Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Binali Yıldırım: Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun diyen gençler başka slogan bulsun

        HABERTURK.COM

        Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu test sürüşünde vatandaşlara seslendi. Yıl sonunda metronun hizmete gireceğini açıklayan Yıldırım, "'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençler üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin" dedi.

        Ankara'ya yeni bir metro müjdesi veren Yıldırım, "AKM'den Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 km daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı.Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara'da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak" ifadelerini kullandı.

        Başbakan Yıldırım,Keçiören Belediyesi önünde halka hitap etti.Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "BU YIL SONUNDA BİTECEK"

        "Bu metro inşaatı yıllar önce başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey metro inşaatlarına başladı. Bir belediye için büyük işler. Bir miktar yaptı. Sonra üzerimize yıktı. O zaman bakandım. Ne yaptık, önce Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent'i, şimdi de Keçiören-AKM'yi sene sonu yapalım. Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü.

        YENİ METRO HATTI MÜJDESİ

        Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bir haber gördüm. 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençler üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Bittiği gibi şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 km Çubuk'a kadar da uzatıyoruz.AKM'den Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 km daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı.Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara'da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak.

        "AVRUPALILAR CİYAK CİYAK BAĞIRIYOR"

        Bizim gurur tablomuz karşımızda şehitlerimizin emaneti. Onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur. Türkiye, çok büyük bir ülke. Türkiye'nin konumu dünyanın merkezidir. Onun için herkesin gözü Türkiye'de. Bölgedeki mazlum, ezilmiş, hakları elinden alınmış milletlerin umudu da Türkiye'dir. İşte bir yandan Suriye'de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum, günahsız, kadın, çocuk, genç, ihtiyar memleketimize geldi, onları misafir ettik. Bize yakışan da budur. Bu asil millete yakışan da budur.Avrupalılarciyak ciyak bağırıyorlar. Bizim tarihimizde, geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var.

        "TOPUNUZ BİRLİKTE GELSİN..."

        15 Temmuz'da FETÖ hain örgütünün dersini verdiniz. Ama bu terör örgütleri aynen, aynı akılın emrindeler. Kim gelirse gelsin, topunuz birlikte gelsin, karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu ülkede, bu topraklarda barınamayacaktır.

        "YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR"

        Bununla da kalmıyoruz, 1 ay içerisinde, terör örgütleriyle, FETÖ'cülerle, ülkemizi rahatsız eden DAİŞ, PYD/YPG bilimum şer odaklarıyla amansız mücadele verirken, aynı zamanda milletimizin özlem çektiği hizmetleri birer birer tamamlanmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye, dünyada yaprak kımıldamazken, küresel kriz devam ederken, Osman Gazi Köprüsü'nü açtık. Yetmedi, daha geçen gün 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de milletimizin hizmetine sunduk.

        Ankara hızlı trenin merkezi oluyor. Yeni Ankara Garı da tamamlanacak. Türkiye nüfusunun yüzde 55'ini oluşturan 15 büyükşehrimizi Ankara'yla bağlıyoruz.

        Keçiören Metrosu'nun başlangıcında Gazino istasyonu var, gel başkan bunun adını Şehitler İstasyonu yapalım."

        "TEST SÜRÜŞÜ YAPILDI"

        "Herhangi bir sorun olmadan test sürüşü gerçekleştirildi. Yolcusuz sürüşler 2-2,5 ay devam edecek. Yılbaşında da Keçiörenliler Ankaralılar metrosuna kavuşmuş olacak. Ankara şehir içindeki trafik rahatlamış olacak. Bu proje ilk değil son da olmayacak. Bunun havaalanına devamı da var.330 milyon dolar toplam harcanan bedel. Uzun sürdü, doğru. Bunun sebeplerinden en önemlisi bir inşaat devranıldı."

        "TERÖR BİTİNCEYE KADAR DEVAM EDECEK"

        "Fırat Kalkanı hareketinin iki önemli hedefi var. Güney sınırlarımızı korumak. Roket atıyorlar Kilis'e, Gaziantep'e bu istikrarsızlığın daha fazla sürmesine rıza gösteremezdik. Orada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için, bir takım silahlı kuvvetler unsurlarımız oraya geçti. Terör unsurları tamamen kaldırılıncaya kadar, tehditler bitinceye kadar faaliyetler devam edecek."

        ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ

        "Bür süre önce Sayın Kılıçdaroğlu ve Barolar Birliği Başkanı oraya yabancı değil, gittiler ama ne değişti de vazgeçtiler anlamakta zorlanıyoruz. Biz 15 Temmuz ve 7 Ağustos ruhunun yaşatılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Barolar Birliği Başkanı'na bir kez daha davette bulunuyorum. Beştepe'de yapılacak bir toplantının bir otelde yapılmasını tercih etmek herhalde bu ülkenin gücünü göstermiyor. Nitekim MHP Genel Başkanı da genel çağrı yaptı, Sayın Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulundu. Beştepe milletin yeridir."

        FIRAT KALKANI OPERASYONU

        PYD/YPG PKK'nın uzantısıdır. Bu unsurlar Fırat'ın doğusuna geldikleri yere gideceklerdir. Amerika'nın bu konuda bize taahhüdü vardır.

        MELİH GÖKÇEK CANLI YAYINDA TWEET ATTI

        Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tweet atması böyle görüntülendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ