında, aralarında Alaplı TSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk'ün de bulunduğu imam ve adliye personelinden 6 kişi gözaltına alındı.

        Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Ereğli ve Alaplı ilçelerinde bazı ev ve iş yerlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Polis ekipleri operasyon kapsamında Alaplı TSO Başkanı Hasan Öztürk, işadamı İsmail K., esnaf Recep A., cami imamları Selim S., Abdullah N., Sebahattin K. ile adliyede memur olarak çalışan Ersin K.'yi gözaltına aldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Ramis K.'nin ise firar ettiği öğrenildi.

        Gözaltına alınan 6 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapan polis ekipleri bazı dokümanlar, bilgisayar kayıtları ve cep telefonlarına el koydu. Sağlık kontrolünden geçirilen 6 kişi daha sonra Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Şüphelilerin emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. (İHA)

        EDİRNE'DE 23 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 23 öğretmen gözaltına alındı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 31 öğretmen hakkında hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkartılan öğretmenlerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonlarda, 23 öğretmen gözaltına alındı. Şüpheliler, Edirne Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        KARAMAN'DA FETÖ ŞİRKETLERİNE OPERASYON: 25 GÖZALTI

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ'ye ait şirketlerde çalışan 25 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Gaziantep, Hatay ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 39 çalışandan 25'i sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Mahallesindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasına götürülürken, 14 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

        Bu arada gözaltına alınan çalışanların evinde yapılan aramalarda 1 dolar ile Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap ve örgüte ait dergiler ele geçirildi. Ayrıca bazı çalışanların cep telefonlarında Bylock programı da tespit edildi. (İHA)

        BATMAN'DA FETÖ'NÜN İKİ ABLASI TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Batman merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kadından 2'si tutuklandı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Batman il ablası, esnaf ablası, bölge talebe mesulü ve ev ablasının bulunduğu 26 kadın şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine Batman merkezli Erzurum, Mardin, Siirt, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da 27 Ağustos'ta 15 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 kadın gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 kadın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        21 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediliyor. (İHA)

        MERSİN TARSUS'TA GÖZALTINA ALINAN 12 POLİSTEN 11'İ TUTUKLANDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 emniyet personelinden 11'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan çeşitli rütbelerdeki 12 polisin, Tarsus Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan 11'i tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MARDİN'DE GÖZALTINA ALINAN 19 KİŞİDEN 15'İ TUTUKLANDI

        Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 19 kişiden 15'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan bir öğretmen ve 18 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 3 polis memuru savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        16 kişiden bir polis memuru çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, bir öğretmen ile biri komiser yardımcısı 14 polis tutuklandı. (AA)

        İZMİR'DE FETÖ'YE FİNANSAL DESTEK İDDİANAMESİ

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Zafer Dur'un hazırladığı 56 sayfalık iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

        İddianamede, 2'si tutuklu 3 sanık hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet" gibi iddialara yer verildi.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 18 Şubat'ta FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlanmasına yönelik düzenlediği operasyonda, ABD'den dönen iş adamı Emir Ağbaş ve Mehmet Çelikarslan'ı, Adnan Menderes Havalimanı'nda gözaltına almış, İzmir ve İstanbul'da Ağbaş'a ait 8 adreste arama başlatılmıştı.

        Tutuklanan Ağbaş ve Çelikarslan hakkında 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor. (AA)

        AMASYA'DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya'da FETÖ/PDY'ye yönelik süren soruşturma kapsamında aralarında doktor, sağlık personeli, öğretmen ve esnafların olduğu 17 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

        Amasya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 6 doktor, 6 sağlık personeli ile öğretmen ve esnaflarında olduğu 5 kişiyi Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına aldı.

        Polis, gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde de arama yaptı. Gözaltındakilerin işlemleri sürüyor. (İHA)

        KÜTAHYA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kütahya'nın Emet ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında iş adamları ve mühendislerin de bulunduğu 10 zanlıdan 2'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, soruşturma çerçevesinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında örgüte finansman sağlayan iş adamları ve Etibor İşletmelerinde bir süre önce açığa alınan mühendislerin de bulunduğu 10 kişi yakalandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan mühendisler Samet Benli ve Murat Tanrıverdi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MUĞLA ORTACA'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 10'u adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenlerden 8'i tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 2'si serbest bırakıldı.

        Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 20 Ağustos'da FETÖ/PDY ile ilişkisi oludğu ileri sürülen şüphelilere yönelik, eş zamanlı operasyon düzenledi. Toplam 16 ev ve işyerine düzenlenen operasyonlarda 9'u Dalaman'da 7'si de Ortaca'da olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerindeki aramalarda bulunan ve FETÖ/PDY ile ilgili olabileceğinden şüphelenilen çok sayıda belge, bilgisayar kasası ve dijital veriye de el konuldu. Gözaltına alınan 16 kişiden 10'u dün Ortaca Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden Fehim Ç., Murat A., Mustafa K., Ali C., Ayhan A., Hakkı A, Tuncay G. ve Özgür K. tutuklandı. 1'ine yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartı getirilen diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. 2'si Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü, 4'ü de Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde olmak üzere 6 kişinin ise işlemlerinin halen sürdüğü bildirildi. (DHA)

        ANTALYA'DA 42 KİŞİDEN 17'Sİ TUTUKLANDI

        Antalya'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan 42 kişiden 17'si tutuklandı, 25'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme sistemi 'Bylock' programını kullandıkları öne sürülen, aralarında 15 hakim- savcı ile 3 deniz subayının da bulunduğu 42 kişi, işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularından sonra tutuklanma istemiyle Antalya 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerden Y.Ç., M.K., F.A., Y.Ö., K.B., A.A., E.İ., M.Ü., A.B., A.H.K., V.S., M.N.A., Y.E.G., A.G., N.K., C.Ç. ve Ö.S. 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklanırken, 25'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ISPARTA YALVAÇ'TA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1'i kadın 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün akşam başlayıp gece saatlerine kadar süren operasyonda 1'i kadın 11 şüpheliyi ikametlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde de arama yapan ekipler bilgisayar, cep telefonu ve taşınabilir bellek gibi malzemelere el koydu.

        Gözaltına alınan esnaf ve işadamları Hasan Karahan, oğlu Necati Karahan, Necati Gündoğan, oğlu Fatih Gündoğan, Hasan Gündoğan, Ali Dülger Baki, ağabeyi Ömer Dülger Baki, Tevfik Ulaş, oğlu Bekir Ulaş, Süleyman Bilici ve eşi kamu çalışanı Esma Bilici polis merkezine götürüldü. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.(DHA)

        ZONGULDAK ALAPLI'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sabah saatlerinde 2 iş adamı gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından I.K. ve H.Ö. gözaltına alındı. Şahısların sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. (İHA)

        ADANA'DA 22 POLİS MEMURUNDAN 16'SI TUTUKLANDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 polis memurundan 16'sı tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün emniyet teşkilatı yapılanmasına yönelik başlattığı soruşturmada örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen 22 polis memuru gözaltına alındı.

        Şüpheli bazı polislerin, "ByLock" programını kullanarak haberleştikleri ve örgüte ait Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu tespit edildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen şüphelilerden 16'sı tutuklandı, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        UŞAK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından Uşak'ta devam eden soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen aralarında, eski Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gündüz'ünde bulunduğu 21 kişiden 19'u tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan eski belediye başkan yardımcısı, okul müdürleri, muhasebeciler, eczacı, maliye memuru, sanayici ve esnaf gruplarından olan 21 kişi dün adliyeye sevk edildi. 21 kişi tutuklanma istemiyle hakim karşına çıkarıldı. Zanlılardan eski Uşak Belediye Başkan Yardımcısı olan Mustafa Gündüz, Yusuf Minareci, Halil Bayram, Halil Katmer, Mehmet Ali Selvi, Bekir Eği, Yaşar Köse, Nail Özoğul, Durmuş Kuru, Faruk Oğuz, Ercan Taşcı, Umut Öngel, Osman Cahit Duran, Semih Kaya, Adibin Köseoğlu, Şerif Çakar, Sohbet İmamı Halil Ertürk, Deniz Tetik, Sevim Tetik hakkında 'terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne yardım etmek' suçlarından tutuklama kararı verildi. 2 kişide adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Tutuklanan zanlılar cezaevine gönderildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA GÖZALTINA ALINAN 26 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ile Tekirdağ Adliyesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 26 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan 26 şüpheliden 4'ü tutuklandı. 22 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 5 gün önce Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ile Tekirdağ Adliyesi'ne düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında cezaevi 2. müdürleri, infaz koruma memurları, adliye ve zabıt katiplerinin de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        İZMİR ÇİĞLİ'DE 22 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında ilçe emniyet müdürlerinin de bulunduğu 22 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

        İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 93 emniyet mensubundan 22'si, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

        Aralarında, Çiğli Emniyet Müdürü Uğur Yıldız, Menderes Emniyet Müdürü Ramazan Karakuş, şube müdürleri ve emniyet amirlerinin de bulunduğu şüphelilere, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlaması yöneltiliyor.

        Soruşturma kapsamında FETÖ üyelerinin kullandığı "ByLock" adlı şifreli program aracılığıyla iletişime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen 102 polis hakkında 16 Ağustos'ta yakalama kararı çıkarılmış, gözaltına alınan 93 polisten mahkemeye sevk edilen 33'ü tutuklanmıştı. (AA)

        KOCAELİ'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve askerlerin de aralarında bulunduğu 9 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

        Zanlıların, şifreli haberleşme sistemi "Bylock" programını kullandıkları iddia edilmişti. (AA)

        AYDIN'DA 16 EMNİYET MENSUBUNDAN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 emniyet mensubundan 7'si tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'ye yönelik soruşturması doğrultusunda gözaltına alınan 16 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 13'ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Diğer 3 şüpheli ise salıverildi.

        Zanlılardan komiser yardımcısı A.Ş'nin de bulunduğu 7 kişi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 6'sı ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        DÜZCE'DE SORUŞTURMA KAPSAMINDA 14 POLİS MEMURU TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 14 polis memuru tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan polis memurları Ali Öztürk, Reşat Özbey, İsmail Kılınç, Osman Tank, Erdoğan Uysal, Alaattin Akdemir, Sadi Bayrak, Erkan Özcan, Harun Altun, Enes Çürük, Yakup Dağtekin, Musa Üstünkaya, Mustan Çakmak ve Hatice Alptekin'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        Bu arada tutuklanan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda belge ve dokümana el konulduğu öğrenildi. (AA)

        ISPARTA'DA SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        ISPARTA'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel DEvlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) görevli akademisyen ve idari personelden 10'u tutuklandı.

        Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen cumartesi günü SDÜ'de görevli 35 akademisyen ve idari personel Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 22 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (DHA)

        ANTALYA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 56 ŞÜPHELİDEN 32'Sİ TUTUKLANDI

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Antalya'da başlatılan soruşturma kapsamında kurum imamları oldukları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 24'ü de tutuklanırken, yine bugün adliyeye sevk edilen cezaevi ve adliye çalışanı 32 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 24 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        10 Ağustos tarihinde Antalya Cumhuriyet Başvavcılığı talimatıyla, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında operasyon yapılmış ve gece saat 04.00'te TEM operasyon timleri tarafından şüphelilerin evlerine ve çalıştıkları yerlere baskın düzenlenmişti. Operasyonda Antalya L Tipi Cezaevinde görevli infaz koruma memurları ile Antalya Adliyesi'nde görevli katip ve yazıcıların bulunduğu toplam 32 şüpheli gözaltına alınmıştı.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Antalya L Tipi Cezaevi ve Adliyede bazı noktalarda yapılan aramalarda ele geçirilen dokümanlara el konulmuştu. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 32 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.24 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Diğer taraftan 17 Ağustos tarihinde yine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından kurum imamlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Antalya PTT Başmüdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü, AFAD Antalya İl Müdürlüğü, Tapu Kadastro 6. Bölge Müdürlüğü ve İş Kurumu çalışanı 24 şüpheli de bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra terör örgütü üyesi oldukları iddiasından tutuklanmaları talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 24 şüpheliden tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kurum imamlarına yönelik yapılan operasyonda şüphelilerle birlikte 1 dolarlar, FETÖ'ye ait kitaplar, himmet belgeleri ile kriptolu görüşme programlarının ele geçirildiği bildirilmişti. (İHA)

        SAKARYA'DA SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 15 KİŞİDEN 11'İ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 11'i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan öğretmen Nurtop Dalgali, Halil Ateş, Selman Sayın, Ahmet Şahin, Mustafa Levent Hücüptan, Kemal Cobaş, polis Şahin Bayram, mühendis Erdal Aydın, esnaf Osman Kapdan, Seyfullah Coşkun, Ensar Uluköylü tutuklandı, sağlık memuru M.B.T, esnaf E.E. ile H.K. ve öğrenci S.T, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KARABÜK'TE ADLİYEYE SEVK EDİLEN İKİ KOMİSER VE İKİ KOMİSER YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 4 emniyet mensubu tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan komiserler Ali Duysak ve Bilal Tan ile komiser yardımcıları Ramazan Zayıf ve Nuh Metin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

        Duysak, Tan, Zayıf ve Metin, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        İSTANBUL'DAKİ ADLİYELERDE TUTUKLANAN KİŞİ SAYISI 59'A YÜKSELDİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca, İstanbul'daki adliyelerde FETÖ yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 adliye personeli daha FETÖ üyeliğinden tutuklandı. Tutuklanan adliye personeli sayısı 59 oldu. (Veli SARIBOĞA/İSTANBUL)

        ANKARA'DA 16 ASKERİ HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 askeri hakim ve savcıdan 16'sı tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan askeri hakim ve savcılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Sulh ceza hakimliğince sorgulanan 21 askeri hakim ve savcıdan 16'sı tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne götürüldü. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ