Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri

        Sıklaştırılan aramalar nedeniyle kilometrelerce uzayıp giden araç kuyruklarının yaşandığı Atatürk Havalimanı'na giriş yol kontrol noktasına deneme amaçlı X-Ray teknolojsiyle çalışan araç tarama sistemi konuldu.

        Yol kontrol noktasında aranmak için çevrilen araçlar kısa bir süre içinde araç tarama sistemi ile aramadan geçirilecek. Sistemin araç trafiğine hız kazandırabileceği belirtiliyor.

        Atatürk Havalimanı'nda yeni bir güvenlik teknolojisi denenecek. Atatürk Havalimanı yol kontrol noktasındaki polisin araçlarda ve şoförlerde bir süredir yaptığı sıklaştırılmış aramalar yoğunluğa yol açıyor. Aramalar havalimanı girişinden başlayan kilometrelerce uzayıp giden araç kuyruklarının oluşmasına yol açarken yolda kalan yolcular uçaklarını kaçırma endişesi taşıyor. Bazıları yolda araçlarından inerek havalimanına ulaşmaya çalışıyor. Atatürk Havalimanı yoğunluğu azalmak için yol kontrol noktasına deneme amaçlı yeni bir güvenlik sistemi kuruldu.

        VERİM ALINIRSA SÜREKLİ OLACAK

        Montajı devam eden ve X-Ray teknolojsiyle çalışan sistemin faaliyete geçmesi ile beraber yol kontrol noktasında çevrilen araçlar bundan sonra yeni güvenlik sistemi ile aranacak. Araçlarda tarama sistemi sayesinde narkotik ve patlayıcı kontrolü yapılacak. İnsan sağlığına olumsuz etkisinin olmadığı belirtilen sistemden verim alınması halinde sistem sürekli olarak kullanılacak. Araç tarama sistemleri genellikle gümrüklerde ve TIR'larla ilgili yapılan kontrollerde kullanılıyor.

        Gökhan ARTAN/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ