Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'a saldırıda iki kişi serbest

        Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'a düzenlenen silahlı saldırı sonrası gözaltına Yarar'ın oğlu Gurur Zafer Yarar'ın eski iş ortakları Gökalp K. ile Gökhan K. kardeşler, "Biz kimseye git seneti al demedik" diyerek suçlamaları kabul etmedi. Şüpheli kardeşler tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemeden serbest bırakıldı.

        Olay, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde 3 gün önce meydana geldi. İddiaya göre, Mete Yarar'ın oğlu Gurur Zafer Yarar kurdukları işyerinin kapanmasının ardından, kendisine borcu olan ortağından 2 adet 40 bin, 1 adet de 20 bin liralık senet aldı. Borçlular, Gurur Zafer Yarar'ı arayarak, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi.

        Ancak buluşma yerine Mete Yarar gitti. Gurur Zafer Yarar'ın ortakları yerine de başka 2 kişi geldi. Mete Yarar, 2 kişiyle bir kafede bir süre görüştü.

        Bu sırada seneti almaya çalışan şüphelilerden Erkan adlı kişi, silahını çekerek, Yarar'a 6 el ateş etti. Yarar da saldırganlara 2 el ateş etti. Olayda yaralanan olmazken saldırganlar ise izlerini kaybettirdi.

        2 SALDIRGAN ARANIYOR

        Saldırının ardından Mete Yarar'ın oğlu Gurur Zafer Yarar'ın eski iş ortakları Gökalp K. ile Gökhan K. kardeşler Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

        Şüpheliler ifadelerinde suçlamaları kabul etmeti. Şüpheli kardeşler, "Biz kimseye git seneti al demedik" diyerek, Erkan adlı saldırganı da tanımadıklarını iddia ettiler. 2 kardeş işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

        Savcılık sorgularının ardınan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Gökalp K. ve Gökhan K. serbest bırakıldı. Yarar'a ateş eden Erkan ve ismi bilinmeyen yanındaki kişi ise aranıyor.

        'İTİBAR SUİKASTİ' DEMİŞTİ

        Emniyetteki ifadesinin ardından açıklama yapan Mete Yarar, "Beklediğim bir şeydi. Ya bir yerde vuracaklardı, ya da itibar suikasti yapacaklardı. Hiç alakası olmayan bir konuda bugün yaşadığım olayda gerçekten Allah'ın inayetiyle ayaktayım" demişti.

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ