Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cumhurbaşkanı, o gelin ve damadı Başkan Şahin’e emanet etti

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kına geceleri kan gölüne dönen Gaziantepli Besna-Nurettin Akdoğan çiftini, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e emanet etti. Gaziantep ziyareti sırasında genç çift ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Şahin’e, “Sen onların ablasısın. Onları sana emanet ediyorum” dedi. Başkan Şahin, talihsiz gençlerin “Bizim kınamızdan dolayı insanlar öldü” diyerek suçluluk psikolojisine girdiğini belirterek, konusunda uzman isimlerin gençlere psikolojik destek verdiğini söyledi.

        EVLİLİĞİ BİR SÜRE ERTELEDİLER

        Genç çiftin evliliği bir süre ertelediğini ifade eden Başkan Şahin, “Bunun zaman planlamasını kendileri yapacaklar. ‘Biz yasımızı tutmak istiyoruz’ diyorlar. Aile büyükleriyle konuşup ‘Nikâhı birlikte sizin şahitliğinizde gerçekleştirelim’ dediler” diye konuştu.

        20 Ağustos’ta Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde sokakta yapılan kına gecesi, canlı bomba eylemine sahne olmuştu. IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı terör eyleminde geceye katılan ve çoğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirmiş, 60’ın üzerinde davetli de yaralanmıştı. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Ağustos’ta Gaziantep’e gitmiş, yaralıları ziyaret etmiş, gelin ve damat ile görüşmüştü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, o görüşmeyi ve terör eylemi sonrasında yapılanları ve yapılacakları şöyle anlattı:

        GEREĞİNİ YAPACAĞIZ: Cumhurbaşkanı’mız, ilimizi ziyareti sırasında Besna-Nurettin Akdoğan çifti ile de görüştü. Bana, ‘Sen onların ablasısın, onları sana emanet ediyorum’ dedi. Biz de bunun gereğini yapacağız. Ailenin yaralıları var. Yoğun bakımda olanları var. Hafif yaralananlar var. Hafif yaralılar taburcu oldular. Aile, yaralılarla ilgileniyor.

        TOPLUM PSİKOLOJİSİ: Biz bu arada mahalleye girdik. Toplum psikolojisi önemliydi. Mahalleyi yeniden yapılandırdık. Temizliğini baştan sona yaptık. Kanepe, beyaz eşya, boya badana gibi tüm ihtiyaçları giderdik. Yaralı bir çocuğumuz vardı. Estetik ameliyat olması gerekiyor. 10 numaralı Fenerbahçe forması talebi vardı. Onu temin etmeye çalışıyoruz. Bunlar küçük ama psikolojik açıdan önemli destekler.

        ‘YASIMIZI TUTMAK İSTİYORUZ’: Biz önce psiko- sosyal desteğe başladık. Gelin ve damat, “Bizim kınamızdan dolayı insanlar öldü” diyerek suçluluk psikolojisine girmişlerdi. Biz onlara bunun doğru olmadığını anlattık. Sorunun kendileriyle ilgili olmadığını, terörün asker-sivil ayırmadan herkesi hedef aldığını söyledik. Burada uzman psikologlarımız var. Onlar gerekli desteği veriyorlar. Evlilikleriyle ilgili süreçte aile çok yaralı olunca üzerinden zaman geçsin istiyor. Bunun zaman planlamasını kendileri yapacaklar. “Biz yasımızı tutmak istiyoruz” diyorlar. Aile büyükleriyle konuşup “Nikâhı birlikte sizin şahitliğinizde gerçekleştirelim” dediler.

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ