Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Konya'da IŞİD operasyonu: 14 gözaltı

        Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri IŞİD terör örgütü üyesi olduğu iddiası ile bir grubu yaklaşık bir ay önce takibe aldı.

        Yapılan teknik ve fiziki takip sonunda şüphelilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları yönünde bilgilere ulaşıldığı iddia edildi.

        Bunun üzerine operasyon tarihinin erkene çekildiği öğrenildi. Sabahın ilk ışıklarında önceden tespit edilen adreslere özel harekât polislerinin de destek verdiği operasyon başladı. Eş zamanlı baskınlarda aralarında kadınların da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda herhangi bir bomba düzeneğine rastlanmazken, çok sayıda örgütsel doküman, dinleme cihazı ile bir adet dolu kalaşnikof tüfek şarjörü ele geçirildi.

        Şüphelilerin Suriye'ye giriş çıkış yaptıkları tespit edildi. Öte yandan operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 5 kişinin Suriye'de bulunduğu öğrenildi.

        Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere TEM Şube'ye götürüldü.

        Zafer SAMANCI/KONYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ