Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS ÖABT Alan sınavı ne zaman açıklanacak?

        Öğretmenlik hayaliyle bir yıl boyunca sınava hazırlanan, verdiği emeklerin karşılığını bir an önce almak isteyen adaylar, girmiş oldukları KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. İşte öğretmen adaylarının merakla beklediği sorunun cevabı...

        KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Geçtiğimiz yıllarda maksimum 2 hafta içerisinde açıklanan ÖABT sonuçlarının, bu yıl da bu zaman diliminde gerçekleşmesi bekleniyor.

        2015 yılında 12 Temmuz Pazar günü yapılan ÖABT sınavının sonuçları, 28 Temmuz Salı günü açıklanmıştı. 2014 yılında 20 Temmuz Pazar günü yapılan yapılan sınavın sonuçları ise 25 Temmuz Cuma günü, yani 5 gün sonra açıklanmıştı. Bu sınav döneminde açıklanma süresinin, bu iki örnek ele alındığında maksimum 2 hafta içerisinde açıklanması beklenmedir.

        Sınavın 20 Ağustos Pazar günü tamamlandığıdüşünülürse, sonuçların 2 Eylül Cuma günü ya da en geç hafta başıolan5 Eylül'de açıklanması beklenebilir.

        ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMENLERDEN İSTENECEK BELGELER

        Öğretmen olarak ataması yapılanlar;

        a)Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,

        b) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (2 adet),

        c) Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

        ç) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

        d) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığınadair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

        e) Millî sporcular, yukarıdaki belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Sporcu Belgesi VerilmesiHakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 12/05/2011 tarihi ve sonrasında düzenlenen/denklikişlemleri yapılan millî sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği,

        f) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerdenPedagojik Formasyon Belgesi,

        g) Diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olanlardan yetkililerce onaylanmış muvafakatbelgesi (Ek-4/a yazı çerçevesinde alınan Ek-4/b muvafakat belgesi).

        ÖABT NEDİR?

        Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi anlamına gelen sınav bölümü, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir.

        KPSS B bölümünden sınava girecek adayların sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorundadır. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

        15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI 10 EKİM'DE YAPILACAK

        15 bin sözleşmeli öğretmen ataması 10 Ekim’de yapılacak. Şubat ayı öncesinde de ihtiyaca göre atama yapılacak. Artık öğretmen atamalarının tamamı “sözleşmeli” olacak. Her yıl sözleşmeler yenilenecek. 4 yılın sonunda başarılı olanlar kadroya geçecek. 2 yıl aynı okulda zorunlu hizmet verdikten sonra yer değiştirme talebinde bulunulabilecek. Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak-hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark olmayacak.

        ÖĞRETMENE GÖRE TAYİN YAPILACAK

        Öğretmenler, 6 yıllık zorunlu hizmetleri döneminde eş durumu tayin talebinde bulunamayacak. Aile birliğinin sağlanması için öğretmen sabit kalacak, kamu görevlisi eşinin tayini öğretmenin olduğu il ve ilçeye yapılacak. 2010 KPSS: 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavıyla 45 binden fazla öğretmen alındı. Bu sınavın iptal edilmesiyle birlikte, savcılıktan kopya çektiği belirlenen 3 bin öğretmenin ilişiğini kestik. Geriye kalan 42 bin öğretmenimiz var. Ancak kamuda bu sınavla alınmış binlerce memur var. Bunlarla ilgili duruma Bakanlar Kurulu karar verecek.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ